Norsk Retrieverklubb

Kurs i apportering vår 2024

Retrieveren er en apporterende hund, og de fleste setter stor pris på å få apporteringsoppgaver. Dette er kurset for deg som vil komme i gang med apporteringstrening, eller forbedre deg der du allerede er. Passer både for alle grener med apportering – og også deg som «bare» vil aktivisere hunden i hverdagen.

Sted: Vøyenenga (P-plassen til Wøyen Gård, Gamle Lommedalsvei 33, 1339 Vøyenenga)

Instruktør: Christina Berman

Kursdager: Onsdager 29. mai og 12. juni, begge dager kl 18.30 – 20.30

Påmeldingsskjema: Kurset er fullt.

Deltakerantall: Maks 6 ekvipasjer

Målgruppe: Alle som ønsker å lære mer om apportering. Kurset passer godt for deg som vil konkurrere med hunden din i lydighet, bruks eller på jaktprøver, samt deg som ønsker å aktivisere retrieveren med det den er skapt for å gjøre!

Forkunnskap: Hunden må være minst 6 måneder. Den bør ha god kontakt og innkaling, og være vandt til å jobbe sammen med fører. Vi jobber med løse hunder, så hunden må kunne trene og være under kontroll løs selv når det er andre hunder og mennsesker rundt (kan bruke langline for ekstra sikkerhet). Man er velkommen om man er helt fersk på apportering, eller om man er på gang men trenger veiledning for veien videre.

Innhold: Retrieveren og apport. Innlæring av apportering: Hvor begynner man? Jobbe med enkelte eller flere av de ulike momentene i apportering (bli, finn, opptak, holde uten tygg, komme inn, avlevere) avhengig av nivå og interesse. Ulike typer apport: Apportbukk i LP-konkurranse, apport av dummy i retrieverjakt (eller vilt), gjenstander ved feltsøk, «tapt apport» eller triks/aktivisering.
For å få progresjon og veledning i de neste stegene i sin utvikling må deltakerne trene mellom de to kursdagene.

Pris: Kr 800,- for medlemmer i avdelingen og kr 1100,- for ikke-medlemmer. Påmeldinger mottas fortløpende.
Betalingsfrist er en uke etter at du har fått bekreftet plass. Vi gjør oppmerksom på at det er bindende påmelding på våre kurs. Ved avmelding senere enn 21 dager før første kursdag gis det ingen refusjon. For avmeldinger tidligere refunderes 50 prosent av kursavgiften. Unntak er dersom vi får fylt plassen fra venteliste.

Ta med:
Gjenstander du vil trene apportering med (apportbukk, dummy, hanske, hageslangebit … instruktøren kan hjelpe deg om nødvendig med hva du kan bruke eller hvor du kan handle)
Leker, gode godbiter, sele+langline, vann+skål
Kvittering for betalt kurs og vaksinasjonsattest første kurskveld.

Spørsmål kan sendes til: kursoslo@gmail.com

Avdelingen er ikke ansvarlig for eventuelle skader på hund eller fører på kurset, ei heller for evt. andre skader som måtte oppstå i forbindelse med deltakelse på kurset.

Kurset starter opp forutsatt at det er nok deltakere.