Norsk Retrieverklubb

Bergen og omegn

Hundeferie i Hemsedal

hemsedal1

Siden først gang i 1984 har det vært en populær tradisjon at Norsk Retrieverklubb avd. Bergen og omegn inviterer til årlig hundeferie i Hemsedal. Hundeferien passer ypperlig for de som ønsker å kose seg en uke med eller uten kurs, fjellturer og sosialt samvær.

Norsk Retrieverklubb avdeling Bergen og Omegn inviterer for 38. år på rad til jaktkurs i Hemsedal.

Responsen på jaktkurs i Hemsedal har vært enorm! Vi må derfor stenge påmeldingen ettersom vi har fått flere henvendelser enn det er kursplasser! Vi kommer tilbake med informasjon om tildelte plasser, og mulighet for å stå på venteliste i midten av mars.


Jaktkurs for retrievere uke 30Oppmøte søndag 25.Juli 2021

Unghund                            For de yngste hundene, 9-24 mnd.
Begynner klasse                Hunder over 24 mnd med bestått kvalifiseringsprøve.
Åpen klasse                        Hunder kvalifisert for Åpenklasse.
Elite klasse                         Hunder kvalifisert for Eliteklasse.
Tollerjakt                            Begynnerklasse – Hunder over 24 mnd med bestått kvalifiseringsprøve.
Tollerjakt                            Åpenklasse – Hunder kvalifisert for åpen klasse.

For unghund og begynnerklasse er det krav til at hunden må kunne innkalling, sitt og bli. Hunden bør være apporteringsvillig. For begynnerklasse er det også krav til bestått kvalifiseringsprøve.

 

Instruktører:
Karin Friberg
Åse Tøfte
Jurjen van Weert
Roar Børresen
Ronny Lillebakken – Tollerinstruktør

Kurspris kr 2.300,-

Obs! Tisper med løpetid har ikke anledning til å delta på kursene.

Bosted  – Alpin Apartment (boplikt)
Alpin A (2-4 personer) kr 4.250,- pr. uke inkl. obligatorisk utvask
Alpin C (6-8 personer) kr 4.980,- pr. uke inkl. obligatorisk utvask
Alpin D (10 personer) kr 5.080,- pr. uke inkl. obligatorisk utvask

Påmelding åpner for alle medlemmer i NRK 1.mars 2021Påmelding åpner HER!

Påmeldingsinformasjon og regler, avbestillingsregler og gebyrer m.m.finner du her

Ved fulle kurs har medlemmer av avdeling Bergen og omegn fortrinnsrett.

Kontaktinformasjon:

retrieverbergen.hemsedal@gmail.com

Kontaktperson uke 30: Christina Getz, +47 480 74 873 / Else Pedersen +47 958 73 994

 

Presentasjon av instruktører uke 30

 Roar Børresen

Roar Børresen

Jeg heter Roar Børresen og kjøpte min første flat i 1994. Han var et naturtalent som ble NJCh da han var 3 år. Han ble vår (til nå) eneste flat. Siden den gang har vi kun hatt labradorer. Vi har representert Norge ved 3 anledninger. Min kone og 4 barn ser på våre hunder som familiemedlemmer og de bor inne sammen med oss. Akkurat nå har vi en labrador på 2 år som ser lovende ut og en 12-åring som er pensjonist.
I tillegg til å trene og konkurrere på jaktprøver, synes jeg at det aller kjekkeste er praktisk jakt med hund. Dette kan være alene eller på større jakter sammen med andre.
Jeg har tidligere vært instruktør på flere kurs på forskjellige steder i Norge, i Finland for den finske flatklubben, flere kurs på kenneltreff i Sverige, 2 kurs for den sentrale jaktkomiteen og en gang tidligere i Hemsedal. Konseptet i Hemsedal er det beste av disse. Her får man anledning til å bli kjent med ekvipasjenes styrker og svakheter over tid og kan da tilpasse kurset og oppgavene til hver enkelt ekvipasje. Jeg gleder meg derfor veldig til å komme i gang med øvelser som får frem det beste i hundene og som skjuler eller kanskje fjerner eventuelle svakheter 😊

 

 Karin Friberg 

Karin Friberg

Har alltid sett till att ha djur runtomkring mig. Allt från svan och ejder till grodfarm fanns i huset fram till jag tjatade mig till en Beagle när jag var 10 år . Hon fanns med tills jag var 18 och efter henne var det en längre tid det inte fanns hundar eller djur i mitt liv, men ny hund införskaffades i mitten av 90-talet. Det blev en Flatcoated retrievertik. Ganska snabbt efter nr 1 kom ytterligare en Flat i hus, denna gång en hane. Jag tog jägarexamen i slutet av 90-talet och i med detta köptes även en drivande hund – en Petit basset griffon vendéen. Intresset  (läs «nörderiet») fick så stor del i familjens liv att nästa steg blev uppfödning, och första kullen kom 2000.  Mina egna hundar startar jag på prov med och dom får också apportera på små och stora jakter både här hemma och i England. Mitt «nörderi» är också mitt jobb sedan några år tillbaka. Jag lever med retrieverträning på heltid.

