Norsk Retrieverklubb

Aktivt Hundeliv!

Nytt fra familie- og rekrutteringskomiteen

Med jevne mellomrom sender komiteen ut informasjon og ideer til alle avdelingene våre.

For at alle skal få se hva de holder på med publiserer vi dette også på hjemmesiden.

Hei alle sammen!

Sommeren har kommet og sommeren har gått og mye har skjedd siden den tid. Sommeren i år ble vel ikke som noen av oss hadde tenkt men jammen synes vi at folk er flinke til å tenke alternativt til sommerferien i Utlandet.

Stadige bilder av turer i skog og mark tilsier at mang en retriever har fått oppleve Norge på sitt beste i sommer. Flere har begynt å trene og være mer aktive med sin hund og online WT konkurransen til raserådene har fått mange til å bli bitt av basillen med jakt trening! Kjempegøy!

Det er flere som har fått en ny hverdag etter at Coronaen gjorde sitt inntog i Norge i mars.

Mange har fått ny hund i disse tider

Mange av disse har benyttet tiden til å få seg en hund og det er mange potensielle nye medlemmer der ute som vi ønsker hjertelig velkommen inn i Retrieverklubben. Husk at der hvor det er enkelte ildsjeler som holder aktiviteten i en lokalavdeling i gang er det hvermansen som kommer på kurs, treff , møter og ikke minst melder seg inn i klubben og er med på å støtte driften økonomisk. Dette er viktige medlemmer å ha og det er også blant medlemsmassen man kan rekruttere nye ildsjeler så ikke alt faller på de ivrigste.
Det har vært mye prat om Corona-valper de siste månedene og at det for oppdrettere har vært vanskelig å skille på hva som er impulskjøp hos enkelte grunnet hjemmekontor og lite annen fritid enn å være hjemme og hva som er en etterlengtet valp.

Vi skal huske på når disse valpene ankommer våre avdelinger, at det er meget mulig at eierne har tenkt på og drømt om hund lenge, men anså denne Coronatiden til å gi valpen ekstra tid i hjemmet med trening før den blir alene. Vi skal også huske på at for de som har gjort et impulskjøp, er det viktig at vi som raseklubb stiller opp og hjelper dem med  ungdomstiden til valpen slik at både hund og eier kommer seg helskinnet igjennom og man ikke sitter med fortvilte eiere som vil omplassere hunden sin fordi de ikke får den til.

Så langt det går oppfordrer vi lokalavdelingene til å sette opp valpekurs, hverdagslydighetskurs og bronsemerke kurs for nå å dekke behovet for opplæring av alle nye valpekjøpere. Bruk gjerne lista med oversikt over instruktører fra andre avdelinger slik at alle lokalavdelingene har muligheter til å gi retrievereiere i deres område et tilbud.

Listen finner dere HER

MG_0627.jpg

Har avdelingene oppdaterte hjemmesider?

For at tilbudene skal komme ut og frem er det også viktig at lokalavdelingene har hjemmesider som er aktive og oppdaterte. Er det noen av dere som sliter med å få oppdatert hjemmesidene deres eller ikke har en webmaster så ta kontakt med oss i F&R-komiteen eller webmaster Anne Mette så skal vi hjelpe dere.
Hjemmesiden er første steget for medlemmene til å finne ut hva slags tilbud dere i lokalavdelingene har og er den ikke oppdatert så mister dere fort medlemmer og aktive kursdeltagere til andre instanser som tilbyr kurs og hundeaktiviteter.

Høsten kom fort og i skrivende stund er vi inne i runde 2 av uforutsigbarhet grunnet Covid -19. Dette gjør det vanskelig å gjøre de største tiltakene for vår del når det stadig er restriksjoner på hvor mange som kan være sammen osv. Da er det viktig å være kreativ.

Julekonkurranse

Vi vil derfor frem til 23. Desember kjøre en videokonkurranse rettet mot Barn/Ungdom og hund.  Mer om konkurransen kommer i eget skriv, men vi oppfordrer lokalavdelingene til å lage blest rundt denne konkurransen på side FB sider og på hjemmesiden.

Vi har også fått oss vår egen Facebook side som heter Norsk Retrieverklubb Familie og Rekruttering. Der vil vi legge ut månedsbrevene våre og annen info om hva vi jobber med 🙂

Barn- og ungdomsavdeling

Barna er fremtidens aktive i Retrieverklubben og vi i komiteen brenner for neste generasjon oppdrettere, avdelingsaktive og ikke minst retrieverelskere. Vi jobber videre med våre planer om å få til en barn- og ungdomsavdeling og håper Coronaen ikke bremser ned våre drømmer om en leir for barn og hund neste sommer.

Nytt medlem i familie- og rekrutteringskomiteen

Til sist vil vi med glede informere om at vi har nå fått inn enda et medlem i komiteen og vi ønsker Wenche Rolland fra Våler velkommen i gjengen.

Wenche har 4 hunder , 3 av rasen flatcoated og 1 bakgårdsmix. Hun er aktiv i styre og stell i Retrieverklubben Østfold og er stadig å finne på utstilling eller blek av skrekk på en WT 🙂

Sammen skal vi gjøre det vi kan for å inkludere og invitere hvermansen inn i klubben uavhengig om Fido kun får gå turer i skogen eller skal jakte på titler i skog eller på utstillingsplassen.

Ha det som best dere kan alle sammen! Vi ønsker dere alle sammen alt godt for det nye året hvor vi håper vi alle kan samles som før!

MVH

Guro, Allan og Wenche
Familie og Rekrutteringskomiteen
Retrieverklubben