Norsk Retrieverklubb

Rapport fra vårens siste blodsporsamling

Klubben arrangerer både kurs for nybegynnere og gratis blodsporsamlinger for medlemmer som har gjennomført blodsporkurs. Det betyr deilige dager ute i skogen med hunder og likesinnede – kan det bli bedre?!

Samlingene starter opp igjen i august

Siste blodsporsamling før sommerferien samlet 10 ekvipasjer på Årnes søndag 11. juni. Tross varmt vær og tørke i skogen jobbet hundene seg fram til sporslutt. Flinke hunder og førere bidro til god og hyggelig stemning i gruppa.
I år har det vært 4 blodsporsamlinger og 3 kurs så langt, til tross for en sen vår. Vi starter opp igjen til høsten!
Lurer du på hva AK og EK er for noe, eller hvordan man oppnår championater i denne sporten? Her er en kort oppsummering:
AK -Åpen klasse:
Denne klassen er åpen for alle som ikke allerede har et av de to championatene. Her kan du oppnå blodsporchampionatet N BS CH dersom du får med 3 x førstepremie for 3 forskjellige dommere. 2 av prøvene kan gåes som bevegelig og minst 1 må være ordinær. I tillegg må man ha minimum 2 x Good på utstilling før championatet kan løses inn.
EK – Eliteklasse:
Åpen for alle med minst 1 førstepremie i AK. Her kan du få viltsporchampionatet N V(F) CH med 1x førstepremie AK og så 2x minimum 75/100 poeng (disse 3 prøvene må være dømt av 3 ulike dommere) og fersksporprøve med minimum 7/10 poeng. Også her er det krav om minst 2 x Good på utstilling før championatet kan løses inn. Når hunden har fått tittelen viltsporchamnpion kan den ikke gå tilbake og delta i AK.