Norsk Retrieverklubb

Jaktkurs for BK- og AK-nivå

Jaktkurs for BK- og AK-nivå, fordelt over 2 dager med en 1/2 dag på hver gruppe.

Kurset gjennomføres ved vårt treningsområde ved Skjulstadtjenna i Elverum 25.–26. mai 2024.
Instruktør Anne Mansås fra NRK avdeling Vestfold (se presentasjon nederst på siden).

Klar for BK

Lørdag 25. mai 9.00–12.00
Søndag 26. mai 9.00–12.00

Kurs for ekvipasjer som er nysgjerrige på jakttrening og ønsker å stille på prøver i begynnerklassen (BK) eller er interessert i å delta på jakttrening eller praktisk jakt. Kurset har fokus på basisøvelser som er nødvendig for å kunne delta på prøver og praktisk jakt. Hunden bør ha ferdigheter tilsvarende bestått kvalifiseringsprøve (fotgående, sitt og bli, innkalling og forståelse for apport).

 

Minimum 4 påmeldt for å holde kurs – maks 6 kursplasser.

Klar for AK

Lørdag 25. mai kl. 13.00–16.00
Søndag 26. mai 13.00–16.00

Kurs for ekvipasjer som er klare for start i AK eller som ønsker å trene mot dette. I tillegg til BK-ferdigheter må hunden ha noe forståelse for dirigering og linjer, og kunne være rolig når andre hunder jobber.

 

Minimum 4 påmeldt for å holde kurs – maks 8 kursplasser.

Påmelding

NB!
Vi ønsker å prioritere våre medlemmer, derfor er påmeldingen prioritert for medlemmer frem til og med 6. mai. Deretter er kurset åpent for påmelding for alle frem til 20. mai, eller til kurset er fylt opp.

 

Hvert kurs koster 1750,- kr for medlem og 2000,- kr hvis du ikke er medlem i avdeling Midt-Hedmark.

Meld deg på kurset for BK-nivå og betal kursavgiften via deltager.no

Meld deg på kurset for AK-nivå og betal kursavgiften via deltager.no

Velkommen til kurs!

 

Om instruktør

Mitt navn er Anne Mansås og jeg bor utenfor Tønsberg på et lite småbruk med mange dyr.
Jeg er pedagog av yrke og min store interesse er hunder, jakt og friluftsliv.
Jeg har opp gjennom tiden hatt flere ulike jakthundraser (stående fuglehunder), og siden 1994 har det alltid vært minst en labrador i teamet mitt. I dag består flokken her hjemme av fem labradorer, to working cockere og en strihåret vorsteher. Draxenrøya jakthunder er navnet på mitt lille oppdrett.
Jaktdager sammen med fine mennesker og gode hunder er høydepunkt i sesongen. Men jeg liker også å konkurrere og har vært så heldig å få være med på mange store konkurranser i både inn- og utland.
Som instruktør syns jeg det er viktig og gi deltagere verktøy slik at de kan legge opp egen trening videre på en målrettet og systematisk måte, og at vi sammen jobber med å forbedre trenerferdighetene slik at vi blir flinkere trenere for hundene våre. Relasjon og samarbeid er utgangspunkt for utvikling både hos hund og menneske. Samtidig skal vi ha masse gøy mens vi holder på.
På kurset vil vi gå igjennom de fleste av elementene som hundene trenger å kunne for å fungere godt både på prøver og i jaktsammenheng.