Norsk Retrieverklubb

Videregående grunnkurs – april 2024

Et videregående kurs som bygger videre på grunnferdighetene og gir nye måter å aktivisere og trene hunden din på. Kurset passer både for deg som vil ha en enda lydigere familiehund, og for deg som ønsker å trene videre mot hundesport og konkurransetrening.

Sted: Trasop skole, Østensjø. Oppmøte annet sted en av dagene.

Kursdager: 8/4, 11/4, 18/4, 22/4 (obs – miljøtrening denne dagen, oppmøte avtales med deltakerne), 25/4 og 2/5.

Tidspunkt: Kl. 18:30–20:00

Instruktør: Ingunn Vermedal

Påmelding: Stengt

Målgruppe: Passer for deg som har deltatt på grunnkurs og vil jobbe videre med grunnferdighetene, eller er på tilsvarende nivå. Grunnleggende øvelser som sitt, bli, dekk og lineføring samt generell hverdagslydighet har begynt å komme godt på plass, og man er klar for nye utfordringer i øvelsene.
Hunden må være minst 6 måneder for å delta på dette kurset, men det passer også for godt voksne hunder.

Innhold: Nå begynner det å bli ordentlig gøy å trene hunden! Grunnleggende ferdigheter fra grunnkurset skal bli enda tryggere og forbedret. Vi skal også innom enda flere positive treningsmetoder og -verktøy og anvender disse i for eksempel begynnende trening av bakpartskontroll, inn på plass, stå og apportering. Det blir også fokus på relasjonsbygging og riktig belønning. Alle kveldene er praksistrening med hund.

Mål for kurset: Kurset skal legge til rette for videre aktivisering av en aktiv familiehund. Man begynner også å danne grunnlaget av øvelser man kan få bruk for i ulike hundesporter eller innlæring av egne triks, og kurset gir derfor et godt utgangspunkt for å delta på kurs som bronsemerkekurs, rallykurs eller jaktkurs. Det viktigste er likevel å utvide verktøykassen man har for å forme den hunden man ønsker seg i hverdagen.

Pris: Kr 1900,- for medlemmer i avdelingen og kr 2200,- for ikke-medlemmer. Påmeldinger mottas fortløpende så snart påmeldingsskjema legges ut.

Betalingsfrist er en uke etter at du har fått bekreftet plass. Vi gjør oppmerksom på at det er bindende påmelding på våre kurs. Ved avmelding senere enn 21 dager før første kursdag gis det ingen refusjon. For avmeldinger tidligere refunderes 50 prosent av kursavgiften. Unntak er dersom vi får fylt plassen fra venteliste.

Ta med kvittering for betalt kurs og vaksinasjonsattest første kurskveld.

Avdelingen er ikke ansvarlig for eventuelle skader på hund eller fører på kurset, ei heller for evt. andre skader som måtte oppstå i forbindelse med deltakelse på kurset.

Spørsmål kan sendes til: kursoslo@gmail.com

Kurset starter opp forutsatt at det er nok deltakere.