Norsk Retrieverklubb

Resultater jaktcup 2022

Her finner du resultatlister, bilder og stemningsrapporter fra postene i jaktcupen

Resultatlisten finner du her!

POST 5 OG 6

POST 4

Første post etter en lang sommerpause. Vi hadde flott vær, kanskje den siste sommerdagen! Dagens tema var vann, noe som er utfordrende for enhver vannglad retriever. Det var mange som uteble denne dagen, men det ble allikevel kjølig innen alle var ferdige.

De yngste hadde sin post på den lille stranden ved Roklubben. Der fikk de selskap av roere, ender og badende! Dommer Therese fikk 7 flinke ekvipasjer på post.

Vicky 2

Den store rypeklassen holdt til ved den gamle bålplassen ved vannet. Ca halvparten av de påmeldte møtte så det var mer enn nok for dommer Atle å holde styr på. Det er lav vannstand i Bogstadvannet nå, så plassen som ble valgt ut til rypene ble raskt mer et gjørmebad enn en vannapport.

Rype

Andeklassen fikk plass mellom Duene og Rypene. Her var det dobbleltmarkering som gjaldt. I tillegg skulle det jobbes i par. Dette viste seg å være i overkant utfordrende for mange av ekvipasjene, men Vibeke styrte det hele med stø hånd.

Fasanene måtte helt ut på halvøya for å få plass. Dommer Wenche fikk brukt hele poengskalaen i sin bedømmelse. Her var det dirigering over vann med en markering som forstyrrelse ekvipasjene fikk å bryne seg på.

post 4

Det ble som vanlig kåret dagens beste i hver klasse, og dommerens favoritt fikk sin kopp. Vi takker dommerne denne gangen som var Wenche Hildisch i Fasanklassen, Vibeke Birkely i Andeklassen, Atle Bakke dømte Rypeklassen og Therese Sæberg dømte Dueklassen. Dagens beste på post 4 ble Silje Kronkvist og Billie,  Lisbeth Drogseth og Nala, Linda Moore-Carlsen og Juli og Bengt Olsson med Balder – som også ble dommerens favoritt! Dommernes favoritter i de andre klassene ble Jenny Wiik og My, Sarita Winsevik og Joy og Svanhild Bakke og Ellinor. Gratulerer alle sammen!

Koppvinner

Ingen cup uten medhjelpere. Tusen takk til alle som stiller opp som kastere, innpiskere, kakebakere og pølsegrillere. Og selvfølgelig en stor takk til alle de tålmodige ekvipasjene som står i kø og venter til siste slutt for å applaudere vinnerne.

Stor takk til Jonna Vassbotn som stiller med fôrpremier fra ProPlan.


POST 3

Siste post før sommerferien. Tema var «sitt og bli». Kjedelig å trene på – kjempeviktig i alle klasser! Denne gangen delte vi den store Rype-klassen i to, unghunder og de over 2 år, så det ikke  skulle bli så lenge å vente. I tillegg fikk de aller flinkeste vente til slutt og hadde sin oppgave på plassen foran hytta, med masse publikum. Mange flinke hunder å se. I Due-klassen var oppgaven et utsnitt fra kvalifiseringsprøven. Veldig gøy å se så mange flinke unge hunder.

Det lå noen truende skyer over Sørkedalen, men vi slapp unna regn og det var egentlig ganske god temperatur også.

20220621_203908

Det ble som vanlig kåret dagens beste i hver klasse, og dommerens favoritt fikk sin kopp. Vi takker dommerne denne gangen som var André Alfredsen i Fasanklassen, Maria Opstad i Andeklassen, Christina Berman og Tormod Ruud delte på Rypeklassen og Kari Bakos dømte Dueklassen. Dagens beste på post 3 ble Katrine Monsen og Chinoomi, Gry Grøneng og Enya, Lisbeth Drogseth og Nala og Marit Winge og Mikken. Dommernes favoritter ble Anne Sofie Kollevold og Vicky, Bjørn Johannessen og Balto, Therese Sæberg og Dovre og May Helene og Robben. Gratulerer alle sammen!

Ingen cup uten medhjelpere. Tusen takk til alle som stiller opp som kastere, innpiskere, kakebakere og pølsegrillere. Og selvfølgelig en stor takk til alle de tålmodige ekvipasjene som står i kø og venter til siste slutt for å applaudere vinnerne.

