Norsk Retrieverklubb

Sammenlagtresultater Hønsecupen 2022

Se sammenlagtresultatene her!

 

Årets hønsecup er avsluttet! Vi takker alle deltakere, dommere og frivillige, og gratulerer alle vinnere. Håper vi sees igjen neste år.

Post 5: Rallyfinale

Søndag 11/9 var det duket for en storslått finale av Hønsecupen 2022. Vi fikk flott vær og gode kaker, og hver klasse fikk en rallyinspirert bane med lydighetmomenter å prøve seg på. For noen var rally helt nydt, mens andre allerede har gått kurs eller konkurranse i sporten. Likevel var banene laget slik at alle kom gjennom. Det mange godt utførte øvelser, og vi håper mange fikk lyst til å trene både rally og lydighet videre!

Det ble også post 5 kåret 3 dommerfavoritter. I tillegg ble det delt ut 4 bonuspriser, samt så klart en sammenlagtpall i hver klasse. Gratulerer til alle vinnere!

 

Takk til Nina Lundberg for flotte bilder gjennom cupen, og til dommer Siv for at du loset deltakerne trygt gjennom dagen og banene!

Dommerns favoritter ble Kate&Heli i kylling (høyre), Jenny&My i broiler (midten) og Kate&Kråka i kalkun (venstre, presentert av dommer Siv).

De fikk utdelt hver sin hønsekopp og en gavepose fra Buddy CCVest.

Nytt av året var at det ble delt ut priser også til noen som ikke nødvendigvis vant flest øvelser, men som på andre måter bidro til en vel gjennomført hønsecup ved å være nyrekruttert, turte å rykke opp til nytt nivå, sto for artige øyeblikk eller rett og slett bare møtte opp for å prøve seg på nye utfordringer i hver eneste post.

 

Årets FJÆR gikk til Morten&Kaoz, som var blant dem som deltok på alle 5 postene i år.

Årets FLAKS ble Bengt&Balder, som tok til vingene og flakset seg opp til broilerklassen fra fjorårets kyllingseier.

 

 

Årets HANEGAL ble Anne Karin&Yukon, som heller ville spise rallyskiltene enn å utføre øvelsene.

Årets EGG ble Tove Elisabeth&Wilgot, som var ferske i hønsecupen i år.

 

De fikk utdelt hver sin hønsekopp og en gavepose fra Buddy CCVest, samt godbiter i form av valpefôr fra Vigor&Sage.

 

Pallen i kyllingklassen ble:

Kate&Heli på tredjeplass med 73 poeng

Camilla&Rebecca på andreplass med 76 poeng

Ingunn&Nox med sammenlagtseier med 79 poeng

De fikk utdelt hver sin hønsekopp og en ball fra Buddy CCVest, samt fôr fra Vigor&Sage.

 

Pallen i broilerklassen ble:

Hannah&Nova på tredjeplass med 76 poeng

Monica&Petra på andreplass med 77 poeng

Kate&Sansa med sammenlagtseier med 78 poeng

De fikk utdelt hver sin hønsekopp og en ball fra Buddy CCVest, samt fôr fra Vigor&Sage.

Pallen i kalkunklassen ble:

Kate&Kråka på tredjeplass med 72 poeng

Karin&Stella på andreplass med 73 poeng

Karin&Pippi med sammenlagtseier med 78 poeng

De fikk utdelt hver sin hønsekopp og en ball fra Buddy CCVest, samt fôr fra Vigor&Sage.

Post 4: Hopp og apport

Torsdag fortsatte hønsecupen etter sommerpausen, denne gangen med fartsfylte øvelser de fleste retrievere elsker: Hopp og apport! Vi så enkelte løpe rundt hinderet, men ellers gikk denne øvelsen bra for de aller fleste. Apporten bød på litt mer utfordring, da det ikke alltid er så gøy å levere tilbake fangsten. Til og med noen av de mest erfarne lot seg friste til seiersrunder, dog med fristelser som lå i veien i vanskeligste klasse. Hvorfor hente en dummy, hvis det likker en tennisball midt i løypa?!

Det drar seg til i sammendraget nå, men husk at laveste score strykes for hver hund etter at alle 5 postene er gjennomført. Dermed blir det mulig å rykke oppover på tabellen også dersom du har en «ikke møtt» på en post, og vi ser at pallen er åpen i samtlige klasser.

Vi håper derfor alle blir med oss på avlutningen søndag 11. september, der hundene skal få prøve seg på en liten rallybane med lydighetsøvelser. Les detaljert øvelsebeskrivelse her.

