Norsk Retrieverklubb

Dommerpresentasjoner

Pekka Uusimäki:

Jeg er stolt og priviligert som får en invitasjon til å dømme Mesterkskapshelgen 22. Jeg har vært involvert i jaktprøver og «trials» med egne hunder i over 25 år, og jeg har vært dommer siden 2007. I dag er jeg også dommer i FCI-field trail. Jakt med egne hunder gir glede i livet og jeg liker å jakte på flere måter med andre rasehunder. På MH22 vil jeg søke å dømme så jaktlig som mulig. Jeg ønsker alle deltakerne lykke til og gleder meg til å se de beste retrieverekvipasjene i aksjon i vakre Norge i september.

John Juel Pedersen

Min kone og jeg har haft Golden Retreiver siden 1982 og medlem af Dansk Retriever Klub siden 1989. Jeg er aktiv jæger og mit jagttegn fik jeg i 1973 og jeg har senere nydt jagten, de senere år dog mest med hund på diverse jagter. Vore hunde er familiehunde der performer godt på jagt og markprøver og vi nyder at se godt hundearbejde i terrænet.
siden 1992 har vi opdrættet Golden retriever under kennel navnet Julis Stjerne. I Alle disse år har jeg trænet Retrievere på alle niveauer lige fra hvalp til Brugs- og Jagtchampion. Det har været en fornøjelse at gøre dette. Med min tæve DKBRCH, DKJCH Julis Stjerne deltog jeg i Cup d’Europe i Belgien hvor hun vandt den ene halv finale og i Holland hvor hun vandt finalen.
I dag har vi 2 Goldens Huddy fra 2015 og en datter af hende Tuttie fra 2020. De føres begge og performer godt på prøver.
Jeg har været sktiv I Region Sydjyllands markprøve udvalg i 24 år og arrangeret mange prøver lige fra begynderklasse til mesterskaber. Ligeledes har jeg været aktiv i DRKs dommerudvalg og DRKs bestyrelse. Jeg nyder at se og dømme Retrievere på diverse markprøve og WT prøver. At se disse veltrænede hunde der arbejde med deres naturlige egenskaber, intelligens, stil og fart under god handling på prøver er en fornøjelse. Når de så samtidig kan fungere som pragtfulde familie hunde er dette jo ligeledes en stor fornøjelse.
Jeg nyder at rejse i andre lande for at dømme Retrievere, det giver godt netværk og samtidig mulig hed for og indblik i niveauet for Retrieveren i de enkelte lande. Indtil nu har jeg ud over Danmark dømt i Finland, Tyskland, Tjekkiet, Schweiz, Liechtenstein, Østrig og Frankrig.
Jeg takker for indbydelsen til at Dømme det Norske Mesterskab og ser med glæde og stor forventning frem til opgaven. Ligeledes at møde jer alle samt se og nyde at dømme jeres veltrænede Retrievere.
Kicki Pilenås
Vill börja med att tacka för inbjudan. Ser fram emot en trevlig helg med många duktiga ekipage, och fina prestationer.
Efter en uppväxt fylld av släkt där alla var jägare, så är det inte konstigt att jag själv hamnade i detta intresseområde. Köpte min första retriever –94, och snart blev det fler i familjen. För närvarande har vi 5 labradorer, och 2 strävhårstaxar.
Startar mina hundar så ofta och mycket jag hinner både på A-prov, B-prov och WT. Hjälper till på större och mindre jakter, men tar gärna och helst själv bössan i hand.
Är jaktprovsdomare B sen 2010, blev 2015 klar BA domare, och 2017 fick jag min legitimation A-prov. Har dömt WT i Norden men även internationellt.
Ser mycket fram mot att träffa er alla, och önskar er förstås Stort Lycka Till.
Lisa Nørgaard Poulsen
Mitt navn er Lisa Nørgaard Poulsen og jeg bor sammen med mine 3 flat coated retrievere nord for Århus på Jyllands vestkyst – i Danmark.
Jeg har vokst opp med flat coated retrievere og det var derfor naturlig for meg å velge denne rasen da jeg for 20 år siden fikk min første hund.
Siden da har jeg hatt 6 flatcoats og 2 labradorer – med unntak av en, så har alle vært brukt på markprøve, working tests og på oppsamling i jaktsesongen.
Jeg har været dommer i Dansk Retriever Klubb siden 2015 og dømmer alle klasser på Working Test, samt begynner og åpen klasse på B prøve. For meg er det den største glede som dommer å dømme den uerfarne fører med sin unge hund, guide dem igjennom en prøve, gi dem en god prøveopplevelse samt å se potensialet utfolde seg, det er fantastisk.
Jeg gleder meg til at se dere alle Mesterskabshelgen 2022.