Jag har under hela tiden varit otroligt nyfiken på och intresserad av hur hundarna uppfattar saker och ting samt hur dom fungerar och reagerar, och på detta sätt utvecklat en träningsfilosofi. Jag lär inte ut några övningar utan ett sätt att tänka så att man kan lägga upp vilka övningar man vill. Ett av mina favoritcitat är av Albert Einstein: » Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka», vilket många gånger stämmer in på hundträningen., där vi människor  utefter mänskligt sätt att tänka, skapat hundträningsfilosofier, vilket många gånger ställer till det för både oss och hundarna. Att dela med sig av det man lär sig och det som fungerat har alltid varit otroligt givande och 2019 blir, om jag räknat rätt, 10:e gången jag kommer till Hemsedal med Retrieverklubben.

Jag ser verkligen fram emot att träffa alla gamla och nya bekantskaper med dito hundar., massor med glada och galna upptåg, fin gemenskap och härlig hundträning.

 Jurjen van Weert

 Jurjen van Weert

Jeg er en hollender som har bodd 25 år i Norge. Jeg har drevet med hundetrening siden 2003 og har holdt kurs siden 2006.

Til daglig jobber jeg med å holde hundekurs og hovedsakelig valpekurs, kurs i hverdagslydighet og privattimer. Jeg har trent jakt for retrievere siden 2003 og siden 2006 har jeg holdt forskjellige jaktkurs i de ulike klasser. Jeg følger for tiden kurs serie atferdskonsulenter for hund, hest og katt hos NMBU i Ås og håper å bli ferdig utdannet i løpet 2020.

Jeg gleder meg til å ta turen til Hemsedal igjen og det blir spennende å møte ekvipasjene.

 Åse Tøfte

Åse Tøfte

Jeg bor på et småbruk på Brårud i Nes kommune, med gode muligheter for friluftsliv og dyrehold.

De siste 15 årene har jeg trent hundene mine med tanke på start på jaktprøve for retrievere eller for å bruk på jakt. Det hele startet med flattene Molly og Thomas, etterfulgt av jaktlabradoren Searover Kits Deep som ble både NJCH og SJCH. Meadowlark Ballyboy ble også NJCH med Cert på A-prøve i Sverige. Jeg har startet på mange nasjonale og internasjonale mesterskap, og deltar jevnlig på apporteringer i Sverige med mine hunder. I 2018 ble jeg Unghundmester med labradoren min Readsweeper’s Avanti.

Jeg er godkjent Trinn 1 instruktør gjennom NKK, og har siden 2003 holdt en rekke jaktkurs blant annet i Hemsedal.

Ronny

Ronny Lillebakken

Jeg har jobbet med hund i 25år og holdt kurs i 20 av dem. Første hund var Roxy, en blanding av Border Collie og Labrador. Der hun ble kjøpt, ble jeg presentert for tolleren for første gang og likte det jeg så. Der ble jeg også presentert for både lydighet og ikke minst tolleren. Roxy ble også lydighetshund, og hun ble en skikkelig forsøkskanin som etter hvert konkurrerte i eliteklasse. 2 år etter kjøpet av Roxy, fikk jeg endelig min første Toller, Chewan (Foxyfarm`s Butch Domingo). En fin gutt som også konkurrerte på høyt nivå i lydighet, men som dessverre gikk bort bare 6 år gammel. Med disse to fikk jeg ett napp med hver på HP Pettersens minnepokal.

Tolleren Mikkel (Thicha`s Beautiful Niko Mikkel) kom i hus år 2008 og retrieverjakt/tollerjakt ble også satt på timeplanen. Mikkel og jeg konkurrerte i eliteklasse lydighet, i åpen klasse retrieverjakt og eliteklasse tollingjakt. Vi har også hatt noen runder i utstillingsringen. Etterhvert kom Indi (Tollerparken`s Aktive Indi), som går i eliteklasse lydighet og konkurrerer i åpenklasse retrieverjakt og eliteklasse tollingjakt. Siste tilskuddet til flokken er tyske alltid glade Winja, født sept. 2016, som har begynt treningen for å bli en bra jakthund.

Hun har opprykket til eliteklassen i retrieverjakt, og hun har en 1. premie i åpen klasse tollingjakt. Jeg er utdannet hundeinstruktør og har holdt valp, unghund, lydighets og jaktkurs i mange år. Jeg legger stor vekt på positiv innlæring og bruker også mye av min tid på trening, konkurranser og kurs både innen lydighet og jakt med egne hunder. Jeg er også ivrig and og gåsejeger hvor tolleren er til god hjelp, og lokker inn fuglene for meg.

Jeg har også et lite oppdrett under kallenavnet Tollerparken med min kone Guro

Velkommen til Hundeferie i Hemsedal!