Norsk Retrieverklubb

Introduksjon til rallylydighet

Er du nysgjerrig på den populære hundesporten rallylydighet? Dette kurset er et introduksjonskurs som passer for de fleste hunder som har trent litt grunnleggende lydighet. Her står glede og samspill i fokus, mens man utfører en bane bestående av momenter fra lydighet, agility og freestyle. Man har lov til å bruke håndtegn i øvelsene og hunden føres i bånd i konkurranse på laveste nivå.

Instruktør: Siv Thorkildsen

Tidspunkt: Teori fredag 6. mai kl 18:30-20:00, praksis lørdag 7. og søndag 8. mai kl. 10:00-15:00

Sted: Klubbhytta på Bogstad (Sørkedalen).

Påmelding: Kurset er fullt. Fyll ut påmeldingskjema for å stå på venteliste

Antall deltagere: Maks 6

Kursinnhold: Fredag er det teori om sporten, generelle regler og oppbygging av øvelser, samt introduksjon til de ulike skiltene. Lørdag og søndag er det praksis med hund, der man lærer hvordan man skal trene inn øvelsene fra skiltene i klasse 1, og man får prøve seg på litt kombinasjoner av skilter og kanskje en konkurranselik bane helt til slutt.

Forkunnskaper: Ingen forkunnskaper om rallylydighet er nødvendig. Hunden bør ha trent litt grunnleggende lydighet, slik at den kan trene sammen med andre og kan øvelser som sitt, dekk og lineføring. Det vil være en fordel å ha gått et grunnkurs eller videregående grunnkurs, og kurset passer også for de som har kommet enda lengre i treningen i andre hundesporter og nå er nysgerrig på rallylydighet.

Mål for kurset: Motivere til et aktivt og innholdsrikt hundehold. Gjøre deltakerne klare til å selv trene videre mot konkurranser i rallylydighet.

Pris: kr 1800 for medlemmer i avdelingen og kr 2150 for ikke-medlemmer. Påmeldinger mottas fortløpende så snart påmeldigsskjema legges ut. Betalingsfrist er en uke etter at du har fått bekreftet plass. Vi gjør oppmerksom på at det er bindende påmelding på våre kurs. Ved avmelding senere enn 21 dager før første kursdag gis det ingen refusjon. For avmelding tidligere refunderes 50 prosent av kursavgiften.

Ta med kvittering for betalt kurs og vaksinasjonsattest første kursdag.

Kursene starter opp forutsatt at det er nok deltakere.

Spørsmål om kurset sendes til kurskomiteen på e-post [email protected]

Om rallylydighet

Rallylydighet ønsker å promotere positivt samhold mellom hund og eier, basert på tillit og respekt.

Holdning er mer viktig i rallylydighet enn presisjon!

Konseptet av flere sammenhengende øvelser, som ikke blir avbrutt av ordre fra dommere, krever en god kontakt og kommunikasjon mellom hund og fører. Føreren for lov til å snakke, gi håndtegn og kroppssignaler i løypen. Det gir fører en ekstra mental utfordring at løypen har ny design ved et hvert stevne. Det vil si at alle momentene vil kunne komme og derfor må sitte på trening.

Rallylydighet er et konsept for hunder og eiere, hvor hund og fører følger skiltene gjennom en nummerert løype med tidsbegrensing.

Rallylydighet går langt lenger enn vanlig «fot/på plass». Ved å mikse 40 forskjellige lydighetsforflytninger med sitt, vendinger og hastigheter.

Rally er for de som ønsker en fin aktivitet som er både morsom og lekende. Den er ikke enkel, men utfordrer deg og din hund til et samarbeid som forbedrer «fot/på plass» og «teamwork». Evnen til å jobbe som et team på denne måten gjennom en Rally-lydighetsløype, blir satt på prøve.

Rally er designet slik at hunder på alle nivåer kan delta. Dog må grunndressuren være god. En nybegynnerløype inneholder en god del «fot/på plass», sitt, svinger og skiftende hastigheter som (sakte-rask-normal gange), bli- og kjegle-øvelser hvor kontakten er veldig viktig. Etter hvert som man kommer videre oppover i klassene, tilkommer vanskeligere øvelser som krever både fremadsending og innkalling.