Norsk Retrieverklubb

Flatcoated retriever

leah

Mulighet for deltagelse på åpen A-Prøve, åpen klasse i Danmark 7. desember 2019

Det er mulighet for Norske Flatter å melde seg å til Åpen A markprøve, Åpen klasse i Danmark 7. desember 2019.

Norge har fått tildelt 4 plasser på prøven og det er en gylden mulighet til å få prøvd seg på en praktisk jakt på Fasaner.

Påmeldingen er 14. November, så interesse for å delta må meldes til raserådet på e-post flat@retrieverklubben.no snarest.

Nærmere informasjon om prøven finner du her:

https://www.dansk-retriever-klub.dk/xdoc/336/Resultat1_62808.pdf

På grunn av den rådende usikkerheten i forrige uke, og det faktum at kostnadene knyttet til arrangementet for alvor begynte å komme på, ble det etter en grundig prosess med alle de nordiske klubbene involvert, valgt å avlyse arrangementet. Et argument som ble vektlagt var det faktum at ingen av de respektive klubbene hadde anledning til å være med å ta finansiell risiko sammen med arrangør om vi måtte avlyse ved en senere anledning. Vi informerte hoteller, festningen, golfbane, grunneier, medhjelpere etc. onsdag morgen forrige uke om denne avgjørelsen. Det at da NKK fjernet pålagte restriksjoner på torsdag, og Svensk Kennel klubb fjernet sine begrensinger på norske hunder og hunder som har deltatt på arrangement i Norge dagen etter, får dessverre ingen praktisk innvending på avgjørelsen. Norsk Retrieverklubb vil innen kort tid komme tilbake til de andre nordiske klubbene for å legge planer for 2020.

For å lese mere om arrangementet  er det bare å gå inn på følgende hjemmeside.

Om du skulle kjenne at du og din hund har de kvalifikasjoner som trengs (det trenger ikke å være en hund som går i eliteklasse) og har lyst til å være med er det bare å melde din interesse til Raserådet Flat på e-post: flat@retrieverklubben.no

Norsk Retrieverklubb arrangerer Nordic Championship for Flat Coated Retriever (NCFCR) i 2019.

 

 

Fredag 7/6 skal Raseråd Flat arrangere en offisiell utstilling på Skarnes i forbindelse med klubbens pinsearrangement. Utstillingen vil gå på kvelden.

Dommer for kvelden er Henric Fryckstrand (Dewmist), og vi håper å se så mange raseentusiaster som mulig.

Raserådet vil også være tilstede med stand og diverse informasjon. Vi vil også være tilgjengelig for spørsmål hele kvelden.

Det vil også kåres noen uoffisielle ekstra priser på utstillingen.

Merk at det kun vil være manuell påmelding! For påmelding, fyll ut skjema under.

Betaling til kontonummer: 5081 06 16269. Betalingsfrist 02.06.2019.

For utenlandske betalinger:

BIC (SWIFT):
DNBANOKKXXX
Elektronisk IBAN-kontonummer:
 NO6050810616269

Betaling merkes med navn (påmelder) + flat. 

Priser:

 • Per hund (offisielle klasser): 350 kr. 50% rabatt på tredje hund (gjelder ikke valp eller veteran)
 • Valp og veteran (opptil 10 år): 200 kr
 • Superveteran (over 10 år): 100 kr
 • Usikker på hvilken klasse du skal melde på i? Les her 

Det vil også bli arrangert barn og hund, påmelding på stedet.

Velkommen!

For eventuelle spørsmål: kontakt oss på mail

Påmelding raserådsutstilling

FOTO: Andreas Fälth
FOTO: Andreas Fälth

Langsiktig mål

Hensikten med NM FCR er å ha en nordisk treffplass for flat coated eiere og oppdrettere hvor man får vurdert den nordiske basen på jaktsiden og kanskje også finne nye mulige kombinasjoner for fremtiden. Samtidig er det sosiale aspektet veldig viktig. NM FCR skal kombinere konkurranse med langsiktig rekruttering. Det å samle oppdrettere, nye og erfarne eiere og vise frem arbeidssiden av flat coated retrieverens mangfoldige kvaliteter. Kort sagt, øke nordisk samhandling, interessen for flat coated retrieveren som jakthund, øke antallet flatter som brukes aktivt, konkurrere og ha det moro sammen.

