Norsk Retrieverklubb

Oslo og omegn

Aktivitetskurs – introduksjon til hundesporter

Vi setter opp et nytt og spennende kurs som i løpet av fem kurskvelder tar deg gjennom fem ulike og spennende hundesporter/aktiviteter.

Dette er et lavterskel tilbud. Det er ingen krav til forkunnskaper, men hunden bør være fylt 6 måneder og ha gått valpekurs eller tilsvarende.

Fullt!

Kurset går over fem kvelder. Her går vi gjennom det mest sentrale innen fem aktiviteter du kan holde på med sammen med din hund. Kurset er ment som en introduksjon slik at dere kan finne noe gøy å holde på med sammen, og kanskje gå flere kurs, men det erstatter ikke nybegynnerkurs i grenene.

Pris for kurset: kr 1 100,-.

Antall ekvipasjer: maks 10

Sted: Klubbhytta til Retrieverklubben i Sørkedalen

Tid: Onsdager 21.8, 28.8, 4.9, 11.9 og 18.9

Påmelding: meld på via dette skjemaet

Hver kveld holder vi på i 2 – 2,5 timer.

Nedenfor kommer en presentasjon av de forskjellige hundesportene vi skal gå gjennom.

21.8.2019 kl 18.30-21.00 Blodspor

Instruktør Trine-Lise Kolsrud Johannessen

Å trene spor er ypperlig sysselsetting, og mange driver med blodspor som en trenings- og konkurranseaktivitet. Når hunden går spor får den brukt hele seg, den utvikler nesebruk og konsentrasjon, den får utløp for sin arbeidslyst og den blir sliten både i sinn og skinn.

Siden hunden hele tiden føres i line stilles det ikke så store krav til lydighet og du kan trene spor selv når det er båndtvang. Hunden skal føres i et moderat tempo, så det kreves slett ingen superkondisjon for å starte treningen!

28.8.2019 kl 18.30-21.00 Retrieverjakt

Instruktør Line Moen

Dette er hva retrieveren er avlet for og som de har innebygget instinkt for å klare. De fleste plukker opp fra bakken og kommer til deg med «gaven» uten trening. Dette er en super trening for din retriever og den vil elske det!

Her får du lære de elementene som inngår i jakttreningen, prøve å apportere dummy og kanskje få en demonstrasjon fra en av våre aller flinkeste hunder.

4.9.2019 kl 19.00-21.00 Rallylydighet.

Instruktør Kate Iren Tangnes

Rallylydighet er for de som ønsker en fin aktivitet som er både morsom og lekende. Den er ikke enkel, men utfordrer deg og din hund til et samarbeid som forbedrer «fot/på plass» og «teamwork». Evnen til å jobbe som et team på denne måten gjennom en Rallylydighetsløype, blir satt på prøve.

Rallylydighet er designet slik at hunder på alle nivåer kan delta. Dog må grunndressuren være god. En nybegynnerløype inneholder en god del «fot/på plass», sitt, svinger og skiftende hastigheter som (sakte-rask-normal gange), bli- og kjegle-øvelser hvor kontakten er veldig viktig. Etter hvert som man kommer videre oppover i klassene, tilkommer vanskeligere øvelser som krever både fremadsending og innkalling.

11.9.2019 kl 19.00-21.00 Agility.

Instruktører Birgit og Laila Engelsen

Agility er en spennende og fartsfylt hundesport, der både hund og hundefører må være fokusert for å oppnå det en vil. Agility er dessuten en av de raskest voksende sportsgrenene for hunder, også i Norge. Enkelt forklart er agility et kort, men svært fartsfylt hinderløp for hunder, der hundefører bidrar aktivt med styringskommandoer hunden må utføre for å lykkes. Agility er teamarbeid.

18.9.2019 kl. 19.00-21.00 Lydighet.

Instruktør Marianne Søgaard

Lydighet er en hundesport hvor man utfører fast bestemte øvelser og det bedømmes med poeng som kan gi deg opprykk i klassene innenfor lydighet. Alle hundene gjør de samme øvelsene og vurderes av dommer hvordan de ble fremført. I lydighetsringen ser vi hunder av nesten alle raser og førere av hund i alle aldre. De har alle en ting felles: Gleden av å arbeide og samarbeide med hunden sin.

Selv om ikke alle når like langt, kan alle komme frem til et brukbart resultat bare innsatsviljen og pågangsmotet er i orden. Du og hunden skal synes det er morsomt og utfordrende. Trivsel og mestring påvirker ofte resultatene.