Norsk Retrieverklubb

Førstehjelpskurs

Førstehjelpskurset er primært for de som har gått valpekurs eller grunnkurs hos oss i 2022, og ikke deltatt på førstehjelpskurs tidligere.

Sted: EMPET Stabekk Dyreklinikk. Adressen er Gamle Drammensvei 40, 1369 Stabekk.

Tid: Tirsdag 14. februar kl. 19:00-21:00

Påmelding: Kurset er ferdig

Pris: Gratis (inkludert i kursavgiften) for de som har gått valpe- eller grunnkurs hos oss i 2022. Kr. 200 for andre, dersom det er ledige plasser.

Deltakerantall: Maks 18 deltakere. Ved overtegning setter vi opp et nytt kurs snart. Det er i utgangspunktet kun én plass per betalte kursplass på valpe- eller grunnkurs, selv om man var to stykker som deltok på det kurset med samme hund.

Beskrivelse: Dette er en gylden anledning til å lære hvordan du kan utføre førstehjelp på din egen eller andres hund om det skulle inntreffe et uhell eller en ulykke. Her lærer du hva du skal gjøre dersom hunden er skadet etter slagsmål eller påkjørsel, har reagert på insektbitt, huggorm eller blitt forgiftet, og hvordan behandle en hund som har vært utsatt for ekstrem kulde eller varme.
Veterinær Sederholm vil demonstrere førstehjelp på en demonstrasjonshund, og man vil få en innføring i blant annet fjerning av fremmedlegeme i munn/svelg/spiserør, munn til snute metode, hjertekompresjon, frakt av skadet hund ved f.eks beinbrudd og enkel bandasjering.
Man får også selv praktisk øvelse i å kjenne puls og liknende.