Norsk Retrieverklubb

Ferdselsprøvekurs april 2022

Kurset tar for seg øvelsene i Ferdselsprøven, som er en god indikasjon på at man har en lydig hund som fungerer godt i ulike utfordrende, realistiske situasjoner ute i samfunnet. Passer for deg med hund over 1 år som har trent grunnleggende lydighet, og har lyst til å trene videre mot et offisielt bevis på at man har en omgjengelig, lydig hund egnet for ferdsel i det offentlige rom. Ved bestått prøve får hunden en offisiell tittel (BH) på stamtavlen!

Sted: Klubbhytta på Bogstad i Sørkedalen

Oppstart: Fredag 22. april kl. 18.30

Instruktør: Anette Tobiassen. Anette er NKK-instruktør og har vært aktiv innen ulike hundesporter siden 2005. Hun har tidligere hatt golden retriever, og konkurrer nå i IGP og RIK med sin schæferhund.

Kursdager: Teori fredag 22. april kl. 18:30, praksis lørdag 23. april kl. 10:00, søndag 24. april kl. 10:00, lørdag 30. april kl. 10:00 og søndag 1. mai kl. 10:00

Påmeldingsskjema: Kurset pågår

Deltakerantall: Maks 6 ekvipasjer

Forkunnskap: Hunden må kunne sitt, dekk, bli samt gå pent i bånd/lineføring. Du trenger ingen forkunnskaper om innholdet i prøven, alt vil bli nøye forklart.

Varighet: Teorien vil vare opp mot to timer, praksisdagene kan vare opp til fem-seks timer per gang (instruktøren tar seg god tid, så alle skal få den hjelpen de trenger) – så ta med deg noe å spise og drikke, noe å sitte på og vann til hunden!

Kursinnhold: Hverdagslydighet/grunnleggende lydighet i form av øvelser (se nedenfor). Enkelte av øvelsene foregår i et realistisk miljø, for eksempel ved passering av hunder, syklende, biler etc, mens andre minner mer om øvelsene man finner i blant annet bronsemerket eller på et grunnkurs. Det jobbes med hver enkelt deltaker med momentene og øvelsene som inngår i Ferdselsprøven. Man får tilbakemeldinger og veiledning på det nivået og i samsvar med de ambisjonene man har.

Mål for kurset: Legge til rette for å kunne gå og bestå en ferdselsprøve. Motivere til trening og aktivisering av hunden, samt fremheve viktigheten av hunder som kan ferdes i bymiljøet uten problemer.

Pris: Kr 1500,- for medlemmer i avdelingen og kr 1850,- for ikke-medlemmer. Påmeldinger mottas fortløpende. Betalingsfrist er en uke etter at du har fått bekreftet plass.
Vi gjør oppmerksom på at det er bindende påmelding på våre kurs. Ved avmelding senere enn 21 dager før første kursdag gis det ingen refusjon. For avmeldinger tidligere refunderes 50 prosent av kursavgiften. Unntak hvis vi har venteliste og får fylt plassen.
Kurset starter opp forutsatt at det er nok deltakere.

Om Ferdselsprøven:
Prøven er åpen for alle NKK-godkjente raser. Hunden må være fylt 15 måneder for å delta.
Ferdselsprøven består av to deler: En lydighetsdel – Del A – og en praktisk ferdselsdel – Del B.

Del A: Lydighetsdelen

 • Lineføring
 • Fri ved fot
 • Sitt fra holdt
 • Dekk fra holdt med innkalling
 • Dekk med forstyrrelser

Del B: Ferdselsdelen

 • Forbi løpende person/Møte med persongruppe
 • Møte med syklist
 • Møte med biler
 • Møte med joggere eller person(er) på rulleskøyter
 • Møte med annen hund
 • Hundens adferd når den er alene – og ovenfor andre dyr

Les mer om prøven og øvelsene som inngår her (fra side 27).

NB! Prøven er ikke en del av dette kurset, og man må selv melde seg opp gjennom NKK når man føler seg klar – dette kan vi hjelpe til med, og man kan gjerne avtale et felles tidspunkt med de andre på kurset.

Hvis du har spørsmål om kurset, send en e-post til kurskomiteen på kursoslo@gmail.com