Norsk Retrieverklubb

Jakt for retrievere

Under kan du lese om retrieveren som jakthund, jakt som trening for deg og din hund, jakttreninger og kurs.

Retrieveren – en apporterende fuglehund

foto: Kari Anne Lier Hansen

foto: Kari Anne Lier Hansen

Retrieveren er en apporterende fuglehund som skal jobbe etter skudd. Nova Scotia Duck Tolling Retriever(Toller) er den eneste retrieveren som også har en oppgave i forkant av skuddet da den kan benyttes til tolling for å lokke til seg sjøfugl. Ettersom retrieverrasene fra starten er fremavlet for jakt, har man i løpet av årene avlet på spesielle egenskaper som anses som viktige ved jakt på fugl og annet småvilt.
Det er disse egenskapene som i dag gjør retrieveren så populær som aktive familiehunder. De samme egenskapene gjør også at de bør arbeide for å trives.

Jakt som treningsform

Jakt som treningsform er godt egnet selv om en ikke er spesielt interessert i

hverken fugl eller våpen. Mye  av trening og prøver gjennomføres ved bruk av såkalte dummyer(ca 500 g tunge «tøyposer» fylt med sagflis/ sand eller annet egnet materiale).

Mange synes denne formen for trening kombinerer det beste; både lydighet, det å kunne bruke hundens iboende egenskaper, og ikke minst muligheten til å komme ut i skog og mark – på en helt fantastisk måte.

jakttrening

 

Organiserte treninger

Organiserte treninger foregår med ulike intervaller, til ulike tider og på ulike steder, her er det altså ikke noe som er helt fastsatt. Treningene organiseres av jaktkomiteen, og det er de grunnleggende ferdigetene hos en retriever som jakthund som vektlegges under treningene. På treningene er alle velkomne, enten du er en svært aktiv utøver eller en som bare ønsker å lære mer om jakt som treningsform.
Det vil bli informert om alle organiserte treninger på avdelingens Facebookside, i tillegg forsøker vi å annonsere her på hjemmesiden. Følg med og møt opp!
foto: R.Selander
foto: R.Selander

Uorganiserte treninger

Mange av avdelingens enkeltmedlemmer samles til treninger utenom de organiserte treningene. Om du er en av de som ønsker å organisere treninger står du fritt til å legge ut invitasjon til avdelingens medlemmer på Facebooksiden!

Kurs

Avdelingen arrangerer ulike typer kurs for alle medlemmer.

Følg med på kurssiden.

Jaktlydighetstreninger

Treningene på utvalgte onsdag etter miljøtreningene kl.19.15 – 20.15. Hvilke onsdager det er trening kan du se her.

Treningene er åpne for alle avdelingens medlemmer og vil egne seg godt for unge hunder og hunder med eiere som har behov for å pusse på lydighetsbiten i forbindelse med jakttreningen.

Kontakt jaktkomiteen for spørsmål om jakttrening.

hytta