Norsk Retrieverklubb

Hundeferie i Hemsedal 2024

hemsedal1

Siden først gang i 1984 har det vært en populær tradisjon at Norsk Retrieverklubb avd. Bergen og omegn inviterer til årlig hundeferie i Hemsedal. Hundeferien passer ypperlig for de som ønsker å kose seg en uke med eller uten kurs, fjellturer og sosialt samvær.

Norsk Retrieverklubb avd. Bergen og omegn inviterer til sommerens eventyr med jaktkurs i Hemsedal

Jaktkurs for retrievere uke 30 – Oppmøte søndag 21.juli 2024

Unghund  For de yngste hundene, 9-24 mnd.
Begynner klasse  Hunder over 24 mnd med bestått kvalifiseringsprøve.
Åpen klasse   Hunder kvalifisert for Åpenklasse.
Elite klasse   Hunder kvalifisert for Eliteklasse.

For unghund og begynnerklasse er det krav til at hunden må kunne innkalling, sitt og bli. Hunden må være apporteringsvillig. For begynnerklasse er det også krav til bestått kvalifiseringsprøve innen 1.juni. For unghund er det være mulig å gjennomføre kvalifiseringsprøve i Hemsedal .

Instruktører:
Jurjen van Weert
Roar Børresen
Asbjørn Kristiansen
TBA + TBA

Kurspris kr 2.400,-

Obs! Tisper med løpetid har ikke anledning til å delta på kursene.

Bosted  – Boplikt i Alpin Apartment Priser oppdateres i januar 2024
Alpin A (2-4 personer) kr x.x00,- pr. uke inkl. obligatorisk utvask
Alpin C (6-8 personer) kr x.x00,- pr. uke inkl. obligatorisk utvask
Alpin D (10 personer) kr x.x00,- pr. uke inkl. obligatorisk utvask

PÅMELDING 

Påmelding åpner for alle medlemmer av NRK den 1.mars 2024 kl 00:00
Medlemmer av avd Bergen og omegn som melder på innen 10.mars vil ha fortrinnsrett på kursplass.

Påmeldingsinformasjon og regler, avbestillingsregler og gebyrer m.m. finner du HER

Kontaktinformasjon:

retrieverbergen.hemsedal@gmail.com

Kontaktperson uke 30: Christina Getz, +47 480 74 873 / Else Pedersen +47 958 73 994 / Alexander Sivertsen +47 412 18 251

Presentasjon av instruktører

Roar Børresen

Roar Børresen

Jeg heter Roar Børresen og kjøpte min første flat i 1994. Han var et naturtalent som ble NJCh da han var 3 år. Han ble vår (til nå) eneste flat. Siden den gang har vi kun hatt labradorer. Vi har representert Norge ved 3 anledninger. Min kone og 4 barn ser på våre hunder som familiemedlemmer og de bor inne sammen med oss. Akkurat nå har vi en labrador på 2 år som ser lovende ut og en 12-åring som er pensjonist.
I tillegg til å trene og konkurrere på jaktprøver, synes jeg at det aller kjekkeste er praktisk jakt med hund. Dette kan være alene eller på større jakter sammen med andre.
Jeg har tidligere vært instruktør på flere kurs på forskjellige steder i Norge, i Finland for den finske flatklubben, flere kurs på kenneltreff i Sverige, 2 kurs for den sentrale jaktkomiteen og en gang tidligere i Hemsedal. Konseptet i Hemsedal er det beste av disse. Her får man anledning til å bli kjent med ekvipasjenes styrker og svakheter over tid og kan da tilpasse kurset og oppgavene til hver enkelt ekvipasje. Jeg gleder meg derfor veldig til å komme i gang med øvelser som får frem det beste i hundene og som skjuler eller kanskje fjerner eventuelle svakheter 😊

Jurjen van Weert

Jurjen van Weert

Jeg er en hollender som har bodd 25 år i Norge. Jeg har drevet med hundetrening siden 2003 og har holdt kurs siden 2006.
Til daglig jobber jeg med å holde hundekurs og hovedsakelig valpekurs, kurs i hverdagslydighet og privattimer. Jeg har trent jakt for retrievere siden 2003 og siden 2006 har jeg holdt forskjellige jaktkurs i de ulike klasser. Jeg følger for tiden kurs serie atferdskonsulenter for hund, hest og katt hos NMBU i Ås og håper å bli ferdig utdannet.
Jeg gleder meg til å ta turen til Hemsedal igjen og det blir spennende å møte ekvipasjene.

Foto: Anne Olaussen
Foto: Anne Olaussen

Asbjørn Kristiansen 

Mitt navn er Asbjørn Kristiansen, jeg bor i Bergen halve året, og reiser rundt i bobil resten av tiden. Er på jakt i sesongen med hundene, mest i Sverige og noe i Danmark. I «stallen» har jeg labradorer og goldens, og pleier å ha fire-fem stykker til enhver tid. Jeg er opptatt av relasjonen mellom hund og fører og har fokus på å trene hundene med lavest mulig risiko. Dvs å unngå at hundene vi trener får problemer som gjør fremgang og suksess vanskelig.
Fokus for egne hunder er å få frem gode og effektive jakthunder, og fungerer de på prøver er det en fin bonus. Har hatt gleden av å konkurrere på høyt nivå i inn- og utland med de fleste av mine hunder, både på WT, B- og A-prøver.

 Velkommen til Hundeferie i Hemsedal!