Norsk Retrieverklubb

Oslo og omegn

Nybegynnerkurs i rallylydighet 24. april

Rallylydighet ønsker å promotere positivt samhold mellom hund og eier, basert på tillit og respekt.

rally-skilt

Kurstype: Nybegynnerkurs i rallylydighet

Instruktør: Kate Iren Tangnes

Sted: Klubbhytta, Sørkedalen

Tidspunkt:

  • Teori fredag 24. april 2020 kl 19:00 (uten hund)
  • Praksis lørdag 25. april og søndag 26. april 2020 kl 10 – 15

Påmelding: Bruk dette påmeldingsskjemaet. Spørsmål sendes til kursoslo@gmail.com

Antall deltagere: 5-8

Kursinnhold: Først blir det teori, deretter praksis av og på.

Forkunnskaper: Ingen spesielle forkunnskaper kreves, men fordel med grunnkurs i lydighet.

Pris: kr 1650 for medlemmer i avdelingen og kr 2000 for ikke-medlemmer. Påmeldinger mottas fortløpende. Betalingsfrist er en uke etter at du har fått bekreftet plass. Vi gjør oppmerksom på at det er bindende påmelding på våre kurs. Ved avmelding senere enn 21 dager før første kursdag gis det ingen refusjon. For avmelding tidligere refunderes 50 prosent av kursavgiften.

Ta med kvittering for betalt kurs og vaksinasjonsattest første kursdag.

Husk at påmeldingen må inneholde førers navn, adresse, telefonnummer og fødselsår, samt hundens navn, rase og alder.

Kursene starter opp forutsatt at det er nok deltakere.

Om rallylydighet

Rallylydighet ønsker å promotere positivt samhold mellom hund og eier, basert på tillit og respekt.

HOLDNING er mer viktig i RALLY enn presisjon!

Konseptet av flere sammenhengende øvelser, som ikke blir avbrutt av ordre fra dommere, krever en god kontakt og kommunikasjon mellom hund og fører. Føreren for lov til å snakke, gi håndtegn og kroppssignaler i løypen. Det gir fører en ekstra mental utfordring at løypen har ny design ved et hvert stevne. Det vil si at alle momentene vil kunne komme og derfor må sitte på trening.

Rallylydighet er et konsept for hunder og eiere, hvor hund og fører følger skiltene gjennom en nummerert løype med tidsbegrensing.

Rallylydighet går langt lenger enn vanlig «fot/på plass». Ved å mikse 40 forskjellige lydighetsforflytninger med sitt, vendinger og hastigheter. Det kreves også en rask gange, positiv attityde og glad holdning.

Rally er for de som ønsker en fin aktivitet som er både morsom og lekende. Den er ikke enkel, men utfordrer deg og din hund til et samarbeid som forbedrer «fot/på plass» og «teamwork». Evnen til å jobbe som et team på denne måten gjennom en Rally-lydighetsløype, blir satt på prøve.

Rally er designet slik at hunder på alle nivåer kan delta. Dog må grunndressuren være god. En nybegynnerløype inneholder en god del «fot/på plass», sitt, svinger og skiftende hastigheter som (sakte-rask-normal gange), bli- og kjegle-øvelser hvor kontakten er veldig viktig. Etter hvert som man kommer videre oppover i klassene, tilkommer vanskeligere øvelser som krever både fremadsending og innkalling.