Erkjennelsen om at det er på tide med en evaluering av NM FCR har vokst over tid. Samtidig har golden sitt nordiske mesterskap vært til inspirasjon ettersom deres arrangement har evnet å være rekrutterende og økte populariteten og interessen for golden samtidig som det har latt de beste nordiske jaktlige golden vise seg frem sammen.

NM FCR vil fortsette som et årlig arrangement som går på rundgang mellom de nordiske landene og bestå av en lag- og en individuell konkurranse. Den første endringen vi vil prøve er å arrangere lagkonkurransen på samme lest som IWT. IWT står for International Working Test, og er en etablert og anerkjent årlig europeiske lagkonkurranse på dummies. IWT har sine egne regler og er derfor en uoffisiell working test med den hensikt å rangere de beste lagene og kåre et vinnerlag. Nivået ligger innenfor det vi forventer på Elite / Vinnerklasse nivå.

FOTO: Andreas Fälth
FOTO: Andreas Fälth

C, B og A prøve i 2018

Vi starter med en virkelig flott helg i Sverige i 2018 den 12. til 14. oktober. På fredagen vil lagkonkurransen ala IWT arrangeres med 2 lag a 3 elitehunder per land, totalt 24 hunder. På lørdagen vil det arrangeres en offisiell Eliteklasse B-prøve for 24 hunder hvor en individuell nordisk mester kåres.  Søndagens arrangement er ikke en del av nordisk mesterskap, men den Svenske flatklubben legger sin årlige A-prøve til den dagen og utvider prøven til 16 startende. For å starte på A-prøven kreves 1. pr. på e Svensk KKL eller 1. pr. på en Dansk Åpen A-prøve eller godkjent praktisk prøve i Finland eller Sverige.

2019 – 2021

Norge har æren av å arranger NM FCR I 2019, Danmark i 2020 og Finland i 2021. Erfaringene år for år vil påvirke modellen det kommende året. I Norge i 2019 planlegger vi allerede å prøve ytterligere et element, nemlig å åpne for mer enn 2 lag per land på lagkonkurransen og ikke sette krav til tidligere premiering. Dvs. at et land kan sette opp lag med hunder som ikke har premiering på gitte klasser fra før. Nivået på lagkonkurransen vil fortsatt være på IWT nivå.

Representanter fra hver klubb / raseråd vil delta i den årlige evalueringen. I tillegg vil alle deltagere få mulighet til å gi sine tilbakemeldinger gjennom en spørreundersøkelse i etterkant.

Vi ser med stor glede og spenning frem til å utvikle NM FCR ytterligere og håper å se så mange nye deltagere som mulig delta i årene som kommer.

Line Hovde & Bjarne Holm .

14-15 oktober i Finland

Disse fire ekvipasjene vil representere Norge i dette mesterskapet:

 • Bodil Bache m/ Twist
 • Tone Andersen m/ Red Mountain’s I Petters Spår
 • Bjarne Holm m/NORDJCH DBRCH Waternuts High And Mighty
 • Tone Høyland m/ N JCH Polar Circus Ronaldo
 •  Reserve:  Jostein Siring m/Waternuts Hit It Big

Lørdagens prøve gjennomføres som en offisiell A-prøve (individuell konkurranse). Lagkonkurransen på søndag gjennomføres som en B-prøve på dummyer. Dommere er  Keld Jørgensen, Miso Sipola og Mika Lappalainen.

