Norsk Retrieverklubb

Rallylydighet klasse 1 vår 2023

Er du nysgjerrig på den populære hundesporten rallylydighet? Dette kurset er et introduksjonskurs som passer for de fleste hunder som har trent litt grunnleggende lydighet. Her står glede og samspill i fokus, mens man utfører en bane bestående av momenter fra lydighet, agility og freestyle. Man har lov til å bruke håndtegn i øvelsene og hunden føres i bånd i konkurranse på laveste nivå.

Instruktør: Merete Kristensen, dommer i rallylydighet.

Tidspunkt: Lørdag 22. og søndag 23. april, kl. 10:00-16:00

Sted: Klubbhytta på Bogstad (Sørkedalen)

Påmelding: Lukket

Antall deltagere: Maks 6

Kursinnhold: Det blir vekselsvis teori og praksis, og vi jobber både med skilter og kombinasjoner. Hundene må være vant til å vente i bur/bil for å hvile. Vi jobber etter årets (2023) nye regelverk.

Forkunnskaper: Hunden bør ha trent litt grunnleggende lydighet, slik at den kan trene sammen med andre og kan øvelser som sitt, dekk og lineføring. Det vil være en fordel å ha gått videregående grunnkurs eller bronsemerkekurs. Kurset passer også perfekt for deg som har gått et introduksjonkurs i rallylydighet etter gammelt regelverk, eller deg som snart er klar for konkuranser i klasse 1 og ønsker å perfeksjonere øvelsene.

Mål for kurset: Motivere til et aktivt og innholdsrikt hundehold. Gjøre deltakerne klare til å selv trene videre mot konkurranser i rallylydighet.

Pris: kr 2000 for medlemmer i avdelingen og kr 2350 for ikke-medlemmer. Påmeldinger mottas fortløpende så snart påmeldigsskjema legges ut. Betalingsfrist er en uke etter at du har fått bekreftet plass. Vi gjør oppmerksom på at det er bindende påmelding på våre kurs. Ved avmelding senere enn 21 dager før første kursdag gis det ingen refusjon. For avmelding tidligere refunderes 50 prosent av kursavgiften.

Ta med kvittering for betalt kurs og vaksinasjonsattest første kursdag.

Kursene starter opp forutsatt at det er nok deltakere.

Spørsmål om kurset sendes til kurskomiteen på e-post kursoslo@gmail.com

Om rallylydighet

Rallylydighet ønsker å promotere positivt samhold mellom hund og eier, basert på tillit og respekt.

Holdning er mer viktig i rallylydighet enn presisjon!

Konseptet av flere sammenhengende øvelser, som ikke blir avbrutt av ordre fra dommere, krever en god kontakt og kommunikasjon mellom hund og fører. Føreren for lov til å snakke, gi håndtegn og kroppssignaler i løypen. Det gir fører en ekstra mental utfordring at løypen har ny design ved et hvert stevne. Det vil si at alle momentene vil kunne komme og derfor må sitte på trening.

Rallylydighet er et konsept for hunder og eiere, hvor hund og fører følger skiltene gjennom en nummerert løype med tidsbegrensing.

Rallylydighet går langt lenger enn vanlig «fot/på plass». Ved å mikse 40 forskjellige lydighetsforflytninger med sitt, vendinger og hastigheter.

Rally er for de som ønsker en fin aktivitet som er både morsom og lekende. Den er ikke enkel, men utfordrer deg og din hund til et samarbeid som forbedrer «fot/på plass» og «teamwork». Evnen til å jobbe som et team på denne måten gjennom en Rally-lydighetsløype, blir satt på prøve.

Rally er designet slik at hunder på alle nivåer kan delta. Dog må grunndressuren være god. En nybegynnerløype inneholder en god del «fot/på plass», sitt, svinger og skiftende hastigheter som (sakte-rask-normal gange), bli- og kjegle-øvelser hvor kontakten er veldig viktig. Etter hvert som man kommer videre oppover i klassene, tilkommer vanskeligere øvelser som krever både fremadsending og innkalling.