Norsk Retrieverklubb

Midt-Hedmark

Hvordan trene hunden til å takle forstyrrelser?

Avdeling Midt-Hedmark inviterer til temakveld i trening av forstyrrelser.
At hunden takler forstyrrelser er noe vi trenger enten vi er aktive i hundesport eller bare har en familiehund til tur og selskap. Line Emilie og Stine fra Gjøvik kommer og lærer oss mer om hvordan vi også kan få en stødig hund
7. februar fra kl. 18.00 – 20.00.
Møt opp ved Bokrudstad hundesenter i Brummunddal du også!

Foredraget er åpent for alle og gratis for klubbens medlemmer. NB! Husk å betale medlemsavgift innen fristen.
Er du ikke medlem betaler du 100,- kr.

Velkommen til dere alle!

Temakveld i trening av forstyrrelser

Uansett om man ønsker å trene hundesport, gå turer i fjellet eller å bruke bestevennen som sofakompis, er adferd og sosial fungering en fellesnevner. Dette er grunnmuren hos en hund. Man kan snakke om avreagering, habituering og utvide vokabularet med mange fancy ord, men vi ønsker alle at hunden skal fungere til det vi skal bruke den til.

Hva er en forstyrrelse spør du? Jo, det er alt det som gjør at hunden fokuserer på noe annet enn det vi ønsker at den skal fokusere på når vi ønsker det.

Vi har som nevnt konkurransehunder selv, og der er trening med forstyrrelser alfa og omega. Meget praktisk vil vi si det er at hunden velger å bli med gjennom en fri ved fot i stedet for å løpe etter den ballen som blir kastet på utsiden av ringen. Hvordan trener man på dette? Hva skal til for at hunden min skal velge å følge meg over spennende leker, andre hunder, mennesker, vann å bade i, kjøttkaker som ligger på bakken eller at en gjeng med folk går i ring og synger »jeg hører hjemme i klappeland»?
Å trene på forstyrrelser er gøy, utfordrende, imponerende, irriterende, latterbringende, relasjonsbyggende og ikke minst til å rive av seg håret av!

The sky is the limit, hvorfor ikke strekke seg litt ut av komfortsonen? 🙂

Vi gleder oss til temakveld!

Presentasjon av foredragsholderne

Vi er to jenter fra Gjøvik som brenner for hundetrening, og som ønsker å fortelle om hvordan vi trener våre hunder for å takle ulike miljøer, samt gi noen tips til hvordan man kan trene på dette uavhengig av hvilken målsetning man har med egen hund.
Vi er et team, Line Emile, Stine og de 4 hundene våre (Border collie x 4). Vi er begge hundeinstruktører, og i tillegg godkjente instruktører i Rallylydighet gjennom NRL. Utover dette går vi kontinuerlig på kurs for å utvikle oss som hundetrenere; Vi mener at the sky is the limit, og dit kommer man ikke alene. Det å gå på kurs gir oss uvurderlig input i treningen vår, og vi plukker ut det som vi synes er verdt å ta med seg fra hvert kurs. Vår lokale hundeklubb er Gjøvik Hundeklubb, hvor vi sitter i styret og har ansvaret for rallylydighetsgruppa.

Vår erfaring ligger i hundesportene Rally-LP, LP og Agility. Videre planer i 2018 er å prøve oss på spor, da vi hele tiden er ute etter å utvide horisonten og lære mer.
De ulike grenene er forskjellige, og ved å trene forskjellige ting mener vi at vi får en god helhetlig forståelse av det å trene hund.
Kort sagt: Vi synes hundetrening er innmari spennende!