Norsk Retrieverklubb

Hundeferie i Hemsedal 2024

hemsedal1

Siden først gang i 1984 har det vært en populær tradisjon at Norsk Retrieverklubb avd. Bergen og omegn inviterer til årlig hundeferie i Hemsedal. Hundeferien passer ypperlig for de som ønsker å kose seg en uke med eller uten kurs, fjellturer og sosialt samvær.

Norsk Retrieverklubb avd. Bergen og omegn inviterer nok en gang til sommerens store eventyr med jaktkurs for retrievere i Hemsedal

Kursene gjennomføres i uke 30, med ankomst søndag 21. og hjemreise søndag 28.juli 2024

Unghund
For de yngste hundene, 9-24 mnd.

Begynner klasse
Hunder over 24 mnd med bestått kvalifiseringsprøve.

Åpen klasse
Hunder kvalifisert for Åpenklasse.

Elite klasse
Hunder kvalifisert for Eliteklasse.

For unghund og begynnerklasse er det krav til at hunden må kunne innkalling, sitt og bli. Hunden må være apporteringsvillig. For begynnerklasse er det også krav til bestått kvalifiseringsprøve innen 1.juni.
For unghund er det være mulig å gjennomføre kvalifiseringsprøve i Hemsedal .
For åpen- og elite klasse må ekvipasjen være kvalifisert for deltakelse på B-prøve i aktuell klasse.

Kurspris kr 2.500,-

Obs! Tisper med løpetid har ikke anledning til å delta på kursene.

Bosted  – Boplikt i Alpin Apartment
Alpin A (2-4 personer) kr 4.600,- pr. uke inkl. sengetøy og obligatorisk utvask
Alpin C (6-8 personer) kr 7.100,- pr. uke inkl. sengetøy og obligatorisk utvask
Alpin D (10 personer) kr 8.000,- pr. uke inkl. sengetøy og obligatorisk utvask

For påmelding trykk her ➡ PÅMELDING 

Påmelding åpner for alle medlemmer av NRK den 1.mars 2024 kl 00:00
Medlemmer av avd Bergen og omegn som melder på innen 10.mars vil ha fortrinnsrett på kursplass.

Påmeldingsinformasjon og regler, avbestillingsregler og gebyrer m.m. finner du HER

Kontaktinformasjon arrangør: retrieverbergen.hemsedal@gmail.com

Christina Getz, +47 480 74 873 / Else Pedersen +47 958 73 994 / Mats Offerdal +47 991 61 486

Presentasjon av årets instruktører

Anne Mansås

Mitt navn er Anne Mansås og jeg bor utenfor Tønsberg på et lite småbruk med mange dyr. Jeg er pedagog av yrke og min store interesse er hunder, jakt og friluftsliv.
Jeg har opp gjennom tiden hatt flere ulike jakthundraser (stående fuglehunder), og siden 1994 har det alltid vært minst en labrador i teamet mitt. I dag består flokken her hjemme av fem labradorer, to working cockere og en strihåret vorsteher. Draxenrøya jakthunder er navnet på mitt lille oppdrett.
Jaktdager sammen med fine mennesker og gode hunder er høydepunkt i sesongen. Men jeg liker også å konkurrere og har vært så heldig å få være med på mange store konkurranser i både inn- og utland.
Som instruktør syns jeg det er viktig og gi deltagere verktøy slik at de kan legge opp egen trening videre på en målrettet og systematisk måte, og at vi sammen jobber med å forbedre trenerferdighetene slik at vi blir flinkere trenere for hundene våre. Relasjon og samarbeid er utgangspunkt for utvikling både hos hund og menneske. Samtidig skal vi ha masse gøy mens vi holder på.

 Gleder meg til å møte dere i Hemsedal.

Janicke Gurijordet

Jeg har hatt hund og hest i hele mitt liv som mange i denne sporten. Drevet mye med lydighet, samt litt andre hundesporter. De siste ca 15 årene kun jakt. Alle mine hunder har jeg ført i elite, 2 golden og 2 labradorer. De siste årene har jeg konkurrert på høyt nivå i inn og utland med min labrador, Ekko.  Han ble elitevinner i fjor samt NORD jakt champion. Var også med på Skinners World Cup i England og IWT i fjor hvor laget fikk beste plassering noen gang  som nr 4. På en International lag prøve i Danmark/ Brahetrolleborg ble laget mitt nr 3, og jeg nr 3 individuelt.
Jeg er helt hekta på jakt og hund og bruker alle mine penger og fritid på det. Er meget glad i mine hunder, og har dem inne og til og med i sofaen. Allikevel er jeg en tydelig leder som er konsekvent i min trening, bruker gjerne ball og godbiter i treningen så sant det ikke medfører stress og forventinger i hunden. Lese hund, er nøkkelordet i all hundetrening. Det jeg ønsker er glade hunder, og glade fører som ønsker å trene mer. Noe igjen som er til glede for hunden. Gleder meg til å være i Hemsedal med andre hundegale mennesker 😊

