Norsk Retrieverklubb

Eliteprøven

Hvert år inviteres alle hunder som har oppnådd 1. premie i eliteklasse på Norsk jaktprøve til å konkurrere om tittelen Norsk Elitevinner. Dersom du har oppnådd denne gjeve premieringen de siste 12 månedene før prøven er du herved invitert!

Norsk retrieverklubbs Eliteprøve 2022 arrangeres 8. og 9. oktober med avdeling Oslo og omegn som teknisk arrangør.

Dommere: kommer

Prøveledere: André Alfredsen

Påmelding via dogweb 

Påmeldingsfrist: kommer

Oversikt over ekvipasjer som har kvalifisert seg til deltagelse på Eliteprøven 2022: kommer

Om Eliteprøven

Eliteprøven er åpen for alle hunder som har oppnådd 1. premie i EK på Norsk B-prøve eller 1. premie på Norsk A-prøve i løpet av de siste 12 måneder før Eliteprøven avholdes (dvs. siden foregående Eliteprøve).  Eliteprøven går over to dager med første dag som en kvalifisering for konkurransedelens andre dag. Første dag gjennomføres som en B-prøve. Alle hunder som får 1. premie første dag er kvalifisert til å starte i finalen andre dag. Hunder som får 2. premie første dag kan gå til finalen dersom dommerne mener de har vist tilstrekkelig kvalitet til å hevde seg i konkurransen. Eliteprøven gjennomføres som en bevegelig prøve, etter siste terminfestet B-prøve.

Finaler:  Finalen skal gjennomføres som 1 av følgende 3 prøveformer;

  • B-prøve: Kun hunder som har oppnådd 1. premie finaledagen kan plasseres og premieres.
  • Working Test: Kun hunder som har oppnådd «bestått» finaledagen kan plasseres og premieres.
  • A-prøve: Kun hunder som har gått til 1. premie finaledagen kan plasseres og premieres.

Finalene gjennomføres som en offisiell prøve, og dømmes etter gjeldende regelverk «NKKs Regler for jaktprøver for retrievere».

De fire beste hundene med oppnådd 1. premie plasseres. Den hunden som kåres til 1. vinner får tittelen NEV 20xx (Norsk EliteVinner 20XX).

Kilde: NKKs regler for jaktprøver for retrievere, kap 10.2