Norsk Retrieverklubb

Årscupene i avdelingen

Avdeling Østfold vedtok på årsmøtet i 2003 å ære de ekvipasjer som i det foregående året har oppnådd gode resultater. Så fra 2004 ble årets utstillingsretriever og vinner av allsidighetsprisen/ Østfoldcupen æret med vandrepris(bildet under) og en bok hvor bilde av hunden, resultater og hundens data skrives inn

På årsmøtet i 2014 ble det i tillegg vedtatt å utnevne årets retrievere i jakt, blodspor, lydighet, rallylydighet, bruks og agility.

Golden Retrieveren Tutta med en av vandreprisene(2011)
Golden Retrieveren Tutta med en av vandreprisene(2011)

Årets Retrievere i Norsk Retrieverklubb avd.Østfold

Statuttene

Prisene baserer seg på oppnådde og innsendte resultater oppnådd etter følgende kriterier innenfor kalenderåret.

Totalt 5 tellende resultater fritt valgt fra oversiktene innenfor hver kategori. Resultat fra evt. avdelingsmesterskap teller 2 poeng mindre enn offisielle prøver. Kun individuelle resultater(resultater der hunden kun har vært del av et lag regnes ikke med). Hundens eier må være medlem av Norsk Retrieverklubb avd.Østfold.

Vinnere av årets retrievere blir publisert på avdelingens hjemmeside.

Statuttene kan kun endres på avdelingens årsmøte.

På årsmøtet det påfølgende året deles det ut diplomer i følgende kategorier:

Østfoldcupen

Østfoldcupen er en allsidighetskonkurranse. For å delta må hunden ha resultater i minst to øvelser, utstilling må være med. Kun et resultat i hver øvelse gjelder.
Øvelsene er: utstilling, Jakt eller workingtest, blodspor, lydighet, agility, bruks

Årets Utstillingsretriever

Årets Utstillingshund i avdeling Østfold tildeles den hund og fører som gjennom sesongen har vist seg å være avdelingens peneste på offisielle utstillinger i Norge.

Årets Jaktretriever

Årets Jaktretriever i avdeling Østfold tildeles den hund og fører som gjennom sesongen har vist seg å være avdelingens beste jakthund på offisielle prøver og mesterskap i Norge, Sverige, Danmark og Finland.
Resultater fra offisielle B (kaldviltsprøver), A (varmviltsprøver) samt Working Test teller.

Årets Lydighetsretriever

Årets Lydighetsretriever i avdeling Østfold  tildeles den hund og fører som gjennom sesongen har vist seg å være avdelingens beste lydighetshund på offisielle lydighetsprøver og mesterskap i inn- og utland.

Årets Rallylydighetsretriever

Årets rallyretriever i avdeling Østfold tildeles den hund og fører som gjennom sesongen har vist seg å være avdelingens beste rallyhund på offisielle rallylydighetsprøver i inn- og utland.

Årets Blodsporretriever

Årets Blodsporretriever i avdeling Østfold tildeles den hund og fører som gjennom sesongen har vist seg å være avdelingens beste blodsporhund på offisielle blodsporprøver og mesterskap i inn- og utland.

Årets Bruksretriever

Årets bruksretriever i avdeling Østfold tildeles den hund og fører som gjennom sesongen har vist seg å være avdelingens beste brukshund på offisielle brukshundprøver (NBF) og mesterskap i inn- og utland.

Årets Agilityretriever

Årets Agilityretriever i avdeling Østfold tildeles den hund og fører som gjennom sesongen har vist seg å være avdelingens beste agilityretriever på offisielle agilityprøver og mesterskap i inn- og utland.

Statuttene er revidert og vedtatt på avdelingens årsmøte i 2014

Poengoversikt

Oversikt over poengtildelingene for alle kategorier av Årets Retrievere finner dere HER

Østfoldcupen følger de sentrale utregningene, de finner du her.