Norsk Retrieverklubb

Aktivt Hundeliv!

Novembertips til avdelingene fra familie- og rekrutteringskomiteen

Ny måned og nytt tips fra oss i familie og rekrutteringskomiteen.

Vi håper dere tok til dere tipset fra forrige måned og at dere fikk til noen felles turer med retrieverfolk rundt om i landet.  Vi nærmer oss Desember og en hektisk hverdag frem til høytiden og mange benytter November til førjuls-aktiviteter.

Dette er også fokuset til F&R-komiteen denne måneden.

Retrieveren er en apporterende hund og det å introdusere den hverdagslige familieretrieveren til apportering og det å utfolde seg slik retrieveren er avlet frem til, kan bidra til økt aktivitet for både hund og eier og ikke minst en interesse for aktiviteten i retrieverklubben.

Vi ønsker dermed å motivere dere til å lage et arrangement for retriever-eiere i deres område hvor dere ønsker velkommen til Julegave-apportering. Omfanget av dette arrangementet står dere fritt til å styre selv, her er det kun fantasien som setter stopper. En måte å engasjere flest mulig uten at man har de største utgiftene. er at de inviterte tar med en innpakket gave til hund for en viss sum og egen grill-mat. Klubben kan stille med griller, evnt ha kiosk denne dagen med da mulighet for flere inntekter.  Hundene får mulighet til å løpe ut i et område og hente sin egen julegave. Dette organiseres da ved å dele inn i grupper basert på hundenes erfaring, slik at hver enkelt ekvipasje både får en utfordring  men også mestring.

Vi ønsker dere lykke til med denne månedens tips fra F&R komiteen.

Videre har vi i komiteen gått over lokalavdelingenes hjemmesider og ser at det er klart forbedringspotensiale på mange av dem. En hjemmeside er ofte det første folk søker opp for å finne ut mer om kurs og aktiviteter og hjemmesider som har lite om noe informasjon om dette er lite heldig. Vi vil sterkt oppfordre lokalavdelingene å øke informasjonen om aktiviteter som skjer i området og ikke minst variere informasjonen. Nyheter på hjemmesiden må favne om alle aktiviteter og ikke bare enkelte.

Skulle det være behov for hjelp rundt dette så nøl ikke med å ta kontakt med oss i F&R komiteen.

Vi ønsker dere alle en flott November! Er det noen her som har forslag til tips og aktiviteter vi i komiteen kan sende videre til de øvrige  avdelinger så send oss mer enn gjerne en mail!

MVH Guro og Allan.