Norsk Retrieverklubb

Rallylydighet

Under kan du lese litt om rallylydighet og treningstidene i avdelingen

Rallylydighet

skilt-rl

Hva er rallylydighet?

Rallylydighet er en hundesport som oppstod i USA. I 2005 ble Norsk rallylydighetsklubb dannet og i 2013 ble sporten godkjent av NKK.

I rallylydighet går eier og hund en bane sammen i en bestemt rekkefølge. Banene består av 15-22 skilt med øvelser fra lydighet, agility og freestyle. Som i agility er banene nye for hver gang, slik at man aldri vet hvilke kombinasjoner som kommer, men eier har mulighet til å gå igjennom banen i 10 minutter før konkurransen uten hund. Alle starter med 200 poeng og blir trukket etterhvert om man gjør noe feil.

Det konkurreres offisielt i fire klasser. Etter hvert som man kommer oppover i klassene kommer det flere skilt med høyere vanskelighetsgrad. Om man ikke er klar for å starte å konkurrere i klasse 1 er det også en rekruttklasse hvor man kan belønne hunden visse steder underveis.

Hovedfokuset til rallylydighet ligger på glede, samspill og gode holdninger. Eier har derfor lov til å rose og oppmuntre hunden så mye han eller hun vil under konkurransen. Sporten passer derfor veldig godt for alle hunder.
(teksten er tatt ut fra Norsk Rallylydighets Klubbs hjemmeside; www.rally-lydighet.com , der ligger også alle skilt og regelverk.)

RL

Treningstider:

Vi trener hver mandag fra 18.00 – 20.00

Alle som trener må være med på å sette opp banen og rydde den på plass.

Ansvar for banen og treningsdagene fordeles blant meldemmene i Rallylydighetskomitéen

Treninger oppdateres under aktiviteter  med treningsdager så følg med på denne.

Klubbmesterskap og cup:

Det arrangeres hvert år klubbmesterskap og cup i rallylydighet. Informasjon blir lagt ut fortløpende i Facebookgruppen, se under.

Dato for klubbmesterskap 2021 er 16. oktober.

Informasjon finnes også i facebook-gruppen: Rally-lydighet i Norsk Retrieverklubb avd Østfold

RL