Norsk Retrieverklubb

Jakttrening for alle

Retrieveren er først og fremst en jakthund.

Retrieveren er avlet frem for finne og hente skadeskutt eller dødt vilt etter at det er skutt.

Mens jakten pågår skal retrieveren kunne sitte rolig og vente, uten å forstyrre jakten. Først på kommando skal den begynne å jobbe. For at dette skal fungere må retrieveren ha en velfungerende av og på knapp. Det er disse egenskapene som har gjort retrieveren populær. Ikke bare som jakthund, men også som familiehund.

Jaktprøver holdes for å teste retrieverens opprinnelige jaktegenskaper. I begynnerklassen på jaktprøver brukes dummier («tøyposer») for å simulere jakt. I åpen klasse brukes vilt, og i eliteklassen brukes dummier.

For å kunne delta på en jaktprøve kreves det en godkjent kvalifiseringsprøve med øvelser sitt og bli, innkalling, lineføring, fri ved fot, skuddreaksjon og apportering av en dummy.

I Osloavdelingen avholdes det jevnlig både kurs og kvalifiseringsprøver. Vi har dyktige instruktører og kvalifiseringsdommere knyttet til vår avdeling. Info om kursene ligger ute på vår hjemmeside.

I tillegg arrangeres det fellestreninger fra etter påske. Les mer om fellestreningene her. Du finner tid og sted i aktivitetskalenderen, den vil jevnlig oppdateres. Her vil det alltid være en ansvarlig tilstede som har laget et opplegg som skal passe de fleste.

Du trenger ikke jakte eller ha ambisjoner for å jakte for å delta på jaktprøver og andre jaktaktiviteter med din retriever, dette gjelder også på våre fellestreninger. Retrieverne er avlet frem for apportering, og de aller fleste retrievere elsker å trene og delta på prøver. Det går fint an å kombinere annen type trening med jakttrening. Noen av avdelingens retrievere trener og deltar både på jaktprøver, lydighetsprøver, rallylydighet, agility, viltsporprøver og på bruksprøver. Det viktigste for våre retrievere er å bli brukt!