Norsk Retrieverklubb

Trondheim og omegn

Referat fra klubbmesterskap i jakt 2017

Søndag 15.oktober gikk årets klubbmesterskap av stabelen på Kvål. Nytt av året var at mesterskapet ble arrangert som en workingtest, og at også de yngste hundene (under BK-nivå) fikk egne oppgaver å bryne seg på. Opplegget for dagen var pønsket ut av Irene, leder av jaktkomiteen, og Nina, leder i klubben. De organiserte og dømte alle oppgavene i de ulike klassene på en utmerket måte.

Foto: May Kristin Pedersen
Foto: May Kristin Pedersen

Veien mot BK, BK (begynnerklasse) AK (åpenklasse) og EK (eliteklasse)

Hver ekvipasje skulle igjennom 5 poster, og man kunne oppnå maks 20 poeng på hver post.
I klassen veien mot BK var det lagt mest vekt på lydighet som fotgående, sitt og bli, innkalling, sitte i ro ved kast av dummy og en enkel apportering. Her ble det god poenguttelling for alle ekvipasjene, men Kristen og Indi stakk av med 1.premien med hele 93 poeng.

Foto: May Kristin Pedersen
Foto: May Kristin Pedersen

I BK var det en post med litt fotgående, ellers var det markeringer av variabel vanskelighetsgrad og en minnesmarkering. I denne klassen kunne fører velge om båndet skulle være på ved skudd og kast. Det kostet litt poeng, men hvis man var i tvil om den firbente tenkte å vente på signal kunne det være lurt på miste ett par poenger på det båndet. I klassen var det både opp- og nedturer, men pallen kunne skilte med gode resultater på det jevne. Klassevinner ble Linn og Rutta med hele 90 poeng.

Foto: May Kristin Pedersen
Foto: May Kristin Pedersen

I AK var det  ingen påmeldte i år.

I EK var postene lagt opp med  variasjon mellom markeringer og dirigeringer, og i denne klassen er det lange avstander og store krav til lydighet. Deltagerne i de andre klassene var med rundt som hjelpere og tilskuere, og fikk ett innblikk i hva som kreves av en elitehund på workingtest. Nina og Capri ble selvfølgelig klassevinnere, med 49 poeng totalt.

Foto: May Kristin Pedersen
Foto: May Kristin Pedersen

Vi hadde en fin dag med god stemning og mange fine prestasjoner. Alle lyktes ikke med alt, men veldig mange lyktes med veldig mye 🙂 Vi tror og håper at alle deltagerne satt igjen med en fin erfaring og at lysten til å fortsette med jakttrening er minst like stor som før klubbmesterskapet. Været var så som så, men vi ble spart for det verste regnværet, og etter alle hundene hatt fått løst oppgavene sine spiste vi grillmat og koste oss i klubbhuset.

Vi avsluttet dagen med premieutdeling i alle klassene.

Foto: May Kristin Pedersen
Foto: May Kristin Pedersen

Klubben og jaktkomiteen vil også benytte anledningen til å takke Royal Canin så mye for at de bidro med ett flott premiebord. Alle deltagerne fikk premie sponset av Royal Canin, tommel opp for at også små arrangement nyter godt av velviljen til klubbens hovedsponsor.