Norsk Retrieverklubb

Hundeferie i Hemsedal

hemsedal1

Siden først gang i 1984 har det vært en populær tradisjon at Norsk Retrieverklubb avd. Bergen og omegn inviterer til årlig hundeferie i Hemsedal. Hundeferien passer ypperlig for de som ønsker å kose seg en uke med eller uten kurs, fjellturer og sosialt samvær.

Norsk Retrieverklubb avd. Bergen og omegn inviterer til 40-års jubileum for jaktkurs i Hemsedal

 Vi har mottatt et stort antall påmeldinger, og antall kursplasser er fylt opp. Ønsker du å stå på venteliste kan du sende oss en epost til [email protected]

Jaktkurs for retrievere uke 30 – Oppmøte søndag 23.juli 2023

Unghund  For de yngste hundene, 9-24 mnd.
Begynner klasse  Hunder over 24 mnd med bestått kvalifiseringsprøve.
Åpen klasse   Hunder kvalifisert for Åpenklasse.
Elite klasse   Hunder kvalifisert for Eliteklasse.

For unghund og begynnerklasse er det krav til at hunden må kunne innkalling, sitt og bli. Hunden må være apporteringsvillig. For begynnerklasse er det også krav til bestått kvalifiseringsprøve. For unghund er det være mulig å gjennomføre kvalifiseringsprøve i Hemsedal (Prøvenummer 20-23013).

Instruktører:
Karin Friberg
Jurjen van Weert
Roar Børresen
Sanne Ammitzbøll
Asbjørn Kristiansen

Kurspris kr 2.400,-

Obs! Tisper med løpetid har ikke anledning til å delta på kursene.

Bosted  – Alpin Apartment (boplikt)
Alpin A (2-4 personer) kr 4.400,- pr. uke inkl. obligatorisk utvask
Alpin C (6-8 personer) kr 5.400,- pr. uke inkl. obligatorisk utvask
Alpin D (10 personer) kr 5.600,- pr. uke inkl. obligatorisk utvask

PÅMELDING 

Påmelding er åpen for medlemmer av NRK avdeling Bergen og omegn fra 24 feb. kl 00:00 til 28 feb. kl 12:00. For alle medlemmer av NRK åpner påmelding den 1.mars 2023 kl 00:00

Påmeldingsinformasjon og regler, avbestillingsregler og gebyrer m.m. finner du HER

Kontaktinformasjon:

[email protected]

Kontaktperson uke 30: Christina Getz, +47 480 74 873 / Else Pedersen +47 958 73 994 / Alexander Sivertsen +47 412 18 251

Presentasjon av instruktører

 Sanne billede (002)

Sanne Ammitzbøll

Mit navn er Sanne Ammitzbøll. Jeg fik min første hunde i 1998, og har siden da, holdt på med at have hunde, nogle vil sige mange hunde, pt har jeg 11 hunde, som jeg bor på sofa med, træner jagt, går til prøver og hygger mig med.
Jeg har løbet agility, lydighed, rally, spaniels prøver og retriever prøver på højt plan, og været Danmarksmester i 3 forskellige discipliner. Pt bruger jeg primært hundene på jagt, og elsker en god sneppejagt allermest. Min ældste retriever på 4 år fører jeg i vinder klassen.

I 2008 startede jeg Sannes Hunde Center og har siden da levet af at træne hunde. Jeg holder på med ca. 20-25 hold i ugen og 10 enetimer. I 2019 starter jeg ”Online-jagthund” op, hvor jeg laver online kurser i forskellige jagthunde discipliner. Jeg har været med til at uddanne instruktørerne i Dansk Retriever Klub de sidste 5 år.
Jeg elsker at lære nyt, og give den viden jeg får videre til mine kursister. Jeg træner positivt, og tror ikke, at en bestemt løsning passer til alle hunde og mennesker.

Jeg glæder mig til at møde jer alle og håber vi får en hyggelig og lærerig uge.

 Roar Børresen

Roar Børresen

Jeg heter Roar Børresen og kjøpte min første flat i 1994. Han var et naturtalent som ble NJCh da han var 3 år. Han ble vår (til nå) eneste flat. Siden den gang har vi kun hatt labradorer. Vi har representert Norge ved 3 anledninger. Min kone og 4 barn ser på våre hunder som familiemedlemmer og de bor inne sammen med oss. Akkurat nå har vi en labrador på 2 år som ser lovende ut og en 12-åring som er pensjonist.
I tillegg til å trene og konkurrere på jaktprøver, synes jeg at det aller kjekkeste er praktisk jakt med hund. Dette kan være alene eller på større jakter sammen med andre.
Jeg har tidligere vært instruktør på flere kurs på forskjellige steder i Norge, i Finland for den finske flatklubben, flere kurs på kenneltreff i Sverige, 2 kurs for den sentrale jaktkomiteen og en gang tidligere i Hemsedal. Konseptet i Hemsedal er det beste av disse. Her får man anledning til å bli kjent med ekvipasjenes styrker og svakheter over tid og kan da tilpasse kurset og oppgavene til hver enkelt ekvipasje. Jeg gleder meg derfor veldig til å komme i gang med øvelser som får frem det beste i hundene og som skjuler eller kanskje fjerner eventuelle svakheter 😊

 karinbichp (002)

