Norsk Retrieverklubb

Resultater jaktcupen 2017

Finale jc 2017Årets siste post på jaktcupen ble avvikla i regnvær, men oppmøtet var bra og stemningen høy. Dessuten knytta det seg jo spenning til  hvem som ville ende opp som vinnere til slutt. I år har poengsummene på én av postene vært hemmelig, så det har ikke vært fullt så enkelt å regne seg fram til vinnerne som tidligere år.

dommere post 7Tusen takk til dommerne på posten, Kirsti Ekstrøm i Blåbær, Nils Brolin i Jordbær og Annette Helk i Multe. Innholdet i posten var ikke kjent på forhånd, så dommerne fikk forklaring av prøvelederne. Både Jordbær og Multeklassen fikk prøvd seg på en kombinasjon av markeringer og dirigeringer.

koppvinnere post 7Dommernes favoritter ble Anne Lin Høitomt med Møja i Blåbær, Siri Svihus med Travel i Jordbær og Bodil Bache med Twist i Multe. Gratulerer!

Premier 2017Så var tid for sammenlagtseier i cupen. Det ble kåret 1. 2. og 3. plass i hver klasse.

blåbærvinnere 2017Årets beste Blåbær ble

1)     Maud Kristine Heier med Aurora, 88 poeng

2)    Rita Tesaker med Mio, 84 poeng

3)    Anders Torp med Saga, 83 poeng

jordbærvinnere 2017Årets beste Jordbær ble

1)     Torbjørn Gjemdal med Persson, 98 poeng

2)    Maria Opstad med Saga, 97 poeng

3)    Rønnaug Lunaas med Skip, 95 poeng

multevinnere 2017Årets beste Multer ble:

1)     Tone Andersen med Reitan, 91 poeng

2)    Therese Sæberg med Victor, 90 poeng

3)    Tone Høyland med Nacho, 89 poeng

Premier2 2017GRATULERER med imponerende resultater! Som dere ser var det tett i toppen.

vinnere jc 2017Vi håper det blir jaktcup neste år også – at det er folk som er villig til å påta seg oppgaven med å arrangere. Hvis det blir som i år, starter cupen opp igjen i mars.

Takk for i år!


Sesongen er i gang etter sommeren og jaktcup post 6 ble arrangert i strålende sensommervær. Med oppstart kl 18 ble vi akkurat ferdige med de ca 50 ekvipasjene før solnedgang.post 6 multe1

Siden vannet ved hytta er litt utilgjengelig for tiden ble det vann-nære oppgaver, men dårlig med svømming.post 6 jordbær

post 6 multepost 6 maikenpost 6 mariannepost 6 koppvinnereDommerens favoritter denne gangen var Maud Kristine Heier med Aurora i Blåbær, Karin Hansen med Stella i Jordbær og Wenche Hildisch med Ronja i Multe.

post 6 dommereIngen cup uten dommere. Tusen takk for at dere stilte opp, Per-Ove Breivold i Blåbær, Marianne Søgård i Jordbær og Vibeke Birkeli i Multe.

Neste, og årets siste, cupkveld er tirsdag 5. september. NB! NB! Da begynner vi allerede kl 17.00 for å ha et håp om å rekke gjennom alle ekvipasjene før det blir mørkt. Neste gang kårer vi også sammenlagtvinnerne i klassene for 2017. Velkommen!

 


I flott junivær ble siste jaktcup før sommeren avviklet.

Post 5 vær

 

Kveldens post var såkalt hemmelig. Deltagerne visste altså ikke hva posten gikk ut på i forveien, dette var det kun prøvelederne i jaktcupkomiteen som visste.

Multe post 5

Øvelsene viste seg å være artige, og spesielt i Multe fikk ekvipasjene prøvd seg, med både walk-up og et strengt nærsøk (med poengtrekk hvis hunden gikk ut av området).

Multe p5Post 5 multe

Blåbær post 5Venter på tur i blåbærklassen.

Siden vi med jaktcupen blant annet prøver å forberede deltagerne på en offisiell WT, er det greit å trene på å stille på post uten å vite hva oppgaven vil bli. Sånn er det nemlig på offisielle konkurranser.

Apport post 5

Ikke bare var oppgavene hemmelige på forhånd, men hva den enkelte fikk av poeng er også hemmelig – helt fram til siste post i cupen, og oppsummeringen når alle postene er gjennomført. Dermed holder vi litt på spenningen med hvem som leder underveis, en ganske vanlig måte å gjøre det på når en arrangerer Working Test.

Post 5 dommere

Dagens dommere var Tone Sande i Blåbær, Therese Sæberg i Jordbær og Steen Dalsager i Multe. Tusen takk for at dere stilte opp!

post 5 koppvinnereSom vanlig valgte dommerne hver sin favoritt i klassen. De utvalgte ble Steinar med Fia, Ane med Delia og Tone Kit med Mira. Gratulerer!

Venter post 5ValpValp2Labrador i blomsterengEn velfortjent is p5En velfortjent is etter kveldens (pr)øvelser…

Denne gangen er det også på sin plass med flere gratulasjoner. Vi kåret en «underveis-vinner» etter de første fire postene. Gratulerer til Marie Skjetne med Pål i Blåbær, Torbjørn Gjemdal med Persson i Jordbær og Therese Sæberg med Victor i Multe!

 

Post 5 hyttaNeste post blir 22. august med prøve på vann. God sommer til alle deltakere, dommere og medhjelpere.


Jaktcup post 4, feltsøk, ble avviklet tirsdag 30. mai i strålende vær. Når mange møter opp og alle hunder skal søke noen minutter hver, går tiden fort. Dessuten har vi det ofte sånn på jaktcupen at dommerne også stiller egen hund. Uten denne muligheten hadde det vært vanskelig å skaffe 21 dommere til å stille opp i løpet av året. Dermed tar det også litt tid med logistikken.

