Norsk Retrieverklubb

Bronsemerkekurs oktober 2022

Dette er et kurs for deg som har lyst til å lære mer om konkurranselydighet, enten for å jobbe frem mot å konkurrere eller for å aktivisere og ha det gøy sammen med hunden. Det vil bli jobbet målrettet med øvelsene som kreves for å ta bronsemerket og kurset avsluttes med en bronsemerkeprøve.

Sted: Trasop skole (Østensjø)

Oppstart: 20. oktober

Instruktør: Ingunn Vermedal

Kursdager: Torsdag 20. og torsdag 27. oktober, torsdag 3., mandag 7., mandag 14. og torsdag 17. november.

Klokkeslett: Oppmøte kl. 19:00 de to første kursdagene, de resterende begynner 18:30. Varighet 1,5 til 2 timer per kveld.

Prøvedag: 1-2 uker etter endt kurs, nøyaktig dato kommer.

Påmeldingsskjema: Kurset er fullt. Fyll ut skjema her for venteliste

Deltakerantall: Maks 6 ekvipasjer

Forkunnskap: Hunden bør være minst 9 måneder gammel, og må kunne sitt, dekk og bli samt ha forståelse for på plass og lineføring. Den bør kunne dette i et vanlig treningsmiljø (ikke kun hjemme). Øvelsene trenes i noen tilfeller inn med løs hund, så hunden må kunne trene uten bånd.

Kursinnhold: Vi trener målrettet mot øvelsene i bronsemerkeprøven. Det betyr at vi skal forbedre grunnmomenter til å samsvare med de ulike øvelsene beskrevet i regelverket (lenket til lenger ned på siden), samt trene på for eksempel kontakt og belønning. Vi benytter ulike (positive!) treningsmetoder i innlæringen, og du vil dermed få en innføring i både lokking, omvendtlokking, klikkertrening, shaping med mer. Deltakerne må trene mellom kursdagene for best mulig progresjon mot bronsemerkeprøven.

Mål for kurset: Motivere til konkurranselydighetstrening og aktivt arbeid med hund, i tillegg til gjennomført bronsemerkeprøve.

Pris: Kr 1800,- for medlemmer i avdelingen og kr 2150,- for ikke-medlemmer. Påmeldinger mottas fortløpende.
Betalingsfrist er en uke etter at du har fått bekreftet plass. Vi gjør oppmerksom på at det er bindende påmelding på våre kurs. Ved avmelding senere enn 21 dager før første kursdag gis det ingen refusjon. For avmeldinger tidligere refunderes 50 prosent av kursavgiften. Unntak er dersom vi får fylt plassen fra venteliste.

Ta med kvittering for betalt kurs og vaksinasjonsattest første kurskveld.

Spørsmål kan sendes til: kursoslo@gmail.com

Kurset starter opp forutsatt at det er nok deltakere.

Øvelser (regelverk for Lydighetsprøver):

  • Tilgjengelighet
  • Lineføring
  • Dekk fra holdt
  • Innkalling fra sitt
  • Hopp over hinder
  • Enkelt dekk i 1 minutt
  • Helhetsinntrykk