Magnus Ånsløkken
Jeg er 41 år og er bosatt med kone og barn i Skiptvet. Takk for invitasjonen til å dømme MH 22. MH er et flott arrangement jeg også har vært prøveleder for to ganger tidligere. Dette blir stas!
Jeg har vært aktiv med retriever og spesielt labrador de siste 20 årene. Vi er opptatt av retrieveren som apportør og som mentalt sterk jakthund. En retriever til hverdags og fest, og som like gjerne er super apportør som fantastisk familiehund. Vi har et lite oppdrett og ønsker å være en aktiv bidragsyter for labradoren i årene som kommer.
De siste syv årene har jeg hatt dommerautorisasjon og dømmer B prøver og WT. Jeg sitter også i dommerkomiteen for jaktprøver i Norsk Retrieverklubben og har lagt bak meg en lengre periode i hovedstyret.
Gleder meg til å se dere i Østfold!
Anita Norrblom
Det er en ære å ha blitt invitert til å dømme Mesterskapshelgen 2022. Jeg begynte å dømme i 2003, så i år feirer jeg 20 år. Hverdagen min handler mest om retrievere; jeg jobber som trener, er oppdretter av Labradorer (kennel Thorsvi), trene egne hunder, konkurrere og fungere som apportør store deler av sesongen. For tiden består husholdningen av seks Labradorer, to strihårede dachshunder, to katter og en mann. Jeg ser frem til å møte dere alle i september!
Tomi Sarkkinen
Jeg fikk min første labrador i 2000. Jeg er en dedikert jeger, og ville ha en hund jeg kunne benytte som apportør. Min første hund fikk meg interessert i å konkurrere på retrieverprøver. Jeg har trent fram to internasjonale field trial champions og fire B-prøve champions.
CIT FI & SE & NO KVA FI & DK &SE KVA-FT Blackthorn Bion har vært den mest suksessfulle hunden for meg og vunnet mange prøver og working tests. Han vant det finske Labrador Championship i 2009, det Svenske Retriever Mesterskapet i 2012 og 2014, og han har blitt valgt til Årets beste jaktlabrador fire år på rad.
Min andre internasjonale vinner er CIT FI KVA FI KVA-FT Wijmas Mumin, som kom på andreplass i ICC 2017.
Jeg startet et lite oppdrett av labradorer i 2012 med kennel navn No Nome.
Nå har vi fire hunder hjemme, og jeg konkurrerer med tre av dem: Shimnavale Jay, Carmals Olympic Medalist og Carmal’s Very Nice. Jeg har vært profesjonell jakthundtrener på heltid siden 2013, da jeg startet mitt eget firma kalt Koirapalvelu Tomi Sarkkinen. Jeg elsker å se hunder som samarbeider godt med sin handler og samtidig kan jobbe selvstendig. Takk for at dere inviterte meg til denne flotte begivenheten, jeg ser fram til å se dere alle!
Hans Petter Grongstad
Mitt navn er Hans Petter Grongstad og jeg er bosatt i Hønefoss sammen med min datter på 16 år og to labradorer. Jeg har hatt retriever siden 1979 og vært aktiv på prøver som deltager og dommer siden 1982. Vært autorisert dommer siden 1995 og dømt mesterskapet ved flere anledninger tidligere.
Utviklingen i disse årene har vært enorm med tanke på kvaliteten på hunder og førere. Det er med stor glede jeg dømmer det norske mesterskapet og får gleden av å se de beste norske hunder ispedd et knippe topphunder fra andre nordiske land.
Jeg gleder meg til å se dere i Østfold sammen med mine nordiske kollegaer.
Susanne Andersen
For det første er jeg beæret over å bli invitert til å dømme, og jeg gleder meg veldig. Jeg bor i Danmark sammen med mannen min og våre 5 labradorer.
Jeg har drevet med oppdrett, trent og konkurrert med labradorer i ca 14 år.
Jeg har startet på mange prøver, som B-prøver, working test og A-prøver, og har hatt god suksess. Har også fått frem en Svensk A-prøve champion. Forhåpentligvis blir det flere. Jeg har vært medlem av The Danish IWT Teams i 2015, 2016 og 2021.
Hjertet mitt banker for jakt, A-prøver og oppdrett av neste generasjons jakthunder. Jeg liker å se samarbeidet mellom fører og en veltrent hund som både er lydig og viser sine naturlige jaktegenskaper.
For noen år siden ble jeg A-panel FCI dommer for retrievere, og jeg har allerede hatt privilegiet å dømme A-prøver i Norden.
Forhåpentligvis får vi en fin helg hvor hundene vil skinne, oppleve god sportsmanship og ha det gøy!
Jeg ønsker alle deltagere lykke til.