Norsk Retrieverklubb

Aktivt Hundeliv!

Gode ideer for aktivitet fra familie- og rekrutteringskomiteen

Kjære alle sammen!

I disse Corona tider kan det føles som om hele livet er satt på vent. Isolasjon og karantene blir ord som føles like vanlig å bruke som melk, brød og middag.

Dagene kan bli lange og det er viktig å finne mening med  de endeløse timene som ikke kan leves som normalt.

Under finner dere råd og forslag som er sendt til alle avdelingene. Dette er gode forslag som også vi vanlige hundeeiere kan ta tak i.

Fordelen for oss hundefolk er jo at vi har nettopp våre firbeinte venner å bruke mer tid på.  Vi har tid til å sette oss nye mål og ikke minst pirke på de små tingene man kanskje ikke setter av tid til ellers i en travel hverdag.

Jeg (Guro) har i alle fall særdeles fornøyde hunder for tiden som stadig blir utsatt for moras noget korte spenn når det kommer til å klare å sitte i ro 🙂

Månedens tips

Vårt tips til dere der ute i komiteene er å utnytte denne tiden hvor det kanskje ikke er så mye kurs og aktivitet til å lage små videoer til deres medlemmer som dere legger ut på siden.

  • Oppfordre folk til å lage egne videoer og poste inn sine resultat.
  • Noen som har et triks hunden kan lære seg fort? ( Eks: vaske seg ( få hunden til å slikke seg rundt munnen) eller trykke tommel ( hunden skal etter touch metoden presse snuta mot tommelen) osv.  Dette både for å holde aktiviteten oppe men også for at medlemmene skal føle at de fortsatt er en del av en klubb.
  • Hvis dere har noen enkle tips til hvordan de kan forberede seg nå i ventetiden til å få en fin jaktfot, en fin innsitt, hvordan legge blodspor osv holder dere motivasjonen til medlemmene oppe.
  • Ved å informere om kurs og andre tilbud dere har i klubben når Corona tiden er over vil de også ha mer motivasjon til å fortsette å være aktive i klubben og komme på kurs.

Det er mange hundeklubber der ute som gjerne vil stjele det vi har av medlemmer og som kjører på med internett kurs osv .  Dette er kanskje også noe kurskomiteene burde jobbe med siden vi ikke vet hvor lenge dette vil vare?

Kurs basert over nett med en til en eller grupper hvor man kan ta teori og praksis over video og livestream.  Skal vi holde medlemsmassene oppe og ikke minst inntektene bør vi ha rom for alternative læringsmåter 🙂

Videre minner vi dere igjen  om vervekampanje. Det er mange kull der ute nå og på vei og både raseråd og avdelinger bør fange opp deres oppdrettere og informere om dette 🙂

Hva jobber vi i F&RK med for tiden?

Jeg ( Guro) jobber med å få ferdig et foredrag/introkurs til dette med temaet barn og hund. Jeg har vært så heldig å få tak i videoer av hunder og hundens språk som tydelig viser barna hva en hund prøver å kommunisere til sin flokk i forskjellige situasjoner. Dette, samt klar informasjon til barn og ikke minst råd og veiledning til foreldrene håper jeg kan til slutt bli et Power point dere avdelingene kan bruke jevnlig og invitere potensielle valpekjøpere med småbarn til å komme å høre på.

Dette er ment å være et gratis tilbud som gjør at man får huket tak i nye eventuelle medlemmer til klubben og som gjør at de føler at NRK er en trygg klubb for hele familien å være en del av.

Videre drømmer jeg (Guro) om å få aktivisert barn og ungdom med en retriever i hus og har begynt de små babyskritt til å planlegge Barne og ungdomsleir og kanskje på sikt få til en barne og ungdomsavdeling i klubben. Styret er positive til ideen om leir og som sagt er dette kun på planleggingsnivå.

Her kommer jeg til å trenge masse hjelp og ikke minst gode ideer og noen å kaste ball med så har dere noen synspunkter om nettopp dette så nøl ikke med å ta kontakt med meg på guro@kennelcurlycrest.com 🙂

Det er viktig at vi favner om og ikke minst støtter opp om neste generasjon som tross alt skal drive dette videre når vi andre sitter tannløse og mimrer om de gode gamle dager 🙂

Allan jobber med en cup arrangert av oss i F&RK som går over avdelingene hvor man sender inn videoer på langs av landet og mottar poeng derfra 🙂

Mer info om dette kommer senere 🙂

Vi håper dere alle holder dere friske i disse tidene og at vi alle snart kan samles på prøver, utstillinger, kurs og klubbkvelder igjen.

Husk på å vask hendene, hold avstand og ta vare på hverandre.

Det blir bra igjen!

Klem til dere alle fra  Guro og Allan Familie og Rekrutteringskomiteen.
FOTO: Ane Marthe Haldorsen