Norsk Retrieverklubb

Bergen og omegn

Hundeferie i Hemsedal

hemsedal1

Siden først gang i 1984 har det vært en populær tradisjon at Norsk Retriever Klubb avd. Bergen og omegn inviterer sine medlemmer til årlig hundeferie i Hemsedal. Hundeferien passer ypperlig for de som ønsker å kose seg en uke eller to, med eller uten kurs, fjellturer og sosialt samvær. Kursprogrammet i uke 29 varierer fra år til år, i uke 30 tilbys jaktkurs for retrievere.

Norsk Retrieverklubb avdeling Bergen og Omegn inviterer for 36. år på rad til sommerens herligste ferie for sine medlemmer. I år arrangeres det kurs i både uke 29 og 30.
Påmelding åpner 1.mars . Du kan følge link lenger nede i artikkelen eller du kan klikke på link her for å melde deg på: uke 29 (avlyst) og uke 30 – Fullt (venteliste)

Kurs uke 29 – Oppmøte søndag 14/7-2019

Rallylydighet                Hege og Roger Fredriksen

Lydighet                       Vegard Norby

Brukshund                   Lasse Solberg

Blodspor                      Nils Jakob Eide

Jaktkurs for retrievere uke 30Oppmøte søndag 21/7-2019

Unghundkurs               For de yngste hundene, 9-24 mnd. Hunden må kunne apportere og avlevere.

Begynner klasse           Hunder over 24 mnd. Krav til bestått kvalifiseringsprøve.

Åpen klasse                 Hunder kvalifisert for Åpenklasse.

Elite klasse                 Hunder kvalifisert for Eliteklasse

Tollerjakt                     Krav til bestått kvalifiseringsprøve.

Årets Instruktører jakt:

Karin Friberg
Åse Tøfte
Liselott Johansson (Tollerkurs)
Jurjen van Weert
Roar Børresen

Kurspris kr 2.200,-

 

Obs! Tisper med løpetid har ikke anledning til å delta på kursene.

 

Bosted  – Alpin Apartment (obligatorisk)

Alpin A (2-4 personer) kr 4.000,- pr. uke inkl. obligatorisk utvask
Alpin C (6-8 personer) kr 4.650,- pr. uke inkl. obligatorisk utvask
Alpin D (10 personer) kr 4.750,- pr. uke inkl. obligatorisk utvask

Påmelding åpner for alle medlemmer i NRK 1.mars 2019.

Påmelding kurs Uke 29 

Påmelding kurs Uke 30

 

Påmeldingsinformasjon og regler, avbestillingsregler og gebyrer m.m.finner du her

Ved fulle kurs har medlemmer av avdeling Bergen og omegn fortrinnsrett.

Kontaktinformasjon:

retrieverbergen.hemsedal@gmail.com

Kontaktpersoner uke 29: Liv-Edel Jægersen +47 950 87 636 / Turid Daae +47 993 52 377
Kontaktperson uke 30: Christina Getz, +47 480 74 873 / Else Pedersen +47 958 73 994

Velkommen til Hundeferie i Hemsedal!

 Presentasjon av instruktører uke 29

 Hege og roger Fredriksen

Hege og Roger Fredriksen

Vi er begge utdannet og godkjente instruktører og dommere i NKK.

Trener og konkurrerer Lydighet og Bruks, i tillegg til Rally da selvsagt. Begge er i Elite Rally med nåværende hunder. Vi fremmer og praktiserer kun positive treningsmetoder.

Gleder oss til nok ei trivelig uke i Hemsedal sammen med dere 🙂

Vegar Norby

Vegar Norby

Først og fremst vil jeg få takke for at jeg får komme tilbake til Hemsedal for å avholde lydighetskurs.

Det er alltid like trivelig å kombinere ferie med hundeliv!

Jeg har drevet hundeskole i 20 år nå, hvorav de siste 14 årene under navnet Nordby´s Hundesenter.I dag driver jeg mest med problemløsning av utfordrende atferd, valpekurs og konkurransekurs i lydighet.

