Norsk Retrieverklubb

Sporkurs (menneskespor) 6. august

Kurset tar for seg trening av hund til å følge et menneskespor, fra teori til praksis. Dette er både en flott måte å aktivisere hunden på, og noe som kan danne et grunnlag for en fremtidig rednings- eller konkurransehund. Det legges særlig vekt på å finne og fremme hundens søksglede.

Sted: Oslo-området, nær Drøbak

Kursdager: Lørdag 6. og søndag 7. august, kl. 10:00-16:00

Instruktør: Kari Anne Lier Hansen. Hun har drevet med bruks i over 30 år med schäferhunder, en golden og nå er det labrador det går i. Har 11 NM medaljer i bruks, fordelt på både spor og rundering. En veldig god mulighet til å lære av en av de beste!

Påmelding: Kurset er ferdig

Maks deltagerantall: 6 hunder

Målgruppe: Passer både for deg som aldri har trent spor før, og deg som har kommet i gang og ønsker råd for problemløsing eller videre utvikling. Hunden bør være minst 6 måneder, da det blir lange dager i skogen og sporgåing er meget slitsomt for hundene.

Mål for kurset: Kurset skal legge til rette for videre aktivisering av en aktiv familiehund, samt interesse for brukshundsport. I tillegg håper vi at enda flere skal få øyenene opp for gleden ved å aktivisere den fantastiske hundenesa!

Innhold: Kurset vil gi en innføring i spor som aktivisering og konkurranse-/prøveform. Vi kommer til å se på ulike måter for innlæring av spor samt videreutvikling. I pauser/lunsj vil vi gå igjennom ulike underlag, værforhold og liggetid på sporene, mens vi utendørs blir det praktisk trening der vi trener på å legge og gå spor tilpasset den enkelte hunds nivå.

Utstyr: Man trenger en sporsele og line (ca. 10 meter) og noe å merke sporene med (klesklyper i sterke farger og merkebånd/plastremser).

Pris: Kr 1800,- for medlemmer i avdelingen og kr 2150,- for ikke-medlemmer. Påmeldinger mottas fortløpende så snart påmeldingsskjema legges ut.

Betalingsfrist er en uke etter at du har fått bekreftet plass. Vi gjør oppmerksom på at det er bindende påmelding på våre kurs. Ved avmelding senere enn 21 dager før første kursdag gis det ingen refusjon. For avmeldinger tidligere refunderes 50 prosent av kursavgiften. Unntak er dersom vi får fylt plassen fra venteliste.

Ta med kvittering for betalt kurs og vaksinasjonsattest første kurskveld.

Spørsmål kan sendes til: kursoslo@gmail.com

Kurset starter opp forutsatt at det er nok deltakere.