Norsk Retrieverklubb

Blodspor for viderekomne vår 2023

Blodspor er en aktivitet som passer for de fleste! Om du har ønske om å konkurrere i blodspor, ønsker å trene opp hunden din til å bestå blodsporprøven på vei til å bli ettersøkshund etter skadet vilt, eller om du ønsker litt god hjernetrim og bygge  samarbeid og selvtillit. Å trene spor er en ypperlig sysselsetting, og mange driver med blodspor som trenings- og konkurranseaktivitet. Når hunden går spor får den brukt hele seg, den utvikler nesebruk og konsentrasjon, den får utløp for sin arbeidslyst og blir god-sliten i sinn og skinn.
Dette kurset er et videregåendekurs for de som ønsker å utvikle seg videre i eller mot blodsporprøver, og allerede er kjent med det runnleggende innefor sporten.

Tidspunkt: Lørdag 15. og søndag 16. april, 9-15 begge dager

Instruktør: Nina Hagen-Johnsrød og Ketil Hagen-Johnsrød. Begge to er ferdige med dommerutdannelse høsten 2022, og Nina har også deltatt i NM flere år med sine spaniels.

Sted: Sørkedalen, eller i nærheten. Kan flyttes dersom forholdene tilsier det.

Påmelding: Lukket

Maks deltagerantall: 8-9 med to intruktører – avhengig av nivået til de som melder seg på.

Forkunnskaper: I første omgang åpner vi for påmelding for deg som minimum har startet en prøve (eller kommer til å gjøre det før kursstart). Passer også for de som har kommet lenger og allerede er i EK.

Innhold: 

Vi jobber ut ifra der hundene er. Vårt viktigste mål for helgen er at hundene (og deltagerne) skal dra hjem proppfulle med motivasjon og kunnskap til å fortsette med spor og utvikle seg videre. Det stilles ikke mye krav til lydighet på hundene, de føres i line og vi er ute med en og en hund.

Kurset vil ta for seg legging av blodspor, hvordan du skal utvikle og holde på sporlysten hos hunden din, og vi jobber med de utfordringene de ulike ekvipasjene måtte ha.

Mål for kurset:

  • Legging av blodspor.
  • Hvordan samarbeide med hunden i sporarbeidet.
  • Hvordan ulike terrengforhold og vær /føreforhold innvirker på hundens sporarbeid.
  • Jobbe med detaljene som skal til for å lykkes i konkurranse/prøver.
  • Gi informasjon om blodsporkonkurranser og viltsporchampionat.
  • Gi informasjon om krav til godkjent ettersøkshund for skadet hjortevilt.

Utstyr: Ta med sele, sporline, plaststrimler (plastpose og saks) og klesklyper til å merke sporene. Instruktør sørger for blod og skanker.

Pris: Kr 1900,- for medlemmer i avdelingen og kr 2200,- for ikke-medlemmer. Ved overtegning prioriteres klubbens medlemmer. Påmeldinger mottas fortløpende. Betalingsfrist er en uke etter at du har fått bekreftet plass. Vi gjør oppmerksom på at det er bindende påmelding på våre kurs. Ved avmelding senere enn 21 dager før første kursdag gis det ingen refusjon. For avmeldinger tidligere refunderes 50 prosent av kursavgiften.

Kursene starter opp forutsatt at det er nok deltakere.

Ta med kvittering for betalt kurs og vaksinasjonsattest første kursdag.

Spørsmål om kurset? Ta kontakt med kursoslo@gmail.com