Norsk Retrieverklubb

Telemark

Rekordpåmelding til besøksvenn

Stor interesse for å bli besøksvenn med hund i regi av Røde Kors i Telemark.

HVORDAN BLI BESØKVENN MED HUND

Mange interesserte deltok på vår temakveld om besøksvenn med hund i regi av Røde Kors.  Dette fikk vi arrangere i hyggelige omgivelser i kirkestua på Solum i Skien. Det er gledelig at det er flere som er interessert i å gå kurs for å bli godkjent besøksvenn med hund. Vi vet at det vil glede mange som til daglige ikke har mulighet til å ha kontakt med dyr, og derfor er det fantastisk at flere kunne tenke seg å engasjere seg i nettopp dette.

Frivillig koordinator fra Telemark Røde Kors, Mette Dale, var både fornøyd og takknemlig for at vi tok initiativ til informasjonskveld om veien til å bli besøksvenn med hund.

Besøksvenn med hund vil si at man tar med seg hunden sin for å besøke f.eks beboere på en institusjon, hjemmebesøk eller at man tar med noen ut på tur sammen med hunden sin. Dette er frivillig arbeid, og krever at man må gå kurs før man får godkjent hund og eier som besøksvenner.

Det krever også blant annet at man har en hund som aksepterer å bli klappet av fremmede, og som er trygge på ulike omgivelser.

Vi var noen av de første i landet til å få presentert det nye nasjonale opplegget for utdannelse til å bli besøksvenn med hund via Røde Kors.

Det ble både spørsmål og fine diskusjoner med Røde Kors som engasjerte alle de som møtte frem, og flere fikk satt seg på liste for kurs.  Takk til representanter fra Porsgrunn Røde Kors, Telemark Røde Kors, Skien Røde Kors, hundefaglig ansvarlig i Akershus Røde Kors.  Ekstra hyggelig var det også med gaver fra dyreutstyr- butikken Boff og Mjau og gavekort fra Den Nye Trafikkskolen i Skien. Det bidro til fine premier for kveldens loddtrekning.

Hyggelig på temakveld. Foto: Katarina S. Bråthen
Hyggelig på temakveld. Foto: Katarina S. Bråthen

Dersom du ikke fikk med deg denne kvelden, eller kunne tenke deg å komme i kontakt med Røde Kors for mer informasjon eller kurs. Ta kontakt med oss, så kan vi formidle kontakt for deg. Vi ser gjerne at flere av våre medlemmer går kurs og kan glede mange med sine flotte hunder med hyggelig besøk.

Vi i Retrieverklubben Telemark takker spesielt vår klubbmedlem  Katarina S. Bråthen for all hjelp for gjennomføringen av denne temakvelden.

retrievertelemark@gmail.com