Norsk Retrieverklubb

Om avdelingen

Denne siden inneholder informasjon om avdelingen, klubbhytta vår på Stikkaåsen, klubbhistorie, våre aktiviteter som jakt for retrievere, lydighet, rallylydighet, kurs, blodspor og utstilling i tillegg til informasjon om årscupene.

Kontaktinformasjon

Kontaktperson: Linda Solberg
Adresse:

Telefon: +47 938 12 658

E-post: ostfold@retrieverklubben.no

Kontonr.: 0540.08.09188
IBAN: NO71 0540 0809 188
BIC: DNBANOKKXXX

Vi ber alle som foretar innbetalinger fra utlandet krysse av for at betaler skal stå for omkostningene.

Om avdelingen

Norsk retrieverklubb avdeling Østfold er en avdeling tilsluttet Norsk Retrieverklubb(NRK). NRK er landets største raseklubb samarbeidende med Norsk KennelKlubb(NKK).

Avdelingen ble etablert 22.august 1974. I 1991 fikk avdelingen Stikkaåsen som samlingsplass. Mer om avdelingens historie og opparbeidelsen av Stikkaåsen kan du lese om i klubbhistorien.

Retrieveren er en glimrende familiehund. De egenskapene mange ønsker i en familiehund, er avlet fram over lengre tid for å få en dyktig jakthund. Retrieveren er nemlig først og fremst en jakthund. Den er avlet frem for å finne og hente skadeskutt eller dødt vilt etter at det er skutt.

Avdelingens aktiviteter er først og fremst tilpasset retrieveren, men mange aktiviteter passer til de fleste raser og derfor er alle raser velkommen som medlem i vår avdeling.

Avdeling Østfold har over 400 medlemmer og er blant de største avdelingene i NRK.
Her er det et aktivt miljø innenfor jakt, lydighet, rallylydighet, blodspor og utstilling. Vi tilbyr også mange kurs.

Avdelingens styre har utnevnt flere komitéer som har ansvar for aktiviteter innenfor sitt område som for eksempel lydighet, jakt, blodspor, utstilling og kurs. En egen komité har også ansvar for å sørge for vedlikehold av samlingsstedet på Stikkaåsen, både ute og inne.

Avdelingen arrangerer flere konkurranser hvert år, både uoffisielle som klubbmesterskap og cup og offisielle(terminfestede) innen utstilling, lydighet, blodspor, B-prøve i jakt for retrievere.

Heder og ære

Golden Retrieveren Tutta med en av vandreprisene(2011)
Golden Retrieveren Tutta med en av vandreprisene(2011)

Det er mange hunder og eiere i avdelingen vår som gjør seg fortjent til litt ekstra skryt for flotte resultater!  Hvert år hedrer vi de som har oppnådd gode resultater gjennom siste år og utnevner årets retrievere innen flere aktiviteter.
Gjennom mange år har vi æret årets retrievere og vinner av Østfoldcupen. Her kan du lese mer om årscupene og statuttene for årets retriever i NRK avdeling Østfold.

Aktiviteter 

Miljøtrening

foto: Reidun Nordstrand
foto: Reidun Nordstrand

Avdelingen har miljøtrening ved klubbhytta hver onsdag fra kl.18.00.
Treningene holdes av instruktør og er for alle klubbens medlemmer uansett nivå. Klubbhytta er åpen med salg av kaffe, brus og vafler.

Vaktliste for miljøtreningene finner du HER.

Det er ingen organisert trening i skolens ferier eller helligdager.

Kurs

Avdelingen holder flere kurs både i vår- og høsthalvåret. Faste kurs er valpekurs, hverdagslydighet og bronsemerkekurs.
På etterspørsel avholdes jakt- og blodsporkurs, både for nybegynnere og viderekomne i samarbeid med kurskomitéen.

Informasjon om kurs blir fortløpende lagt ut på kurssiden. Meld gjerne din interesse for ulike kurs til kurskomiteen.

Jakt for retrievere

host-jakt

Avdelingen har et aktivt miljø for alle som har lyst til å drive med jakt for retrievere, både nybegynnere og de som også driver aktivt med konkurranser. Les mer HER

Lydighetlp-hopp

Lydighetsgruppa trener på Stikkaåsen hver torsdag kl.18.00. Dette er fortrinnsvis for de som har lyst til å satse på konkurranse. Les mer HER.

Rallylydighet

Hovedfokuset til rallylydighet ligger på glede, samspill og gode holdninger. Eier har derfor lov til å rose og oppmuntre hunden så mye han eller hun vil under konkurransen. Sporten passer derfor veldig godt for alle hunder. Les mer HER

Utstilling

Avdelingen arrangerer utstillingstreninger hver vår og høst og alle medlemmer er hjertelig velkommen til å være med på treningene. Tidspunkt annonseres på hjemmesiden og på avdelingens Facebookside.

Hver vår arrangerer avdelingen en offisiell utstilling for alle retrieverrasene. Annonse blir lagt ut på hjemmesiden og annonseres i Retrievernytt. Les mer om utstilling HER

Blodspor

sportrening

Blodsporkomitéen arrangerer fellestreninger for alle, både nybegynnere og viderekomne to ganger hver vår og hver høst for avdelingens medlemmer.

HER kan du lese mer om hva blodspor er og hvilke aktiviteter blodsporkomitéen forøvrig arrangerer.