Norsk Retrieverklubb

Aktivt Hundeliv!

Februartips fra Familie- og rekrutteringskomiteen

Som nevnt på kontaktmøtet brenner vi for dette med barn og hund. Ikke bare at unger har godt av å vokse opp med hund, men også at barna skal lære å lese hunden riktig for på den måten å forebygge eventuelle uheldige situasjoner i familien eller at hunden rett og slett ikke trives i sin nye familie.

Hei alle sammen!

Takk for sist til dere vi fikk sagt hei til på kontaktmøtet. Det var koselig å se dere alle sammen og ikke minst motiverende å kunne vise frem hva vi har jobbet med siste halve året 🙂 Vi tar til oss tilbakemeldingene vi fikk og tar gjerne i mot flere tips og råd som dere vil dele med dere 🙂

Som dere også kanskje har sett, så har nå instruktørlistene blitt lagt ut på NRK siden og vi håper den kan bli mer oppdatert etterhvert 🙂 Om dere går inn på avd. Østfold sin oversikt over instruktører så er det hva vi ser for oss som en ideell oversikt å søke i. Vi oppfordrer derfor dere andre til å kontakte deres instruktører til å sende oss info om hva slags kurs de kan avholde og hvilken erfaring de har slik at listen blir mest mulig oversiktlig 🙂

Så tilbake til Februar tipset! Som nevnt på kontaktmøtet brenner vi for dette med barn og hund. Ikke bare at unger har godt av å vokse opp med hund, men også at barna skal lære å lese hunden riktig for på den måten å forebygge eventuelle uheldige situasjoner i familien eller at hunden rett og slett ikke trives i sin nye familie. Her har vi som er oppdrettere et kjempeansvar med å være selektive med hvilke familier som bør få valp, hvem som trenger tett oppfølging og hvem som trenger veiledning underveis.  Men som avdeling kan vi alle jobbe forebyggende og hjelpe familier være så godt forberedt som overhodet mulig.

I dette tipset vil vi at dere skal ta utgangspunkt i Turid Rugaas sin bok: på talefot med hunden. Dette er en lettlest bok for barna som gir fantastisk gode eksempler på hvordan en hund forsøker å kommunisere med flokken sin.

Vi i komiteen ønsker at dette ikke kan bli bare februar sitt tips men en årlig invitasjon til nye hundeeiere med barn.

En info kveld for barna og foreldrene hvor man før valpen kommer inviterer til en kveld hvor man deler gruppen i to:

1) Foreldrene: snakk med dem om hva barna kan ta del i og hva som ikke er greit at barna gjør. Ved å gi eksempler blir det lettere for en fersk hundefamilie å sette grenser både for valp og barn. Som erfarne hundeiere kan dere også svare på spørsmål i en trygg atmosfære og gi den hjelpen de trenger.

2) Barna: Lær barna å respektere valpen og ikke minst lær dem hvordan en hund kommuniserer. ( eks: den gjesper ikke fordi den er trøtt, den slikker seg ikke rundt munnen fordi den er sulten, En valp som sover skal få være i fred osv) Vi anbefaler å bruke små videoer og bilder for å lettere vise barna. La de få gjette hva hunden prøver å si til hvert bilde og gjenta ofte de viktigste delene.

Etter endt info kveld er det stas for barna med et diplom som tilsier at de har vært på kurs for å lære å snakke med hunden sin.

 

En slik infokveld for nye hundeiere er ikke som nevnt bare viktig for hund og familien, men også en fin måte å ønske nye medlemmer velkommen inn i klubben på.

Enkel servering og info også om kurs og tilbud klubben har vil gjøre det lettere for dem å komme tilbake 🙂

Er det noe dere trenger hjelp til eller har spørsmål om så bare ta kontakt med oss!

Lykke til!
Guro og Allan

Familie og Rekrutteringskomiteen