Karin Friberg

Fick min första egna hund vid 10 års ålder men första retrievern kom inte förrän i mitten av 90-talet. Intresset för retrieverjakt blev oerhört stort i hela familjen och snart hade man tagit jägarexamen, skaffat en hel hundgarderob med drivande bassets och flertalet retriever, både hanar och tikar.

Det stora intresset utvecklades efterhand och uppfödning/avel blev nästa steg och 2000 hade jag min första kull Flatcoated retriever. Sedan dess har vår kennel fått både bruksavels- och bruksuppfödarpris med hjälp av duktiga valpköpare som meriterat sina hundar. Mina egna hundar meriterar jag på prov (både A- och B-prov) och dom får också apportera på större jakter både här hemma och innan pandemin var jag varje år i England för att apportera. Främsta meriten som apportör är nog att ha apporterat både för Eric Clapton och Bryan Ferry. Sedan 20 år är jag provledare för våra svenska B-prov och har gått steward på ett antal A-prov Ekl. Jag arrangerar/köper också egna jakter varje år för att valpköpare i en trygg miljö ska komma ut och få prova på och för att kunna styra jakten själv för bästa träning.

Mitt «nörderi» och intresse är också mitt jobb och jag lever med retrieverträning på heltid året runt sedan ett antal år tillbaka. Jag har förmånen att få se massor med hundar i arbete och har stött på de mesta problem man kan få med sin hund i träningen.

Jag är otroligt nyfiken på och intresserad av hur hundar uppfattar saker och ting samt hur dom fungerar och reagerar, och på detta sätt utvecklat en träningsfilosofi. Ett av mina favoritcitat är av Albert Einstein: » Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka», vilket många gånger stämmer in på hundträningen, där vi människor utefter mänskligt sätt att tänka, skapat hundträningsfilosofier, vilket många gånger ställer till det för både oss och hundarna. Att dela med sig av det man lär sig och det som fungerat har alltid varit otroligt givande och 2022 blir, om jag räknat rätt, 13:e gången jag kommer till Hemsedal med Retrieverklubben.

Jag ser verkligen fram emot att träffa alla gamla och nya bekantskaper med dito hundar som vanligt inkluderat massor med glada och galna upptåg, fin gemenskap och härlig hundträning.

 Jurjen van Weert

 Jurjen van Weert

Jeg er en hollender som har bodd 25 år i Norge. Jeg har drevet med hundetrening siden 2003 og har holdt kurs siden 2006.

Til daglig jobber jeg med å holde hundekurs og hovedsakelig valpekurs, kurs i hverdagslydighet og privattimer. Jeg har trent jakt for retrievere siden 2003 og siden 2006 har jeg holdt forskjellige jaktkurs i de ulike klasser. Jeg følger for tiden kurs serie atferdskonsulenter for hund, hest og katt hos NMBU i Ås og håper å bli ferdig utdannet i løpet 2020.

Jeg gleder meg til å ta turen til Hemsedal igjen og det blir spennende å møte ekvipasjene.

Foto: Anne Olaussen
Foto: Anne Olaussen

Asbjørn Kristiansen 

Mitt navn er Asbjørn Kristiansen, jeg bor i Bergen halve året, og reiser rundt i bobil resten av tiden. Er på jakt i sesongen med hundene, mest i Sverige og noe i Danmark. I «stallen» har jeg labradorer og goldens, og pleier å ha fire-fem stykker til enhver tid.

Jeg er opptatt av relasjonen mellom hund og fører og har fokus på å trene hundene med lavest mulig risiko. Dvs å unngå at hundene vi trener får problemer som gjør fremgang og suksess vanskelig.

Fokus for egne hunder er å få frem gode og effektive jakthunder, og fungerer de på prøver er det en fin bonus. Har hatt gleden av å konkurrere på høyt nivå i inn- og utland med de fleste av mine hunder, både på WT, B- og A-prøver.

Velkommen til Hundeferie i Hemsedal!