Norsk Retrieverklubb

Om avdelingen

Kontaktinformasjon

Norsk Retrieverklubb, avd. Oslo og omegn
Adresse: c/o Anne Sofie Kollevold, Tappen 12, 1337 Sandvika.
Epost: osloogomegn@retrieverklubben.no

IBAN: NO98 1503 1032 722  BIC: DNBANKOKKXXX
Vi ber alle som foretar innbetalinger fra utlandet å krysse av for at betaler skal stå for omkostningene.

Du finner oss også på Vipps #10902


Nedenfor finner du informasjon om avdelingen, klubbhytta og komiteene for jakt, kurs og utstilling, i tillegg til statutter for platte. Her finner du også artikler og innlegg skrevet av våre medlemmer.

Avdeling Oslo og  omegn har i dag over 1000 medlemmer. Det legges vekt på et aktivt og sosialt miljø i Osloområdet. Avdelingen tilbyr kurs og aktiviteter innen hverdagsdressur, jakt, lydighet, agility,  spor og utstilling. Miljøet består av unge og gamle, aktive og mindre aktive medlemmer.

Vi har vår egen klubbhytte som opprettholdes av klubbens medlemmer gjennom dugnadsarbeid. Som klubbens felles samlingspunkt er aktivitetsnivået høyt gjennom året.

Avdelingen er avhengig av frivillige som bidrar med sitt arbeide, så om du er interessert i være deltager i komitéarbeide eller bidra til et av avdelingens arrangementer så send oss gjerne en mail.

Kontakt styret: osloogomegn@retrieverklubben.no

Medlem i avd. Oslo, Norsk Retrieverklubb og i NKK

Hovedmedlemskapet registreres sentralt via Norsk Kennel klubb sin side klikk her.

Medlemskapet i Avd. Oslo og omegn koster 100 kroner pr år, i tillegg til medlemskap i hovedklubben og NKK (kr. 520,-).

Hvis du ønsker å være medlem av avdeling Oslo og omegn i tillegg til NRK sentralt eller en annen avdeling må du sende en epost med medlemsnummer, navn og adresse. Da skal vi registrere deg, og du vil få tilsendt en giro på kr. 100,- fra Norsk Kennel Klub.

Som medlem i Retrieverklubben avdeling Oslo og omegn får du:

 • Retrievernytt 5 ganger i året
 • Hundesport 4 ganger i året
 • Muligheter til å delta på arrangementer i regi av Norsk Kennel Klubb, Norsk Retriever Klubb  og samtlige andre klubber som er tilsluttet Norsk Kennel Klubb.
 • Muligheten til å delta på samtlige av Avdeling Oslo og omegns offisielle og uoffisielle arrangement. Her nevner vi blant annet jaktcup, lydighetscup, jaktprøver, klubbmesterskap i lydighet, jakt, rallylydighet og agility – fellestreninger og andre sosiale aktiviteter.
 • Låne flybur når du trenger det.
 • Kjøpe vilt til trening når vi har overskudd

Klubbhytta på Bogstad

Vår klubbhytte i Sørkedalen er et fint sted å være. Det er kommet både varme og lys og flotte bilder på veggene. Sitteplass til 12 rundt bordet er det også. Friluftsetaten har gruset deler av banen utenfor. Det blir måkt om vinteren. Vi har satt opp belysning. Kom og tren og bruk området, hvis det er noe du lurer på ta kontakt med styret.

klubbhyttainne

Det er heldigvis stor aktivitet i klubbhytta og i området på utsiden. Derfor oppfordrer vi alle som ønsker å drive organisert trening (kurs, lag, fellestreninger) til å registrere dette som arrangement. Send epost til webmaster for å få lagt inn nye aktiviteter i kalenderen.

Foto: Linn Bryhn Jacobsen
Foto: Linn Bryhn Jacobsen
Foto: Tormod Ruud
Foto: Tormod Ruud

Veibeskrivelse til Klubbhytta:

Kjør Sørkedalsveien innover i Sørkedalen fra Bogstad – forbi Bogstad Gård, deretter gjennom et par-tre svinger, når veien retter seg ut er det første innkjøring til høyre inn på en stor parkeringsplass der du også ser hytta.  Et kart finner du her.

Jaktkomiteen

Jaktkomiteens hovedansvar er å holde jaktkurs og arrangere jaktprøver. Hovedmålet med jaktprøver er å teste ut de jaktlige egenskapene til retrieveren. Vi er opptatt av at retrieveren skal aktiviseres og brukes til det den egentlig er avlet for; finne og hente skadeskutt eller dødt vilt etter at det er skutt. Vi ønsker at flest mulig skal bli kjent med de flotte egenskapene til retrieveren.  

Oslo-avdelingen har siden starten i 1982 hatt en jaktkomité som har hatt ansvaret for den jaktlige biten i avdelingen, og i perioder også spor. Opp gjennom årene har komiteen jevnlig arrangert jaktprøver, jaktkurs og deltatt på ulike arrangementer med apportører. 

De siste årene har vi hatt stor nyrekruttering inn i jaktmiljøet i Oslo. Det er gledelig å se at mange nye retrievereiere ønsker å lære mer om og bruke retrieverens egenskaper. Jaktkomiteen ønsker gjennom sitt tilbud å bidra til at vi beholder den entusiasmen som vises.

Har du som medlem spørsmål når det gjelder jaktkurs, jaktprøver, fellestreninger, eller andre jaktrelaterte saker – ta kontakt med oss i jaktkomiteen! Du kan også lese mer om prøver og jaktinformasjon her.

Kontakt jaktkomiteen: jaktoslo@gmail.com   Kontonummer: 1503.10.32749

Kurskomiteen

Kurskomiteen er ansvarlig for å arrangere alle typer kurs for klubben, med unntak av jaktkurs. Vi er også ansvarlig for fellestreninger i lydighet, rallylydighet og agility, samt aktivitets- og familiedager. Følg med på kurssidene og kalenderen.

Kontakt kurskomiteen: kursoslo@gmail.com   Kontonummer: 1503.10.32757

Utstillingskomiteen

Utstillingskomiteen har ansvaret for å arrangere klubbens årlige utstilling. Nytt fra 2019 er at utstillingen arrangeres i januar innendørs. Komiteen er ansvarlig for å annonsere og arrangere utstillingskurs, ringtrening og klippekurs.

Kontakt utstillingskomiteen: utstillingoslo@gmail.com   Kontonummer: 1503.10.32765

Hyttekomiteen

Hyttekomiteen har ansvaret for klubbhytta og plassen. Komiteen har kontakt med bymiljøetaten og sørger for klipping av gress og brøyting om vinteren. De innkaller til dugnad når det trengs et tak. Hyttekomiteen kontaktes via styret.

Statutter for platte

platte

Plattene deles ut for:

 • Alle championater, uavhengig av det landet championatet er utstedt.
 • Første godkjennelse av tjeneste-, rednings- og politihund
 • BIS-vinnerne på vår utstilling.
 • Vinnere av BK, AK og EK på vår ordinære jaktprøve
 • Klubbens fotokonkurranse

Vedkommende må selv melde inn til styret på osloogomegn@retrieverklubben.no med bilde og kort beskrivelse. Plattene deles ut ved premieutdelingen på våre konkurranser, og på avdelingens årsmøte. Plattene kan ikke kjøpes.