Sammen med min kone driver jeg oppdrett på goldens av jaktlinjer og cocker spaniel. Husstanden består av 9 hunder, hvorav 6 retrivere, en cocker og to border collier. Jeg trener og konkurerer i lydighet og stiller på jaktprøver med retrievere.

Det er alltid like artig å møte nye hunder og folk. Det å finne motivatorer og verktøy til hver og en ifht. øvelse som skal gjennomføres er alltid like spennende! Jeg er opptatt av å spille på lag med hundene og det skal være gøy å trene hund!

Gleder meg masse til å tilbringe uken sammen med dere!

Lasse Solberg
Lasse Solberg

Jeg er godkjent instruktør på brukshund trinn 2, samt instruktør og dommer i Norske Redningshunder. Jeg har hatt flere godkjente redningshunder, i dag har jeg en Australsk Gjeterhund på 11 år som fungerer mest som familiehund.

nils-jacob

Nils Jakob Eide
Jeg er ettersøksøksdommer, og har i mer enn 10 år hatt en Curlycoated Retriever godkjent som ettersøkshund.  I dag har jeg ingen egen hund, men trener familiens Labrador i blodspor.  Jeg er styremedlem i Retrieverklubben avdeling Bergen og omegn og leder av blodsporkomiteen.

 

 

Presentasjon av instruktører uke 30

 Roar Børresen

Roar Børresen

Jeg heter Roar Børresen og kjøpte min første flat i 1994. Han var et naturtalent som ble NJCh da han var 3 år. Han ble vår (til nå) eneste flat. Siden den gang har vi kun hatt labradorer. Vi har representert Norge ved 3 anledninger. Min kone og 4 barn ser på våre hunder som familiemedlemmer og de bor inne sammen med oss. Akkurat nå har vi en labrador på 2 år som ser lovende ut og en 12-åring som er pensjonist.
I tillegg til å trene og konkurrere på jaktprøver, synes jeg at det aller kjekkeste er praktisk jakt med hund. Dette kan være alene eller på større jakter sammen med andre.
Jeg har tidligere vært instruktør på flere kurs på forskjellige steder i Norge, i Finland for den finske flatklubben, flere kurs på kenneltreff i Sverige, 2 kurs for den sentrale jaktkomiteen og en gang tidligere i Hemsedal. Konseptet i Hemsedal er det beste av disse. Her får man anledning til å bli kjent med ekvipasjenes styrker og svakheter over tid og kan da tilpasse kurset og oppgavene til hver enkelt ekvipasje. Jeg gleder meg derfor veldig til å komme i gang med øvelser som får frem det beste i hundene og som skjuler eller kanskje fjerner eventuelle svakheter 😊

 Liselotte Johanson
Liselott johansson

Mitt namn är Liselott Johansson och här är jag och min Tollare Spex 10 år. Med honom har jag haft mycket roligt och genom honom har jag lärt mig väldigt mycket om tollar- och retrievervärlden.
Min första hund var en dalmatiner och det var ingen lätt hund på något vis, men jag blev fast i hundvärlden och tyckte att livet med hund var väldigt roligt och som gav mycket tillbaka. Min andra hund blev en korthårig vorsteh och hon introducerade mig i jakten med fågel och hur kul det var. Så valet var lätt när det blev dags för den tredje hunden att det skulle vara en retriever och valet föll på en Tollare. Idag har jag 2 Tollare och är helt fast i rasen.
Till vardags arbetar jag som distriktssköterska och har förmånen att ha nära till jobbet så jag kan åka hem till mina hundar på lunchen.
Jag har varit väldigt aktiv i brukshundklubben och är utbildad instruktör inom belöningsträning främst då inom lydnaden. Med mina hundar har jag provat på det mesta såsom utställning, bruksspår, brukssök, agility, lydnad, räddningshund, viltspår, jakt med stående fågelhund och så nu tollar- och retrieverjakten.
Spex är champion i viltspår, utställning, lydnad och vi blev nummer två att bli tollingjaktprovschampions i Sverige. Har även gått B-retrieverjaktprov med ett 2a pris i elitklass. Vi är apportörer på olika jakter och jag har jägarexamen, men skjuter inte så mycket själv.
Jag ser fram emot att få vara instruktör på er vecka i Hemsedalen och att få träffa er alla.

