Norsk Retrieverklubb

Oslo og omegn

Minikurs/tematreninger i sommer

Vi vet at det er veldig mange som har fått sin første valp og som er ivrige på å komme i gang med kurs og trening, men at mange ikke har fått plass på valpekurs før etter sommerferien. I tillegg vet vi at mange savner fellestreningene, både miljøtreninger og lydighetstreninger nå på sommeren der tilbudet er magert hos de fleste hundeklubber. Vi vil derfor tilby noen tematreninger/ minikurs for valper, unghunder og den kommende konkurransehunden, der målet er å gi deg som eier noen verktøy du kan benytte på veien videre med din hund.

Temakursene skal passe både for valper og eldre hunder, og man velger selv om man vil delta på ett eller flere. Det er samme instruktr og dermed mulighet for oppfølging dersom man går flere av kursene, men alle temaene er uavhengig av hverandre og man kan fint delta på de siste selv om man ikke er med på de første.

Sted: Det blir noen temaer på vestsiden på klubbhytta på Bogstad i Sørkedalen, og noen øst for byenhos Flateby Hundeklubb.

Instruktør: Frøydis Kise

Antall: 4-6 ekvipasjer per minikurs

Pris: 300 kroner per kursdag for medlemmer, 350 for ikke-medlemmer.

Påmelding: Kurset er ferdig
Minikursene er

 • Tirsdag 28. juni kl. 18:30-20:30 på Klubbhytta på Bogstad: Lineføring/fri ved fot og inn på plass
  • Vi trener på øvelsen å komme inn på plass for å sette seg på venstre side, og på lineføring eller fri ved fot (at hunden skal gå på venstre side med kontakt) avhengig av hvor langt hver enkelt har kommet i treningen. Dette er øvelser som er tema på de fleste kurs, og man kan gjerne begynne tidlig – selv om man «aldri» blir helt utlært! Kurset passer dermed for den unge valpen som skal ha nyinnlæring og for deg som trener mot konkurranse i for eksempel rally eller lydighet, samt alt i mellom.
 • Onsdag 13. juli kl. 18:30-20:30 på Klubbhytta på Bogstad: Gå pent i bånd, bli og selvbeherskelse
  • For at det skal være hyggelig å gå på tur ønsker vi oss alle en hund som kan gå pent i bånd uten å trekke eller å absolutt skulle hilse på alle hunder. Instruktøren gir gode råd på veien, og forklarer blant annet «sladretrening» og gir eksempler på øvelser som lærer hunden selvkontroll, for eksempel å ikke hoppe opp på forbipasserende eller stjele mat. Passer spesielt godt for valper og unghunder, men også den godt voksne hunden som kunne trenge litt repetisjon er velkommen.
 • Onsdag 20. juli kl. 18:30-20:30 på Flateby hundeklubb: Rundt kjegle og sitt&bli
  • En morsom øvelse å lære hunden er å kunne løpe frem til og rundt en kjegle (eller stolpe, tre etc). Å trene på litt mer sammensatte øvelser er en fin måte å aktivisere hunden på og å bygge relasjon, i tillegg er dette en øvelse som inngår blant annet i lydighetskonkurranser, og også inneholder momenter som kan brukes i for eksempel agility eller rally. Noe for alle og enhver, uansett ambisjon, med andre ord! I tillegg tar vi for oss bli-øvelser, og man får gode tips til hvordan man kan få progresjon i den alltid nyttige bli-treningen. Passer for hunder og valper over 4 måneder.
 • Torsdag 21. juli kl. 18:30-20:30 på Flateby hundeklubb: Fremadsending (ruta) og stå
  • Stå er en øvelse man kan få bruk for i utstillingsringen, i ulike hundesporter eller bare for treningens skyld. Denne dagen skal vi se på hvordan vi får en hund til å stå, og også på innlæring av lydighetsøvelsen «ruta», altså å sende hunden frem til et oppmerket område. Her kan du få verdsfull hjelp til innlæring eller forbedring dersom du trener mot konkurranse, eller bare være med på enda en artig måte å trene hund på og utvide repertoaret av uilke måter å aktivisere hunden i hverdagen. Passer for hunder over 4 måneder.