Norsk Retrieverklubb

Aktivitetskurs – introduksjon til hundesporter, vår 2023

Vi setter opp et spennende kurs som i løpet av fem kurskvelder tar deg gjennom fem ulike og spennende hundesporter/aktiviteter.

Dette er et lavterskeltilbud. Det er ingen krav til forkunnskaper, men hunden bør være fylt 6 måneder og ha gått grunnkurs eller tilsvarende og dermed ha grunnlydighet som sitt, dekk, bli og gå fot/ på plass.

Kurset går over fem kvelder. Her går vi gjennom det mest sentrale innen fem aktiviteter du kan holde på med sammen med din hund. Kurset er ment som en introduksjon slik at dere kan finne noe gøy å holde på med sammen, og kanskje gå flere kurs, men det erstatter ikke nybegynnerkurs i grenene.

 

Pris for kurset: kr 1900,- for medlemmer, 2250 for ikke-medlemmer

 

Antall ekvipasjer: Maks 8

 

Sted: Klubbhytta til Retrieverklubben i Sørkedalen

Sted ringtrening: Ekebergsletta, ved innkjøringen til Ekeberg Camping

 

Tid: Torsdager 13/4, 20/4, 27/4, 4/5 og 25/5.

 

Påmelding: Lukket

 

Hver kveld holder vi på i ca. 2-2,5 time, se den enkelte aktiviteten for eksakte tidspunkt.

 

Nedenfor kommer en presentasjon av de forskjellige hundesportene vi skal gå gjennom.

 

Ringtrening (utstilling) på Ekebergsletta

Dato 13/4, kl 18.00-20.00

Instruktør: Hafdís Jóna Þórarinsdóttir

Det er mye å holde orden på når man skal stille ut hunden. Det er derfor lurt at både du og hunden vet hva som skal skje og har trent på forhånd. Hva slags bånd bør brukes? Hvordan stille opp så hunden vises best mulig? Hvordan løpe så dommer ser bevegelsene til hunden?

Utstilling er moro når det går bra og med litt trening øker du mulighetene til å ha det veldig moro! Og har du ikke ambisjoner om utstilling, så er det likevel veldig god miljøtrening der du får utfordringer på kontakt og håndtering.

Retrieverjakt

Dato: 20/4, kl 18.00-20.30

Instruktør: Line Moen & Kari Bakos

Dette er hva retrieveren er avlet for og som de har innebygget instinkt for å klare. De fleste plukker opp fra bakken og kommer til deg med «gaven» uten trening. Dette er en super trening for din retriever og den vil elske det!

Her får du lære de elementene som inngår i jakttreningen, prøve å apportere dummy og kanskje få en demonstrasjon fra en av våre aller flinkeste hunder.

Blodspor

Dato 27/4, kl 18.00-20.30

Instruktør: Grete Rydning og Trine Lise K. Johannessen

Å trene spor er ypperlig sysselsetting, og mange driver med blodspor som en trenings- og konkurranseaktivitet. Når hunden går spor får den brukt hele seg, den utvikler nesebruk og konsentrasjon, den får utløp for sin arbeidslyst og den blir sliten både i sinn og skinn.

Siden hunden hele tiden føres i line stilles det ikke så store krav til lydighet og du kan trene spor selv når det er båndtvang. Hunden skal føres i et moderat tempo, så det kreves slett ingen superkondisjon for å starte treningen!

Lydighet (LP)

Dato 4/5, kl 18.30-20.30

Instruktør: Karin Hansen

I lydighetsprøver handler mye om relasjon og kontakt mellom hund og fører. Her kreves fart, motivasjon, presisjon og utholdenhet hos hunden gjennom flere adskilte øvelser i et program. Øvelsene kan f.eks. være å hoppe over hinder, bli liggende på rekke eller kalles inn.

Denne økten tar for seg et par momenter fra lavere klasser, og fokuserer på hvordan man kan få mest mulig ut av treningen sin enten man vil konkurrere eller aktivisere hunden med avansert hverdagslydighet eller innlæring av triks.

 

Rallylydighet

Dato: 25/5, kl 18:30-20.30

Instruktør: Kate Tangnes

Rallylydighet er for de som ønsker en morsom, lekende aktivitet med hunden. Den er ikke enkel, men utfordrer deg og din hund å samarbeide og kommunisere. Evnen til å jobbe som et team blir satt på prøve gjennom en bane bestående av ulike momenter og øvelser.

Rallylydighet er designet slik at hunder på alle nivåer kan delta. Dog må grunndressuren være god. En nybegynnerløype inneholder en god del lineføring, sitt, dekk, bli og vendinger, og kontakten er hele tiden veldig viktig.