 

Det ble også post 4 kåret 3 dommerfavoritter, som alle fikk hver sin hønsecupkopp og en liten premie fra Buddy CCVest/Vigor&Sage. Favorittene denne gang ble Camilla & Rebecca i kylling, Monica & Petra i broiler og Karin & Tara i kalkun.

Takk til dommer Trine-Lise for at du trosset sykdommen og stilte opp!

Post 3: Avstandskommandering og under marsj

Den tekniske vanskelighetsgraden øker i Hønsecupen, men det virker som deltakerne har økt treningsinnsatsen tilsvarende – for det er fremdeles veldig mye bra øvelser å se! Kyllingene taklet å være to øvelser uten bånd, broilerne fikk for det meste til den beryktede stå-under-marsj og kalkunene utførte flere flotte LP2-øvelser til tross for at de færreste faktisk konkurrerer i den klassen.

 

Denne gangen ble den største utfordringen for flere at himmelen åpnet seg og regnet plasket ned! Her kunne endelig de med de aller mest vannglade hundene trekke frem sitt trumf-kort, mens det for ekelte andre ble en litt tyngre dag med hunder som var særdeles fornærmet over å måtte legge seg på våt bakke.

 

Nå tar Hønsecupen ferie frem til 25. august, der demaet er hopp og apportering. Kanksje er det greit med et par måneder for å få trent inn dette! Vi håper det blir mulighet for litt veiledning på noen tematreninger i sommer og fellestreninger i august igjen. Les detaljert øvelsebeskrivelse her.

 

Det ble kåret 3 dommerfavoritter, som alle fikk hver sin hønsecupkopp og en liten premie fra Buddy CCVest/Vigor&Sage.

 

Igjen takk til Nina Lundberg for flotte bilder, og takk til dommer Grete for at du holdt ut i regnet!

Dommers favoritter ble Torkel og Alba (kylling – ikke avbildet), Kristin og Pixie (Broiler) og Karin og Stella (Kalkun).

Dommer Grete går nøye gjennom øvelsene før broiler-klassen
Viktig å belønne etter flotte øvelser!
Stå under marsj - her har fører stanset etter å ha fortsatt marsjen uten hund. Dette gikk visst bra!
Når det åpnes fra oven søker man ly der det er plass!
En dyktig hund fortjener applaus
Litt avslapping før man skal i ilden gjør godt

Post 2: Bli og innkalling

Oppholdsværet holdt seg også til Post 2 av Hønsecupen, og det var god stemning og glade hunder også denne gangen. Oppgavene var nok blitt litt vanskeligere med flere forstyrrelser, noe som gjorde det utfordrende zelv for de mest erfarne hundene. Likevel fikk alle til noe i øvelsene, og fikk kanskje inspirasjon til hva man kunne trenge å trene med på fremover (å løpe forbi en leke var for eksempel vanskelig for flere!).

Neste pos, 16. juni, er det heldigvis (nesten) ikke forstyrrelser! Da er tema avstandskommando og en øvelse i fri ved fot, les mer her.

 

Det ble kåret 3 dommerfavoritter, som alle fikk hver sin hønsecupkopp og en liten premie fra Buddy CCVest/Vigor&Sage.

Igjen takk til Nina Lundberg for flotte bilder!

Dommers favoritter ble Silje og Molly (kylling), Heidi og Tuva (Broiler, ikke avbildet) og Anne Karin og Yukon (Kalkun).

Post 1: Tilgjengelighet og lineføring/fri ved fot

Det var god stemning på klubbhytta denne søndagen, med mange fremmøtte – enten for å konkurrere, eller for å miljøtrene og spise litt pølser og kake! Det var mange ferske hønsecupdebutanter med i år, spesielt i kyllingklassen, og de gjorde alle en fin figur. I broiler- og kalkunklassene taklet hundene å skulle hilse på en njulenisse og en julehest nesten overraskende bra, og svært få reagerte på oppslått paraply eller at førerne dro med seg en leke i bånd. Dere har åpenbart vært flinke til å miljøtrene!

 

Takk til Nina Lundberg for flotte bilder!

 

Gikk det ikke helt som du håpet på i dag? Det er helt nye muligheter neste post, der tema er bli og innkalling. Tips: Det kan være lurt å jobbe litt ekstra med å ignorere fristelser fremover..!

 

Man kan fremdeles melde seg på cupen og bli med på de neste fire postene, les mer her.

 

Det ble kåret 3 dommerfavoritter, som alle fikk hver sin hønsecupkopp og en liten premie fra Buddy CCVest/Vigor&Sage.

I kyllingklassen ble Kuniko og Bailey dommerens favoritter

I broilerklassen ble Simen og Linus dommerens favoritter, mens Monica og Ellie stakk av med utmerkelsen i kalkunklassen.