Norsk Retrieverklubb

Aktivt Hundeliv!

Resultater Utstilling og Workingtest 19. og 20. juni 2021

BIS 2021

NRK AVD. VADSØ OG OMEGN ARRANGERTE UTENDØRS UTSTILLING FOR RETRIEVERRASENE 19.JUNI OG WORKINGTEST 19. OG 20.JUNI 2021.

Pga Covid-19, valgte vi å flytte både utstilling og WT til Tana Videregående skole. Ett mer brukende område skal vi lete lenge etter. Tana Videregående stilte områder og bygg til disposisjon på ekstremt kort varsel. Vi fikk endret og bestilt nye hotellrom for dommere og informert deltakerne torsdagskveld. 

Fredagskveld ble en tilhenger pakket med alt av utstyr og premier som skulle være med til Tana, arbeid ble fordelt og vi var klar for en helg med hund.

Lørdag kom med fint vær og vi startet med utstilling kl 1000. Ca 30 hunder var påmeldte, og etter endt utstilling stod vi igjen med Flatham’s Gåode Gräjtt, eier Paul Thomassen, som ble dagens BIS på utstillingen. Dommer for utstilling var Eirin Bekkelien.

Mens utstillingen foregikk, var dommer for WT Morten Kjelland og prøveleder Gunn Therese Olafsen nede i hestehagen og ved jordet å la opp dagens poster til Workingtest. Klokken 1400, etter å ha fått i seg litt lunsj, var det klart for begynnerklasse. Det ble tatt seg god tid, været var fint og det blir jo som kjent ikke mørkt før i august her i Finnmark, så siste ekvipasje i Eliteklasse var ferdig med siste post, en lang dirigering over ett jorde kl 2100. Da var det tid for grilling av litt middag/kvelds etter en ganske så lang dag.

Søndagen kom med overskyet vær, men med god temperatur – altså skikkelig bra hundevær 🙂 Klokken 0900 var det opprop for hundene som skulle stille i Begynnerklasse. Dagens Workingtest skulle foregå på jordene/skogen nede ved Tanaelva. Ett flott område der hunder og førere ble utfordret med forskjellige apporteringsoppgaver. Det gikk slag i slag med ekvipasjene, det var bare å ta klassene for seg slik at Morten rakk flyet sitt sørover på ettermiddagen. Det ble nok ikke det store premiedrysset, men det er ikke området og opplegget som skal ha skylden for det denne helga.

DUAL-kåring:

Utstillingsresultater på lørdag og søndagens Workingtestresultater var tellende. Wildelabbens Black Edition, eier Grete Jakola ble kåret til helgas Dual hund.

Her er resultatene etter helgas Workingtest:

Premieliste WT lørdag 2021 BK

Premieliste WT lørdag 2021 AK EK

Premieliste WT søndag 2021 BK

Premieliste WT søndag 2021 AK EK

 

Vi vil takke Tana Videregående skole for at de sporty stilte opp med både bygg og fantastiske områder på kort varsel, deltakere som kom selv med endring av område. Og alle de som hjalp til da vi ikke fikk tatt med hjelpere til den nye plassen. Og ikke minst dommere og ringsekretær som vi er helt avhengig av for å gjennomføre disse arrangementene.

 

Tana Nysgjerrige tilskuere

WT1  WT2  WT3  WT4 Noen glimt fra lørdagens prøve

WT5 Prøveleder Gunn Therese og Dommer Morten Kjelland