Innbydelsen med mer informasjon om mesterskapet finner du HER

 

 

Norsk suksess på nordisk mesterskap i Danmark.

lagetnordisk

Det har vært avholdt nordisk mesterskap i retrieverjakt for flatcoated retriever 2016. I år besto det norske laget av

 • NOJCH Polar Circus Ronaldo med fører Tone Høyland
 • NORDJCH DKBRCH Waternuts High And Mighty med fører Bjarne Holm
 • Nifty Dudes I’m Awesome med fører Kirsti Ekstrøm
 • Red Mountain’s I Petters Spår med fører Tone Andersen

Idar Reinås og Carmen skulle vært med, men fikk løpetid og ble i siste liten erstattet av Kirsti og Swim. Laget fikk en flott sølvplassering og dette står det stor respekt av. Gratulerer alle sammen!

Etter det flotte resultatet i lagkonkurransen på fredag var det klart for den individuelle prøven som var en Vinner A for flat i området rundt Schackenborg slott. Dette er som kjent et fantastisk sted og laget melder om at det var en glede å få delta på jakt her.

15 hunder stilte til start og  ble delt i to grupper.  Jakten foregikk i rapsbete og på stubbåker, med fantastiske settere og spanieler som ble benyttet for å hjelpe skytterne til å få gode skuddsjanser på rapphøns og fasaner. Disse hundene hadde en fascinerende måte å jobbe på.  De dekket store områder men stoppet brått når de var i nærheten av fugl. Da setterne tok stand, fulgte retrieverførerne  etter skytterne i retning av der hunden var.  Alle hundene fikk således mulighet til å apportere skutt fugl, men alle var ikke like heldige med resultatet.

Første runde pågikk over flere timer og det smakte da godt med en lunsjpause. Deltakerne fikk servert deilig mat og drikke fra kjøkkenet på Schackenborg slott. Det var god stemning rundt bordene, noe som igjen viste at det som vanlig i et slikt mesterskap hersket god sportsånd.

Etter lunsj var det kun fem hunder igjen og deltakerne ble nå samlet i en gruppe. Ny jakt startet opp, og både settere og spaniels jobbet helt rått for å finne fugl til de startende ekvipasjene. Deltakerne gikk videre på åkeren mot en renne av høyt gress hvor flere fasaner ble støkket opp, men som dessverre fløy feil vei. På de siste såtene ble det skutt både fasan, krikkand og rapphøns som hundene ble sendt på. Da jakten var over viste det seg at vi hadde gått nesten 12 km, men deltakerne sier at de aldri merket dette, ettersom det hadde vært så spennende hele dagen.

De som dessverre hadde røket ut av en eller årsak tidligere på dagen fikk også muligheten til å gjennomføre noen apporteringer på en egen jakt. Dette ble det satt stor pris på. Da jakten var over gikk ekvipasjene tilbake til utgangspunktet for en rangering av hundene. Viltet var da lagt ut i en flott formasjon og det var tre hunder som skulle plasseres – tre flotte flatter med herlige eiere!

Premieutdelingen startet med fanfare og var svært høytidelig. Først ble «gun’s choice» delt ut. Denne premien gikk til Tone Høyland med Polar Circus Ronaldo! Vi gratulerer Tone og Nacho med denne flotte utmerkelsen.

Rangeringen av de tre hundene som var med til slutt ble:

 1. m/CERT NOJCH Polar Circus Ronaldo – Fører: Tone Høyland (N)
 2. m/CK NORDJCH DKBRCH Waternuts High And Mighty – Fører: Bjarne Holm (N)
 3. SEVCH SECH NORDJCH SELPCH SELP2 Bez-Ami´s First Last and Always – Fører: Tina Engström (S)

Bjarne Holm og ikke ukjente Ch Waternuts High and Mighty har i helgen deltatt som en av to norske ekvipajer i ICC – Individual Challenge Cup i Belgia. Dere kan lese mer om arrangementet her.

Bjarne er veldig stolt av Pete – og med rette! I konkurranse over to dager mot 26 av Europas beste field trial-hunder var var de en av sju ekvipasjer som gikk igjennom til Excellent. Pete og Bjarne ble nummer 6 og beviste med dette at alt er mulig med en flatcoated retriever! Det er første gang en flatcoated hevder seg slik i dette selskapet.

Raserådet ønsker å gratulere Pete, Bjarne og Heidi med dette fantastiske resultatet!