Norsk Retrieverklubb

Kjære medlemmer NRK avd. Bergen og omegn,

Dette har vært et aktivt og godt år! Endelig har vi kunnet legge pandemiens restriksjoner bak oss, og igjen kunnet begeistre oss over et rikt aktivitetstilbud. Vi har kunnet tilbringe verdifull tid sammen med våre «gamle» hundevenner, og vi har stiftet nye vennskap gjennom vår felles interesse for hund. La oss håpe at dette fortsetter inn i det nye året!

I 2022 har avdelingen arrangert over 50 ulike kurs med til sammen gode 300 kursdeltakere. Fellestreninger for blodspor, utstilling, lydighet/rally og jakt har hatt stor oppslutning, og flere har oppdaget hvilke fantastiske egenskaper våre firbeinte har.  Onsdagens miljøtreninger på Varden, har takket være dyktige instruktører, aldri vært så populær som nå. Det er godt å se, at det selv på regnfulle høstkvelder er fylt opp med engasjerte hundeeiere som ønsker å være sammen. Den månedlige byvandringen gjennom Bergens gater er også et populært lavterskeltilbud, spesielt vår, sommer og høst.  

I høst ble det også arrangert medlemsmøte i samarbeid med Sandviken Dyreklinikk. I to runder foreleste dyktige veterinærer om førstehjelp for hund. Nyttig kunnskap for enhver hundeeier, og kunnskap som alltid er bra å få repetert.

I tillegg til fellestreninger har våre flinke aktivitetskomiteer i løpet av året arrangert et stort antall prøver og konkurranser. Engasjement og deltakelse fra både lokale og tilreisende har vært stort, og tilbakemeldingene vi får er fulle av godord og skryt! Tusen takk for det gode arbeidet dere gjør!
Terminfestede prøver og konkurranser for 2023 er allerede planlagt og lagt ut på NKK sine terminlister. En samlet oversikt for avdelingen finner dere også på hjemmesiden HER. Har dere spørsmål eller har lyst til å være med, enten som tilskuer, deltaker eller medhjelper, er det bare å kontakte den enkelte aktivitetskomite HER.

For både aktivitetskomiteer og styre gir det stor motivasjon for videre klubbarbeid, at vi har så mange medlemmer som både bruker, støtter og bidrar til det tilbudet klubben har! Plan for vårens aktiviteter er derfor allerede på plass, oversikt over aktiviteter, trening og kurs finner dere på hjemmesiden HER.

Årets stemningsfulle julekort er fotografert av Gudrun Sivertsen, og eier av de tre fine er May Kristin Nordal. Takk for at dere ville dele dette!

Vi ønsker dere alle en riktig god jul, og ser frem til et godt aktivt nytt år!


Takk for at dere vil være medlem av NRK avdeling Bergen og omegn!