Roar Børresen

Roar Børresen

Jeg heter Roar Børresen og kjøpte min første flat i 1994. Han var et naturtalent som ble NJCh da han var 3 år. Han ble vår (til nå) eneste flat. Siden den gang har vi kun hatt labradorer. Vi har representert Norge ved 3 anledninger. Min kone og 4 barn ser på våre hunder som familiemedlemmer og de bor inne sammen med oss. Akkurat nå har vi en labrador hannhund på 6 år og vurderer nå å utvide flokken med en til hannhund.
I tillegg til å trene og konkurrere på jaktprøver, synes jeg at det aller kjekkeste er praktisk jakt med hund. Dette kan være alene eller på større jakter sammen med andre.
Jeg har tidligere vært instruktør på flere kurs på forskjellige steder i Norge, i Finland for den finske flatklubben, flere kurs på kenneltreff i Sverige, 2 kurs for den sentrale jaktkomiteen og flere ganger tidligere i Hemsedal og første gang så tidlig som i 2004. Konseptet i Hemsedal er det beste av disse. Her får man anledning til å bli kjent med ekvipasjenes styrker og svakheter over tid og kan da tilpasse kurset og oppgavene til hver enkelt ekvipasje. Jeg gleder meg derfor veldig til å komme i gang med øvelser som får frem det beste i hundene og som skjuler eller kanskje fjerner eventuelle svakheter 😊

Jurjen van Weert

Jurjen van Weert

Jeg er fra Nederland, men har bodd i Ålesund siden 1993.
Jeg fikk min første labrador i 2002 og har per nå min fjerde labrador. Jeg trente/trener mine hunder for den praktiske jakten på høsten og konkurrerer på jaktprøver.
Min andre labrador(Bono) ble jaktchampion og de to (Åzzie og Bowie) jeg har nå er forhåpentligvis på vei dit også.
Jeg har holdt kurs siden 2006 og har vært instruktør i Hemsedal siden 2017. Til daglig jobber jeg med å holde forskjellige hundekurs for alle raser, holder privattimer for de som har en hund med atferds utfordringer og holder jaktkurs her lokalt og ellers i landet.
Jeg er en skikkelig hundenerd og liker å holde meg oppdatert på forskningen av hunden. Jeg jobber hardt for at alle skal ha det gøy med hunden og at alle får en god forståelse for hvordan hunden er.
God kontakt og samarbeid er nøkkelen her mener jeg. Våre forventninger av hva hunden kan, er begrensningen for hva man klarer å få til med hunden. Derfor forventer jeg ikke at hunden min lykkes med alt jeg prøver å få til med den. Da blir det lettere å håndtere situasjonen/øvelse når vi ikke lykkes. Lykkes vi ikke, skal vi hjelpe hunden slik at den forstår hva vi ønsker.

Jeg gleder meg til å komme til Hemsedal og gleder meg til å møte alle ekvipasjer. Dette blir spennende og gøy!!  

Foto: Anne Olaussen
Foto: Anne Olaussen

Asbjørn Kristiansen 

Mitt navn er Asbjørn Kristiansen, jeg bor i Bergen halve året, og reiser rundt i bobil resten av tiden. Er på jakt i sesongen med hundene, mest i Sverige og noe i Danmark. I «stallen» har jeg labradorer og goldens, og pleier å ha fire-fem stykker til enhver tid. Jeg er opptatt av relasjonen mellom hund og fører og har fokus på å trene hundene med lavest mulig risiko. Dvs å unngå at hundene vi trener får problemer som gjør fremgang og suksess vanskelig.
Fokus for egne hunder er å få frem gode og effektive jakthunder, og fungerer de på prøver er det en fin bonus. Har hatt gleden av å konkurrere på høyt nivå i inn- og utland med de fleste av mine hunder, både på WT, B- og A-prøver.

 Velkommen til Hundeferie i Hemsedal!