Karin Friberg 

Karin Friberg

Har alltid sett till att ha djur runtomkring mig. Allt från svan och ejder till grodfarm fanns i huset fram till jag tjatade mig till en Beagle när jag var 10 år . Hon fanns med tills jag var 18 och efter henne var det en längre tid det inte fanns hundar eller djur i mitt liv, men ny hund införskaffades i mitten av 90-talet. Det blev en Flatcoated retrievertik. Ganska snabbt efter nr 1 kom ytterligare en Flat i hus, denna gång en hane. Jag tog jägarexamen i slutet av 90-talet och i med detta köptes även en drivande hund – en Petit basset griffon vendéen. Intresset  (läs «nörderiet») fick så stor del i familjens liv att nästa steg blev uppfödning, och första kullen kom 2000.  Mina egna hundar startar jag på prov med och dom får också apportera på små och stora jakter både här hemma och i England. Mitt «nörderi» är också mitt jobb sedan några år tillbaka. Jag lever med retrieverträning på heltid.

Jag har under hela tiden varit otroligt nyfiken på och intresserad av hur hundarna uppfattar saker och ting samt hur dom fungerar och reagerar, och på detta sätt utvecklat en träningsfilosofi. Jag lär inte ut några övningar utan ett sätt att tänka så att man kan lägga upp vilka övningar man vill. Ett av mina favoritcitat är av Albert Einstein: » Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka», vilket många gånger stämmer in på hundträningen., där vi människor  utefter mänskligt sätt att tänka, skapat hundträningsfilosofier, vilket många gånger ställer till det för både oss och hundarna. Att dela med sig av det man lär sig och det som fungerat har alltid varit otroligt givande och 2019 blir, om jag räknat rätt, 10:e gången jag kommer till Hemsedal med Retrieverklubben.

Jag ser verkligen fram emot att träffa alla gamla och nya bekantskaper med dito hundar., massor med glada och galna upptåg, fin gemenskap och härlig hundträning.

 Jurjen van Weert

 Jurjen van Weert

Jeg er en hollender som har bodd 25 år i Norge. Jeg har drevet med hundetrening siden 2003 og har holdt kurs siden 2006.

Til daglig jobber jeg med å holde hundekurs og hovedsakelig valpekurs, kurs i hverdagslydighet og privattimer. Jeg har trent jakt for retrievere siden 2003 og siden 2006 har jeg holdt forskjellige jaktkurs i de ulike klasser. Jeg følger for tiden kurs serie atferdskonsulenter for hund, hest og katt hos NMBU i Ås og håper å bli ferdig utdannet i løpet 2020.

Jeg gleder meg til å ta turen til Hemsedal igjen og det blir spennende å møte ekvipasjene.

 Åse Tøfte

Åse Tøfte

Jeg bor på et småbruk på Brårud i Nes kommune, med gode muligheter for friluftsliv og dyrehold.

De siste 15 årene har jeg trent hundene mine med tanke på start på jaktprøve for retrievere eller for å bruk på jakt. Det hele startet med flattene Molly og Thomas, etterfulgt av jaktlabradoren Searover Kits Deep som ble både NJCH og SJCH. Meadowlark Ballyboy ble også NJCH med Cert på A-prøve i Sverige. Jeg har startet på mange nasjonale og internasjonale mesterskap, og deltar jevnlig på apporteringer i Sverige med mine hunder. I 2018 ble jeg Unghundmester med labradoren min Readsweeper’s Avanti.

Jeg er godkjent Trinn 1 instruktør gjennom NKK, og har siden 2003 holdt en rekke jaktkurs blant annet i Hemsedal.