Norsk Retrieverklubb

Bergen og omegn

Miljøtrening

Link til «Aktivitetsplanen første halvår 2019»

Link til «Oppmøteplasser På ukjente stier»

MILJØTRENING

Avdeling Bergen og omegn har organisert miljøtrening hver onsdag mellom kl 1800 – 2000.

Formålet er å gi våre medlemmer et tilbud der man kan miljø trene sin hund i trygge omgivelser. I tillegg er dette et møtested for oss på to der vi kan bli bedre kjent, utveksle erfaringer og hjelpe hverandre med de utfordringer vi måtte ha som hundeeiere.

 

På Varden

Miljøtrening på treningsbanen vår på Varden har vi delt opp i tre bulker. Først litt generell hverdagslydighet med bla kontakttrening, møtetrening, gå pent i bånd, sitt og bli osv. Etter ca 45 minutter lar vi hundene få en pause mens vi på to tar en kaffetår og muligens litt å bite i. Vi avslutter så med ca 45minutter tematrening / introduksjon til det tema som står på timeplanen. Timeplanen rullerer mellom de aktiviteter klubben til enhver tid har. I tillegg blir det noen ganger innleid instruktør. Her kreves ingen forkunnskaper, det er ment som et tilbud der den enkelte kan få prøvd hvordan de forskjellige aktivitetene vi har i klubben er. Tilbudet passer både voksen og valp.

Noen onsdager står i også byvandring eller tur på timeplanen. Dette er et tilbud til de som ønsker en liten avveksling fra miljøtrening på Varden. Vi oppfordrer alle til å være med på dette en gang imellom.

 

Byvandring

Her møtes vi på Bygarasjen, øverste parkeringsdekk kl 18:00 Vi rusler en runde rundt i byen og ser på livet. Tar oss god tid og miljø trener hundene på folk, biler, busser, fugler og det bylivet har å tilby. Passer både for valper og voksne hunder. Varighet ca 1,5 – 2 timer

 

På ukjente stier i Bergensområdet

På ukjente stier i Bergensområdet har vi kalt vår felles bånd tur. Her besøker vi forskjellige turområder i Bergensområdet. Miljøtreningen handler om å eksponere hunden for nye områder og nye turkamerater på en trygg måte.

Oppmøte kl 18:00 på annonsert parkeringsplass, «link til dokument oppmøtesteder». Vi rusler en båndtur sammen i terreng, på turstier eller veier. Tar oss tid til en rast med matpakkespising og kaffe om været tillater det. Alle tar med det de selv ønsker å spise/drikke. Varighet 1,5 – 2 timer Ingen forkunnskaper kreves, sele kan være en fordel om båndgåing ikke sitter helt. Dette er ikke en tur der vi trener på å gå fint i bånd. Fokus er miljøtrening med nye omgivelser og turkamerater. Passer både for valper og voksne hunder. Har du en tur du har lyst til å dele med flere setter vi den gjerne opp på programmet.

Vi håper så mange som mulig slutter opp om tilbudet, og at dette blir et tillegg som bidrar til at våre firebeinte venner får et godt og aktivt hundeliv! Vi anbefaler at løpetisper blir hjemme J

Mvh Styret

 

AKTIVITETSPLAN – Første halvår 2019

OPPMØTEPLASSER – «På ukjente stier»