Norsk Retrieverklubb

Velkommen til nye foredrag

Vi er så heldige at Line Sandstedt kommer og holder to foredrag for oss! Hold av 6. mars og 3. april!

Foredragene er gratis for medlemmer og de starter kl 19. Begge foredragene holdes på Stikkaåsen. 

Line Sandstedt begynte med hund i 1983, en schæfer hanhund, gikk kl III lp, høyeste klasse AG (var med i NM, både individuelt og lag) og klasse B –brukshund. Etter dette har hun hatt flere hunder som hun har konkurrert med. Har gått elite lydighet med schæferhund, golden retriever og kl III med engelsk setter. Hun konkurrerer ikke lenger i lydighet, men har de siste årene trent og konkurrert i retrieverjakt.

Hun ble utdannet trinn I instruktør hos Norsk Kennel Klub på slutten av åttitallet og trinn III – lydighet på slutten av nittitallet. Hun har hatt instruktørkurs og lydighetskurs både i inn og utland.

Line driver og eier Dyrebar Omsorg AS (tidligere AntrozoologiSenteret). Dyrebar Omsorg utdanner terapi-, skole- og besøkshund-team. I tillegg driver de med forskning, oppfølging og praktiske tiltak innen Dyreassisterte tiltak. Sammen med Norges Miljø og Biovitenskapelige Universitet (NMBU) har Dyrebar Omsorg utviklet universitetsutdanninger innen dette fagfeltet.

Line har sin utdannelse fra NMBU (tidligere Norges Landbrukshøyskole), hun har etter- og videreutdanning innen PPU, SpesPed og veiledning.

Foredrag: Hundens følelser, atferd og kommunikasjon

Velkommen til foredrag om hvordan du kan styrke båndet til din firbente venn ved å forstå og møte hudens følelser. Din forståelse av hundens kroppsspråk er avgjørende for å opprettholde et sunt og harmonisk forhold til hunden din. Hunden din snakker til deg på sitt eget vis, og det er opp til deg å lytte og svare på riktig måte. Denne kvelden skal vi dykke ned i hundens følelser og hva de forsøker å fortelle oss. Vi vil se på de ulike signalene og adferdene de viser, og hvordan disse reflekterer deres indre følelser og behov. Ved å være bevisste på disse signalene, kan du bedre forstå hva hunden din prøver å fortelle deg, og dermed bygge et enda sterkere bånd til den. Ny forskning avdekker stadig nye «finesser» i hundens språk. Visste du for eksempel at hunden din logrer til høyre når den er glad, men til venstre når den er lei seg eller sint? Dette er bare én av mange interessante ting vi vil utforske i dagens foredrag. Uansett om du er en erfaren hundeeier eller bare nysgjerrig på dette emnet, er du hjertelig velkommen!

Foredrag: Hund-Menneske Relasjon

Er du klar for en spennende reise gjennom historien og utviklingen av menneske-hund-relasjonen? Vil du lære hvordan du kan styrke båndet med din firbente venn og bli sett på som den kule og inspirerende følgesvennen? Bli med oss på et inspirerende foredrag hvor vi utforsker det unike forholdet mellom mennesker og hunder. Gjennom ny forskning og ulike perspektiver vil vi avdekke hemmelighetene bak denne spesielle relasjonen. Vi vil se nærmere på hvordan hunder har vært en del av menneskers liv gjennom historien, og hvordan denne tilknytningen har formet begge arters utvikling. Fra hundens perspektiv til menneskets rolle som leder og venn, vil vi utforske nyansene som gjør dette forholdet så spesielt. Velkommen!

Påmeldingsskjema