Norsk Retrieverklubb

Kongsvinger og omegn

Om avdelingen

Her finner du informasjon om avdelingen, våre treningsområder på Greaker og Fløytdammen og våre aktiviteter.

E-post:

Kongsvinger@retrieverklubben.no

Norsk retrieverklubb avdeling Kongsvinger og omegn er en  lokalavdeling under Norsk Retrieverklubb (NRK). NRK er landets største raseklubb under paraplyen til Norsk Kennelklubb.

Avdelingen ble stiftet 8. februar 1980 i KIL sitt klubbhus på Gjemselund. Avdelingen dekker området Kongsvinger, Odalen, Solør , Finnskogen og deler av Øvre Romeriket.

Klubbens formål er å:

  • Fremme utviklingen av de enkelte retrieverrasene
  • Bidra til å fremme utviklingen av fysisk og psykisk sunne og sosialt veltilpassede hunder
  • Arbeide for riktig behandling av hunder og for at aktiviteter med hund drives i verdige former
  • Legge muligheter og forhold til rette for medlemmenes aktiviteter med hund
  • Ivareta medlemmenes kynologiske interesser.

Retrieveren er en glimrende familiehund. De egenskapene mange ønsker i en familiehund, er avlet fram over lengre tid for å få en dyktig jakthund. Retrieveren er nemlig først og fremst en jakthund. Den er avlet frem for å finne og hente skadeskutt eller dødt vilt etter at det er skutt.

Avdelingens aktiviteter er først og fremst tilpasset retrieveren, men mange aktiviteter passer til de fleste raser og derfor er alle raser velkommen som medlem i vår avdeling.

Vi har i overkant av 100 medlemmer. Klubben driver aktivt innen jakt med apporterende fuglehund, blodspor, utstilling, agility, bruks og lydighet.  Vi tilbyr våre medlemmer og andre hundeeiere flere kurs hvert år: valpe-, aktiviserings-, viltspor- og jaktkurs for retrievere. Ellers har vi i løpet av året et varierende utvalg av fellestreninger det kan være utstillings-, miljø- og jakttreninger.

Hvor er vi?

Vi har ikke eget klubbhus og aktivitetene arrangeres ulike steder i distriktet. Vi disponerer imidlertid hver tirsdag kveld i sommerhalvåret et treningsområde på Greaker, ved Kongsvinger dyreklinikk. Ellers trener vi på ulike steder – hvor fremgår av de enkelte aktiviteter på kalenderen.

Dersom du vurderer å bli medlem i klubben kan du gjerne komme på en av aktivitetene og få en forsmak på en klubb med godt fellesskap og gode verdier. Alle er hjertelig velkommen, uansett hundens rase!

Medlemskap

Medlemskap i Avd. Kongsvinger og omegn betinger medlemskap i hovedklubben Norsk Retrieverklubb.  Medlemskapet i Avd. Kongsvinger og omegn koster 100 kroner pr år, i tillegg til medlemskap i hovedklubben og NKK (kr. 365,-). Medlemskap er åpne for alle, med og uten hund, og uansett rase/ikke rase på hunden.

Vil du bli medlem? Det gjør du enkelt ved å gå til denne siden

Kontingenten for hovedklubben er kr. 265,- pr. år, avdelingskontingenten kommer i tillegg  og er kr 100 for hovedmedlem og kr 75 for husstandsmedlem. For de som ikke allerede er medlem i en annen medlemsklubb i NKK tilkommer en grunnkontingent på kr. 190,- pr. år.

Som medlem i Retrieverklubben avdeling Kongsvinger og omegn får du:

  • Retrievernytt 4 ganger i året
  • Hundesport 8 ganger i året
  • Muligheter til å delta på arrangement i regi av Norsk Kennel Klubb, Norsk Retriever Klubb  og samtlige andre klubber som er tilsluttet Norsk Kennel Klubb.
  • Muligheten til å delta på samtlige av Avdeling Kongsvinger og omegns offisielle og uoffisielle arrangement. Her nevner vi blant annet jaktprøver, klubbmesterskap i lydighet og jakt, bronsemerke, utstilling og andre aktiviteter.
  • Medlemspris på kurs avdelingen arrangerer.