Norsk Retrieverklubb

Oslo og omegn

Kurs

Vi holder mange typer kurs i Oslo, Asker, Bærum samt på Romerike: Valpekurs, valpekurs for kommende apportører, grunnkurs, bronsemerke, konkurranselydighetintrokurs i jakt, BK-kurs jakt, agility, rallylydighet, og blodspor.

Dersom det er kurs du savner i listen nedenfor eller du ønsker å stå på venteliste for neste kurs, ta gjerne kontakt med kurskomiteen på epost: kursoslo@gmail.com

For informasjon og påmelding til jaktkurs, ta kontakt med jaktkomiteen på jaktoslo@gmail.com

 

Kommende kurs

Pågående og ferdige kurs

  • Blodsporkurs, 9. september 2021
  • Kom i gang med BK, 16. august 2021
  • Tollingjakt, introduksjon, 20. august 2021
  • Tematrening jakt, våren 2021
  • Mock Trial kurs, 12.-13. juni 2021

Nye kurs blir offentliggjort etterhvert som de blir klare. Nedenfor finner du beskrivelse av noen av kurstypene vi tilbyr.


Valpekurs

Foto: Per Harald Hansen
Foto: Per Harald Hansen

Et valpekurs er for alle, både nye og erfarne hundeeiere. Kurset vil gi en innføring i hvordan man kan trene med hunden sin i hverdagen og vil gi valpen erfaring med å trene sammen med andre hunder.

Kurs settes vanligvis opp vår og høst.


Grunnkurs

Foto: Per Harald Hansen
Foto: Per Harald Hansen

Kurs med vekt på grunnleggende lydighetstrening. Dette kurset passer for deg som nettopp er ferdig med valpekurset og som ønsker en lydig hund i hverdagen eller ønsker å fortsette med lydighetstrening eller jakt.

Kurs settes vanligvis opp vår og høst.


Bronsemerkekurs

Dette er et kurs for de som har lyst til å lære mer om konkurranselydighet, enten for å jobbe frem mot å konkurrere eller for å aktivisere og ha det gøy sammen med hunden. Det vil bli jobbet målrettet med øvelsene som kreves for å ta bronsemerket og etter endt kurs vil det bli avholdt en frivillig bronsemerkeprøve. Bronsemerkeprøven som vil bli avholdt i etterkant av kurset blir samkjørt med eventuelle andre kurs. Medlemmer som ikke har gått kurs, men som ønsker å ta prøven, er velkommen til å melde seg opp.

Kurs settes vanligvis opp vår og høst.


Konkurranselydighetskurs

Har du lyst til å prøve deg på konkurranselydighet sammen med hunden din, eller er du kanskje godt i gang allerede? Da kan dette kurset være noe for deg. Følg med på nyhetssidene for neste kurs.


Valpekurs for kommende apportører

Dette er et valpekurs som er tilpasset dere som er interessert i å trene retrieverjakt (apportering). På dette valpekurset vil vi ha fokus på lydighetsøvelser som er vesentlige for å kunne løse oppgaver i forbindelse med senere retrieverarbeid. Passer for valper opp til 9 måneder. Kurset arrangeres av jaktkomiteen.


Nybegynnerkurs i jakt

Dette er et nybegynnerkurs i retrieverjakt med mye fokus på lydighet som er en svært viktig del av retriever-arbeidet. Det jobbes med basisøvelser som blant annet grunnapport, fotgåing, innkalling, sitt&bli, fløytebruk, dirigering og passivitetstrening. Målet er at hunden etter kurset skal kunne gå opp til bestått kvalifiseringsprøve i jakt. Kurset arrangeres av jaktkomiteen.

BK-kurs i jakt

For de som har litt grunnleggende jakttrening og som ønsker å komme videre med tanke på start i BK. Kurset arrangeres av jaktkomiteen.


Tematreninger

Tematreningene tar for seg forskjellige elementer i jakttreningen som markeringer, dirigering, nærsøk og vannarbeid. Treningslederne lager et opplegg rettet mot hvert tema og kommer med tips & råd underveis. Tematreningene er ment som et supplement til kurs.


Blodsporkurs

Vil du lære hunden din å bli ettersøkshund etter skadet vilt? Eller vil du lære om blodsportrening for å delta i en morsom aktivitet for hund og fører? På dette kurset vil du få en innføring i sportrening, det vil si hvordan trene hunden til å følge spor av bloddråper som er lagt ut på bakken. Dette skal illudere et hjortevilt (elg, hjort eller rådyr) som er skadet. Hund og fører skal da sammen følge sporet for å finne det skadde viltet.

Kurs settes vanligvis opp vår og høst.


Agilitykurs

Agility er en spennende og fartsfylt hundesport, der både hund og hundefører må være fokusert for å oppnå det en vil. Agility er dessuten en av de raskest voksende sportsgrenene for hunder, også i Norge. Enkelt forklart er agility et kort, men svært fartsfylt hinderløp for hunder, der hundefører bidrar aktivt med styringskommandoer hunden må utføre for å lykkes. Agility er teamarbeid.

Følg med på nyhetssidene for neste kurs.


Rallylydighetskurs

Rallylydighet ønsker å promotere positivt samhold mellom hund og eier, basert på tillit og respekt. Rallylydighet er et konsept for hunder og eiere, hvor hund og fører følger skiltene gjennom en nummerert løype med tidsbegrensing.

Kurs settes vanligvis opp vår og høst.