Norsk Retrieverklubb

Oslo og omegn

Fellestreninger

Du trenger ikke å melde deg på for å være med på avdelingens fellestreninger, men du må være medlem. Ellers henvises det til at alle deltagere tar hensyn til hverandre ved bl.a. at hunders lek og sosialisering av hundene skjer etter treningen eller utenfor treningsområdet.

Fellestreningene i lydighet holdes hele året bortsett fra i ferier. Fellestreningene er drevet av klubbens medlemmer, og på hver trening vil det være en eller to ansvarlige som skal hjelpe til med praktiske ting. Det er ingen instruksjon på fellestreningene, og tanken bak er at man skal kunne trene sin egen hund i et miljø med andre som er interessert i hund og trening. Fellestreningene er et glimrende sted å bli kjent med flere av avdelingens medlemmer. Følg med i aktivitetskalenderen for tid og sted.

Fellestreningene i jakt holdes vår og høst.

Fellestreningene er ikke et jaktkurs, og de som har ansvaret for hver trening skal ikke fungere som instruktører. De ansvarlige hjelper derimot til med praktiske ting, og du kan gjerne be om hjelp til å kaste/legge ut dummyer osv.  Alle hunder og førere på ulike nivåer er velkomne, også de som bare er nysgjerrige. Det er normalt 1 time først med en som leder fellestreningen (jaktlydighet). Deretter 1 time egentrening med støtte fra leder ved behov.

For at fellestreningene skal fungere på best mulig måte, har Jaktkomiteen laget noen «retningslinjer» som vi håper alle respekterer:

  • Møt opp med «ferdigluftet» hund
  • Ikke slipp hunder løs i områder hvor andre trener sin hund
  • Alle deltagere tar hensyn til hverandre ved bl.a. at hunders lek og sosialisering av hundene skjer etter treningen eller utenfor treningsområdet. Ellers henviser vi til regler for båndtvang.
  • Tisper med løpetid kan ikke være med

Følge med i aktivitetskalenderen for tid og sted for fellestreningene i jakt.

Fellestreningene i agility holdes  ved klubbhytta på Bogstad vår og høst.

Det vil være en ansvarlig der som kan hjelpe til hos dem som trenger hjelp. Hunden/eier bør ha deltatt på grunnkurs i agility eller ha tilsvarende kunnskap/ferdigheter. Følg med i aktivitetskalenderen for dag og tid.

Fellestrening i rallylydighet holdes stort sett ved Klubbhytta på Bogstad, men sjekk aktivitetskalenderen for andre steder av og til.

Siden interessen for rallylydighet i klubben er økende, ønsker Kurskomiteen å starte med fellestreninger i rallylydighet. Fellestreningene er åpne for alle medlemmer

Fellestreningene er ikke kurs, og den enkelte ekvipasje har selv ansvaret for at treningene blir vellykket. Et medlem som har erfaring med rallylydighet, vil være ansvarlig for hver trening og kan rettlede, men ikke instruere.

Målsetningen er at fellestreningen skal være et møtested for avdelingens medlemmer der de kan trene egen hund i en sosial sammenheng og utveksle råd og erfaring. Følg med i aktivitetskalenderen for dag og tid.