Norsk Retrieverklubb

Aktivt Hundeliv!

Dyretragedie i Ungarn

Det ble like før jul avdekket en grotesk dyretragedie i Ungarn. En kennel med mange hunder av forskjellige raser, men flest labrador retrieverne, levde under forferdelige forhold.

Det ble funnet døde hunder, svært syke og avmagrede hunder.

24 Labrador retrievers er nå under omsorg av the Retriever Rescue Association in Hungary og disse er fremdeles i live. Flere hunder er i alvorlig dårlig forfatning på grunn av parasitter, mangel på vann og mat og generell vanrøkt. Hundene var sterkt avmagret og flere hadde mistet 50-60%av sin kroppsvekt, flere voksne labradorer veide så lite som 15 kg.

I kennelbokser uten oppvarming beregnet for 2 hunder var det plassert 5-6 hunder, dette var deres eneste oppholdsplass. Her sov de, her gjorde de fra seg. Det fantes ikke vann, temperaturen var minus 9 grader i disse dagene.

Det er usikkerhet om hvor mange hunder som egentlig holdt til her, sannsynligvis mange flere enn de man avdekket nå,det antas at mange er døde, og mange solgt videre.

Dette har berørt en hel verden av labradoreiere, og svært mange har donert penger for å dekke veterinærbistand som trengs. Det er svært gledelig at Norsk Retrieverklubben har gitt et betydelig beløp til innsamlingen.

 

Alle som ønsker å bidra til å hjelpe disse stakkars hundene som ble reddet fra disse grusomme forholdene kan sende sine bidrag til:

Retriever Rescue Association of Hungary IBAN: HU37 10400140 50515653 53521002 SWIFT kód: OKHBHUHB eller Paypal: info@retrieverhelp.hu