Norsk Retrieverklubb

Rogaland

Stavangerprøven 2018 -jakt

Nå er det snart stavangerprøven i jakt 2018 igjen.
Datoene som er satt av er :
BK 9.mars
Stavangerprøven 1 – Elite/Åpen 10.mars
Stavangerprøven 2 – Elite/Åpen 11.mars

HER kan du melde deg på : http://www.jakthund.org/

Dommere:

Sammen med Jan har vi invitert Pål Bådsvik til å dømme begge dager. Pål vil i tillegg til å dømme være NKK representant. Her er hans presentasjon:

Jeg heter Pål Bådsvik og er fra Stavanger. Bor på Sola utenfor Stavanger med kone og 3 barn. Jeg kjøpte min første retriever når jeg var 15 år gammel, men fattet først interessen for jakt da jeg kjøpte en flatcoated retriever i 1991. Denne hunden hadde jeg stor suksess med, og hun ble blant annet Unghundsmester i 1993 og NJCH.

Etter dette ble det mange år med mange flotte treningsturer og konkurranser i både innland og utland med forskjellige hunder. På slutten av 90 tallet begynte jeg å tenke på om jeg skulle utdanne meg som dommer. Slik ble det, og dommergodkjennelsen var et faktum i 2001. Dommergjerningen har gitt meg mange fine opplevelser, og beriket meg med mye flott hundearbeid gjennom årene som dommer, men også gitt meg personlig mer kompetanse med retrieveren som jakthund.

Jeg ønsker alle deltakere lykke til på Stavangerprøven 2018.
palb

Vi har gleden av å presentere Jan Lorenzen fra Danmark som en av to dommere til Stavangerprøven 2018. Her er en presentasjon av Jan:

Siden min barndom har jeg brugt en masse tid på at gå på jagt, nogle mennesker vil nok sige for meget!
Jagt med hund har fyldt meget siden jeg i 1986 hvor jeg fik min første labrador. I mange år var formålet med mine labradors udelukkende jagt, først i 2002 med labrador tæven, Trompeterbakkens Dina, blev jeg fascineret og trukket ind i markprøve-verden . Med hendes gode anlæg og hjælp fra dygtige lokale retriever folk, blev jeg forført ind i denne spændende verden- med CK’er- Danske Championater og Internationale titler. Denne tæve har også givet mig fantastiske døtre og børnebørn(lige nu 3 stk i ”stalden”) under kennelnavnet Stenhøjgård. Både med hende og hendes datter Stenhøjgaards Brit har jeg opnået at vinde Coupe De Europa mesterskab- både individuelt og som hold, senest vandt jeg i 2015 i Sverige.
Jeg ahr også dyrket test systemet- og har haft det held at opnå flere top placeringer ved IWT og Skinner’s Cup.

Jeg er dybt fascineret over retrievers jagtlige evner, især efter skuddet, og det er vigtigt for mig ikke kun at bruge hundene i markprøve systemet men også at bruge mine hunde på jagt. Derfor indgår mine markprøve ugentligt i mine jagture hele efteråret.

Siden 2011 har jeg været dommer i dansk Retriever klub og her i vinters blev jeg international dommer.
Det er mig en stor ære at dømme Stavangerprøven 2018 – og jeg ser frem til at se top hundearbejde, må den bedste vinde- knæk og bræk til jer alle.

Se mer

Vi har gleden av å presentere Jan Lorenzen fra Danmark som en av to dommere til Stavangerprøven 2018. Her er en presentasjon av Jan:

Siden min barndom har jeg brukt mye tid på å jakte, noen vil si for mye!
Jakt med hund har fylt mye siden jeg var i 1986 hvor jeg fikk min første labrador. I mange år var hensikten med min labrador bare på jakt, først i 2002 med den tispe, trompeterbakkens dina, jeg var fascinert og dratt inn i den verden. Med hennes gode anlegg og hjelp fra talentfulle lokale retriever folk, ble jeg forført inn i denne spennende verden-med ck ‘ s-danske championater og internasjonale titler. Denne kjerringa har også gitt meg fantastiske døtre og barnebarn (akkurat nå 3 (i «stabilt») under kennelnavnet stenhøjgård. Både med henne og hennes datter stenhøjgaards brit jeg har oppnådd vinner coupe de europa mesterskap-både individuelt og som lag, mest nylig vant jeg i 2015 i sverige.
Jeg har også kjørt den og har hatt hell med å få flere topp steder på iwt og flåeren ‘ s cup.

Jeg er dypt fascinert av den av retrievere jagtlige, spesielt etter skuddet, og det er viktig for meg ikke bare å bruke hundene i den-systemet men også å bruke mine hunder på jakt. Det er derfor min min er i min jagture hele høsten.

Siden 2011 har jeg vært dommer i den danske retriever klubben og i vinter ble jeg en internasjonal dommer.
Det er min store ære å dømme stavangerprøven 2018-og jeg ser frem til å se den øverste hundearbejde, måtte den beste vinne-pause og spy for dere alle.
jan lorenzen