20220621_203724

Noen av dagens medhjelpere med takkegave fra jakttrening.no.

En stor takk til våre sponsorer: jakttrening.no og Royal Canin


POST 2

Posten startet i regn, og mer ble det. Det var mange våte ekvipasjer og dommere etter hvert. Men det lysnet til slutt og premieutdelingen ble holdt i deilig oppholdsvær med (nesten) gløtt av kveldssol. Alle som var møtt fikk bryne seg på dagens oppgave som var dirigering. Noe fot-gåing var også bakt inn i oppgaven.

Post 2 vinnere

De fire dommerne fikk velge hver sin favoritt og i tillegg ble postens beste i hver klasse kåret. Favorittene på post 2 var: Bob og Leif Basberg, Fie og Svanhild Bakke, Embla og John Richard Bjerkhaug samt Saga og Maria Opstad. Dagens beste ble: Tinto og Cathrine Thorvaldsen, Brinley og André Alfredsen, Tschakko og Ørnulf Halmrast og Asti og Per-Ove Breivold. Gratulerer til alle sammen. Noen av vinnerne hadde allerede reist så igjen var ikke alle til stede ved fotograferingen.

Komiteen takker dommere, medhjelpere og alle deltagerne som møtte i regnvær med solskinnshumør!

Neste post er 21. juni kl. 18.00. Vel møtt!


POST 1

Torsdag 28. april braket det løs med årets jaktcup. Vi hadde nydelig vær og 78 flotte hunder som møtte til start. Det er så gøy å se at mange nye retrievereiere finner veien til klubbhytta og retrieverjakt.

Vicky

En av «ungdommene» som startet på prøve for første gang. Lykke til videre!

I rypeklassen var det hele 42 ekvipasjer som møtte, så dommer Christina Berman fikk nok å holde på med i tillegg til at hun stilte med egen hund i fasanklassen. Tusen takk for innsatsen, Christina!

Dommeren i dueklassen ble brått syk og Tone Høyland stilte opp på kort varsel og dømte de 13 ekvipasjene som hadde møtt. Vi setter utrolig stor pris på at du stilte opp på to timers varsel, Tone!

I andeklassen og fasanklassen var det Bodil Backe og André Alfredsen som var dommere. I disse klassene er det mer som foregår på en gang og mye å holde styr på. Takk for at dere tok dere tid til å dømme selv om dere har unghunder selv som skulle i ilden!

I hver klasse ble det tradisjonen tro delt ut en kopp til dommerens favoritt. Dessverre var favoritten i dueklassen reist hjem før utdelingen. Favoritt i de fire klassene ble: Leo og Lisbeth Bergholt (due), Lyra og Jenny Wiik (rype), Kråka og Kate Tangnes (and) og Sofie og Sigrid Evensen (fasan). Gratulere alle sammen!

I år fikk dommerne i tillegg velge dagens beste ekvipasje i hver klasse. Disse skulle fått hver sin rosett, men leverandøren har fått problemer med leveransen og vi har ikke fått rosettene ennå. Det ble derfor utdelt et diplom til vinnerne som kan byttes inn i rosett straks vi får de levert.

Dagens beste i dueklassen var også reist hjem før utdelingen så de får sin rosett på neste post. Dagens beste i dueklassen ble Kasper og Hege Torp. I rypeklassen ble Dudley og Linda Moore-Carlsen best. I andeklassen ble Bliss og Juliane Emily Eriksen best og i fasan var det Saga og Maria Opstad som ble dagens beste. Gratulerer til alle sammen!

vinnere post 1

Dommerne i bakgrunnene og kopp- og rosettvinnere foran.

grill

Komiteen takker alle medhjelperne, dommerne og alle oppmøtte (spesielt alle de tålmodige i køen til rypeklassen) for å ha vært med på å lage et hyggelig arrangement.

Vi takker også Fuglejegeren som har sponset oss med gaver! Fuglejegeren har stand på Villmarksmessen hvis du vil se mer av deres produkter. Masse fint for retrieveren.

Vi gleder oss allerede til neste post, tirsdag 10. mai da tema er dirigering/fremadsending.