Norsk Retrieverklubb

Hønsecup 2022

Velkommen til Hønsecupen 2022

Årets datoer er 22. mai, 2. juni, 16. juni, 25. august og 11. september – Alle dagene på klubbytta på Bogstad i Sørkedalen.
NB! Datoene kan bli endret. Følg med på klubbens hjemmeside og Facebook-side!

Hønsecupen er et uhøytidelig lavterskeltilbud til våre medlemmer og passer for deg som vil ha det gøy med hunden din og/eller teste konkurransenervene. Her er det rom for unge og eldre hundeførere med liten eller mye erfaring, og yngre og eldre hunder.

Resultatene så lang ser du her

Hva er Hønsecupen?
Hønsecupen er en cup bestående av 5 poster, med øvelser man vil kjenne igjen fra hverdagslydighet, konkurranselydighet og rallylydighet – tilpasset ditt nivå, så klart!

Det blir muligheten for å være litt sosiale og til å se mange flinke og ulike hunder prøve seg på de artige øvelsene i cupen. Det vil være instruktører til stede som deler litt tips til dagens øvelser og kan hukes tak imellom øktene, så meld deg på selv om du ikke får til alle øvelsene i din klasse og bruk anledningen til å lære noe nytt! Det blir også lett servering.

Vi skal ha det artig og sosialt sammen mens vi tester hundene våre i lydighetsliknende øvelser – ofte med en morsom vri!

Deltakelse
Alle klubbens medlemmer en velkomne til å delta, uasnett nivå, hunderase eller ambisjoner.
Tisper med løpetid er velkomne, men holdes i bilen og starter til slutt.

Pris
Pris for å delta i cupen er 250 kroner per hund. Beløpet betales til 1503.10.32757. Merk innbetalingen med «Hønsecup» + navn på hund og fører.

Påmelding mens cupen pågår er også mulig, så frykt ikke dersom du har gått glipp av noen poster! Pris for å melde seg på etter sommeren og kun delta på en av eller begge de to siste postene er kr 100.

Påmelding
Meld deg på ved å fylle ut dette skjemaet

Postene
Post 1: 22. mai klokken 12.00 – Tilgjengelighet og lineføring/fri ved fot
Post 2: Torsdag 2. juni klokken 18.00 – Bli og innkalling
Post 3: Torsdag 16. juni klokken 18.30 (NB! Utsatt oppstart!) – Avstandskommando og under marsj-øvelse
Post 4: Torsdag 25. august klokken 18:00 – Hopp og apport
Post 5: Søndag 11. september klokken 12.00 – Grand Finale med rallybane

Klasser
Det er tre klasser i Hønsecupen, og du melder på i den som best passer deg og din hund. Unntak er vinnere av kylling- og broilerklassen 2021, som bes melde på i en høyere klasse i år (gitt samme hund).
Kyllingklassen for de yngste eller mest uerfarne hundene og/eller førerne
Broilerklassen for de som har kommet godt i gang med treningen og trenger nye utfordringer
Kalkunklassen for de erfarne hundene som trener mot eller har kommet til konkurransenivå

Kåringer og vinnere
Vi kårer dommerens favoritt hver post for hver klasse – det er ikke nødvendigvis den flinkeste, men en so har sjarmert dommeren på en eller annen måte.
Etter siste post kåres sammenlagtpallen i hver klasse basert på 4 tellende poster (laveste poengscore strykes).
I tillegg deles det ut utmerkelser til en ny deltaker, en som har rykket opp en klasse, en som har gitt oss morsomme øyeblikk og en som har møtt alle fem postene.

Det er altså mulig å få med seg fine priser selv om du ikke har den lydigste hunden!

Premier sponses av Buddy CC Vest, som også vil ha en stand enkelte poster med spennende og nyttig hundeutsyr og godbiter

Les mer om postene, klassene, innholdet og bedømmingen her

Har du spørsmål om hvilken klasse du bør melde på i eller annet relatert til hønsecupen? Ta kontakt med på e-post kursoslo@gmail.com