Norsk Retrieverklubb

Jakttrening for alle

Retrieveren er først og fremst en jakthund.

Retrieveren er avlet frem for finne og hente skadeskutt eller dødt vilt etter at det er skutt.

Mens jakten pågår skal retrieveren kunne sitte rolig og vente, uten å forstyrre jakten. Først på kommando skal den begynne å jobbe. For at dette skal fungere må retrieveren ha en velfungerende av og på knapp. Det er disse egenskapene som har gjort retrieveren populær. Ikke bare som jakthund, men også som familiehund.

Jaktprøver holdes for å teste retrieverens opprinnelige jaktegenskaper. I begynnerklassen på jaktprøver brukes dummyer («tøyposer») for å simulere jakt. I åpen klasse brukte man vilt tidligere men nå brukes dummyer i alle klasser. Standard er 500 g grønn dummy.

For å kunne delta på en jaktprøve kreves det en godkjent kvalifiseringsprøve med øvelser sitt og bli, innkalling, lineføring, fri ved fot, skuddreaksjon og apportering av en dummy.

I Oslo-avdelingen avholdes det jevnlig både kurs og kvalifiseringsprøver. Vi har dyktige instruktører og kvalifiseringsdommere knyttet til vår avdeling. Info om kursene ligger ute på vår hjemmeside.

I tillegg arrangeres det temakurs hver vår og høst. Dette er minikurs som tar for seg forskjellige elementer i jakttreningen. Disse er veldig populære og fylles fort opp.

Du trenger ikke jakte eller ha ambisjoner om å jakte for å delta på jaktprøver og andre jaktaktiviteter med din retriever, dette gjelder også på våre kurs og tematreninger. Retrieverne er avlet frem for apportering, og de aller fleste retrievere elsker å trene og delta på prøver. Det går fint an å kombinere annen type trening med jakttrening. Noen av avdelingens retrievere trener og deltar både på jaktprøver, lydighetsprøver, rallylydighet, agility, viltsporprøver og på bruksprøver. Det viktigste for våre retrievere er å bli brukt!