Norsk Retrieverklubb

Blodsporkurs juni 2024

Vil du lære hunden din å bli ettersøkshund etter skadet vilt? Eller vil du lære om blodsportrening for å delta i en morsom aktivitet for hund og fører? På dette kurset vil du få en innføring i sportrening, det vil si hvordan trene hunden til å følge spor av bloddråper som er lagt ut på bakken. Dette skal illudere et hjortevilt (elg, hjort eller rådyr) som er skadet. Hund og fører skal da sammen følge sporet for å finne det skadde viltet.

Tidspunkt: Teorikveld torsdag 13. juni kl. 18:30. Utedager lørdag 15. og søndag 16. juni kl 10.00-15.00

Instruktør: Mette Fevang

Sted: Teori på Jegerhytta, Bjørnemyr, Nesodden. Utedager også på Nesodden.

Påmelding: Lukket

Maks deltagerantall: 6 ekvipasjer

Forkunnskaper: Ingen, men hunden bør minst være fylt 7 måneder

Innhold: 

Å trene spor er ypperlig sysselsetting, og mange driver med blodspor som en trenings- og konkurranseaktivitet. Når hunden går spor får den brukt hele seg, den utvikler nesebruk og konsentrasjon, den får utløp for sin arbeidslyst og den blir sliten både i sinn og skinn.

Siden hunden hele tiden føres i line stilles det ikke så store krav til lydighet og du kan trene spor selv når det er båndtvang. Hunden skal føres i et moderat tempo, så det kreves slett ingen superkondisjon for å starte treningen!

Kurset vil gi en innføring i hvordan du legger blodspor, hvordan du trener hunden til å følge et blodspor under ulike terrengforhold og vær- /føreforhold, du vil få informasjon om blodsporprøver og krav til godkjent ettersøkshund. Det blkir også praktisk trening å på å føre hunden i sporet.

Hundene går spor én og én, og må kunne vente i bilen når den ikke selv er aktiv.

Mål for kurset:

  • Legging av blodspor.
  • Hvordan samarbeide med hunden i sporarbeidet.
  • Hvordan ulike terrengforhold og vær /føreforhold innvirker på hundens sporarbeid.
  • Gi informasjon om blodsporkonkurranser og viltsporchampionat.
  • Gi informasjon om krav til godkjent ettersøkshund for skadet hjortevilt.

Utstyr: Ta med sele, sporline, plaststrimler (plastpose og saks) og klesklyper til å merke sporene. Instruktør sørger for blod og skanker.

Pris: Kr 2100,- for medlemmer i avdelingen og kr 2350,- for ikke-medlemmer. Påmeldinger mottas fortløpende. Betalingsfrist er en uke etter at du har fått bekreftet plass. Vi gjør oppmerksom på at det er bindende påmelding på våre kurs. Ved avmelding senere enn 21 dager før første kursdag gis det ingen refusjon. For avmeldinger tidligere refunderes 50 prosent av kursavgiften.

Husk at påmeldingen må inneholde eiers navn, fødselsår, bostedsadresse og telefonnummer, samt hundens navn, rase og alder.

Kursene starter opp forutsatt at det er nok deltakere.

Løpetisper kan dessverre ikke delta på dette kurset.

Ta med kvittering for betalt kurs og vaksinasjonsattest første kursdag.