Multe post 4

 

Stemning post4Det ble sent på kveld før vi kunne kåre dommernes favoritter og enda senere før de ansvarlige for cupen hadde kommet seg hjem igjen.

ApportApport2Flatdommere post 4Tusen takk til våre tålmodige dommere som stod i timevis denne kvelden; Per-Ove Breivold i Blåbær, Liv Heier i Jordbær og Anne Kaurin i Multe.

På terrassenDet spesielle denne kvelden er at vi ikke offentliggjør resultater før neste cupdag. Neste gang skal vi nemlig dele ut premier til de tre foreløpige sammenlagtseire for postene 1-4.

koppvinnere post 4Dommernes favoritter ble likevel kåret. Anne Lin Høitomt med Møja i blåbær, Maria Opstad med Saga i Jordbær og Tone Andersen med Reitan i Multe. Gratulerer!

Neste cupdag er 13. juni og da er oppgaven hemmelig. Oppmøte kl. 18.30.


Det var enda godt at datoen for jaktcupen var 25. april og ikke 24. april, så slapp vi tidenes april-snøstorm! Med litt sol og vind forsvant det meste av snøen, veiene var igjen farbare med sommerdekk og temperaturen ikke så verst under kveldens jaktcup.
post3 multe

Mulighet for litt soling mens man venter på tur…

post3 qrutrøkDenne cupkvelden var vi så heldige å ha besøk av Qrutrøk of Norway som hadde stand og solgte dummyer og annet. Dessuten var kvelden spesiell siden vi hadde vilt i både Blåbær og Jordbær. Dette bød nok på litt utfordringer for noen, det er jo ikke alle ekvipasjer som har like mye erfaring med vilt. Med til sammen 54 startende i de tre klassene var det som vanlig en både travel og hyggelig kveld.post3 venter

post3 jordbærpost3 dommereTusen takk til dommerne, Annette Helk i Blåbær, Gøril Rogne i Jordbær og André Alfredsen i Multe.

post3 koppvinnereDommerne plukke ut sine favoritter; – Marianne Hovind med Theo i Blåbær, Rønnaug Lunaas med Skip i Jordbær og Christina Berman med Lykke i Multe. Gratulerer!

Neste cupdag er tirsdag 30. mai. Da har vi post 4 – Fritt søk. Velkommen!

post3 steen

 

 

Alle bilder tatt av Sarita Winsevik

_________________________________________________________________________________________________

Andre post i jaktcupen samlet et stort antall ekvipasjer på Bogstad. Vi begynte i sur vind, men etter hvert stilna det litt. Med pluss/minus 20 startende ekvipasjer i hver klasse var det til sammen 63 startende på dagens tema – Dirigering.

petra

Parkeringsplassen ble helt full!klubbhyttautevår

Mens vi venter på at alle skal bli ferdige…dommere post 2

Tusen takk til dommerne som stilte opp – Brit Haarklou Mathisen i Blåbær, Wenche Hildisch i Jordbær og Tone Andersen i Multe. Uten dommerne blir det ingen cup!samling post2

multe post2Fra multeklassen

kopp post 2Som vanlig delte dommerne ut koppen til en ekvipasje hver. Det viste seg at det denne kvelden ble tre ekvipasjer med full pott, altså 20 poeng som stakk av med den fine jaktcup-koppen. Disse var Maud Kristine Heier med Aurora i Blåbær, Karin Hansen med Pippi i Jordbær og Therese Sæberg med Victor i Multe.kake

Det ble både pølsegrilling og kake

grouseDagens yngste tilskuer.

varmesegGodt å få varme seg litt…

klubbhyttautevårNete post i jaktcupen blir tirsdag 25. april, og da er tema markering/terrengskifte. Vel møtt!


Første post på årets jaktcup

Bålpanne

Et sikkert vårtegn er første posten i jaktcupen. Og i år hadde vi dessuten strålende vårvær, og ganske fine forhold ute på postene. Stemningen var god og vi fikk avsetning på både pølser og vafler.

Vaffelsteking

Fotograf Sarita Winsevik
Fotograf Sarita Winsevik

Postansvarlige Rønnaug Lunaas og Torbjørn Gjemdal med hjelp av dagens dommere, Ann Catrin Solbakken (Blåbær), Nils Brolin (Jordbær) og Tone Kit Hansen (Multe) gjennomførte fine poster for oss som var deltagere. Tusen takk til dagens dommere!

Stemning post 1

Til sammen var 60 ekvipasjer i sving denne vårdagen, og enda ca 20 har meldt interesse for å være med på cupen. Vi vil ellers minne om at det er fullt mulig å bli med fra og med post 2, enten du allerede har meldt deg på eller ikke!

Fotograf Sarita Winsevik
Fotograf Sarita Winsevik

Som vanlig fikk hver av dommerne mulighet til å premiere sin favoritt for dagen med jaktcup-koppen. I blåbær var det Ingrid Langvatn med Ronja som fikk koppen, i jordbær Marit Winge med Mikken og i Multe Åge Engebretsen med Fix. Gratulerer til alle favorittene!

Fotograf Sarita Winsevik
Fotograf Sarita Winsevik

Blåbær-klassen

Fotograf Sarita Winsevik
Fotograf Sarita Winsevik

post 1

Jordbærklassen

Fotograf Sarita Winsevik
Fotograf Sarita Winsevik
Fotograf Sarita Winsevik
Fotograf Sarita Winsevik

Multeklassen

Post 2 i jaktcupen blir om litt over to uker; – tirsdag 4. april. Vel møtt!