Aktivt Hundeliv!

Nordland

Resultater og bilder jaktcup 10. og 27.sept. 2020

Litt om jaktcupen som vi arrangerte 10. og 27. september 2020

jaktcup 10.sept-11

Andre og siste del av årets Jaktcup ble arrangert søndag 27. september, også den på Bestemorenga i Bodø. Denne dagen hadde vi værgudene på vår side, og vi kunne sitte på standplass og prate uten å bli søkkvåt eller iskald. Også denne gangen var det meget godt oppmøte, og vi hadde flere nye ekvipasjer fra sist. Gjengen i Bodø tok godt imot nykommerne og de tilreisende, og man er rett inn i varmen hos dem!

Multeklassen kicka showet i gang med ei dobbel markering, som de fleste hundene løste bra. Neste utfordring var felt. Dette ble betraktelig mer utfordrende med tanke på de store nedbørsmengdene som hadde falt den siste tida, og flere av hundene fikk vist fram svømmeteknikken sin på myra. Vi kan vel trygt si at dette er et av de mest spesielle feltene Multe-ekvipasjene har vært borti.

For mange av Jordbærene var det terrengskiftet som ble mest utfordrende. Her gikk markeringa på en bakketopp, over en bekk og en grusvei. Flere av hundene syns det å komme seg over veien var det vanskeligste og mista derfor også markeringa litt på tur opp. Likevel jobba de på for å finne dummyen, og alle kunne komme stolte tilbake til fører med byttet sitt.

For Blåbærene var den største utfordringa for førerne; å stole på hunden og at den kommer tilbake og leverer! Her var førerne kjappe på fløyta, også på feltet, og hundene fikk dermed ikke vist om de ville kommet på egen hånd. Hundene jobbet godt, både på markering og felt, og løpet inn til «målstreken» ble tett.

Etter endt cup ble det grilling og premieutdeling. Norsk Retrieverklubb avdeling Nordland takker alle for oppmøte og gratulerer alle vinnerne og Dommerens favoritter. Kjempegodt jobba av alle ekvipasjer! Vi gleder oss allerede til Jaktcup 2021!

Resultat fra årets jaktcup finner du HER!

(Bilder og info fra cupens første dag, finner du under denne bildeserien)

jaktcup 27.sept-23

jaktcup 27.sept-22

jaktcup 27.sept-21

jaktcup 27.sept-20

jaktcup 27.sept-19

jaktcup 27.sept-18

jaktcup 27.sept-17

jaktcup 27.sept-16

jaktcup 27.sept-15

jaktcup 27.sept-14

jaktcup 27.sept-13

jaktcup 27.sept-12

jaktcup 27.sept-11

jaktcup 27.sept-10

jaktcup 27.sept-9

jaktcup 27.sept-8

jaktcup 27.sept-7

jaktcup 27.sept-6

jaktcup 27.sept-5

jaktcup 27.sept-4

jaktcup 27.sept-3

jaktcup 27.sept-2

jaktcup 27.sept-1

jaktcup 27.sept

 

Torsdag 10. september var det duket for Jaktcup hos Norsk Retrieverklubb avdeling Nordland. Dagens jaktmarkeder var Bestemorenga i Bodø, og til tross for den dystre værmeldinga var det mange påmeldte ekvipasjer i alle klassene, totalt stilte 15. Nettopp derfor ble det satt opp tre klasser istedenfor de først tenkte to; Multeklassen (E), Jordbærklassen (AK) og Blåbærklassen (BK). De fleste retrieverrasene var representerte, og i tillegg til avdelingens medlemmer, deltok også tilreisende fra andre avdelinger.

Det ble en positiv og lærerik ettermiddag for de fleste – og ikke minst sosialt. Ansvar for oppgaver og dømming var fordelt slik at alle fikk deltatt med egne hunder, uten at det gikk ut over habiliteten. I tillegg byttet øvrige deltakere på å være skytter, kaster og utlegger. Ekvipasjene fikk utfordra seg godt på de ulike oppgavene, og terrengskifte, vind og stor aktivitet på skytebanen like ved gjorde det ikke mindre utfordrende. Dommerne fikk dermed benytta poengskalaen i all sin prakt.

Søndag 27. september er det klart for andre og siste del av cupen, og da blir det også premieutdeling, samt at vi får høre hvem som har blitt Dommernes favoritt. Tenker vi har en del spente deltakere, som trener som bare det frem mot helgas happening! Hvis det skal jobbes like bra på del to som på del én, kommer det til å bli jevnt i kampen om premieringer!

Resultater finner du HER!

jaktcup 10.sept-2

jaktcup 10.sept-3

jaktcup 10.sept-4

jaktcup 10.sept-5

jaktcup 10.sept-6

jaktcup 10.sept-7

jaktcup 10.sept-8jaktcup 10.sept-9