Norsk Retrieverklubb

Introduksjon til hundesporter/aktivitetskurs for hverdagshunden våren 2024

Introduksjon til hundesporter/aktivitetskurs for hverdagshunden våren 2024

 

Kursbeskrivelse/målgruppe:

Trenger du litt inspirasjon til nye aktiviteter med hunden din? Og har du lyst til å bli bedre kjent med Rogaland Retrieverklubb og hva som rører seg i de ulike gruppene der? Vi har satt sammen et kurs hvor du får innblikk i hvilket tilbud de ulike gruppene har til medlemmene våre og hvor du får prøve deg på de forskjellige aktiviteterne

Kursinnhold:

Del 1 – Introduksjon til Rallylydighet – 3 timer Dere får bli kjent med hva rallylydighet er og hvordan vi bygger opp de ulike øvelsene fra grunnleggende ferdigheter som fot, sitt, ligg og bli. Deretter blir det praktisk trening for alle hvor vi prøver oss på noen av de vanligste øvelsene i nybegynnerklassen, men også andre øvelser som f.eks. hopp, tunell, snurr og slalåm mellom bena. Denne hundesporten blir aldri kjedelig!

Instruktører: Lydighetskomiteen
Dato: Torsdag 23. mai kl. 18-21

Del 2 – Introduksjon til Retrieverjakt – 3 timer Vi tar en liten gjennomgang av hva retrieverjakt er, og det blir demonstrasjon av jaktlydighet, apportering med og uten dirigering og søk. Deretter får deltagerne prøve seg på litt jaktlydighet og enkle apporteringer. Her får dere smake litt på hva retrieveren egentlig er avlet for!

Instruktører: Jaktkomiteen
Dato: Torsdag 30. mai kl. 18-21

Del 3 – Ny i utstillingsringen – 3 timer Vi tar en kort introduksjon om hvorfor vi har utstillinger, hvilken nytteverdi de har, og hvordan man stiller ut. Deretter blir det praktisk trening på hva man gjør i utstillingsringen. Skal du bli god til å få fram det beste i hunden din på utstilling, så er dette gull verdt!

Instruktører: Utstillingskomiteen
Dato: Torsdag 6. juni kl. 18-21

Del 4 – Introduksjon til bruks – 3 timer Tema for denne dagen blir feltsøk hvor hundene skal bruke nesen til å finne gjenstander som er lagt ut i terrenget. Er det noe Retrievere liker og kan så er det å bruke nesen! Vi ser frem til dag fylt med mye gøy for to- og firbente.

Instruktører: Brukskomiteen
Dato: Lørdag 15. juni

Forkunnskaper: Det er Ingen krav til forkunnskaper, men hunden bør være over 6 måneder

Antall deltagere: Maximum 6 deltagere med hund.

Løpetid: Vi minner om at tisper med løpetid ikke har anledning til å være med på kurset og vi praktiserer 4 ukers karantene fra starten av løpetiden.

Påmelding: Påmelding skjer etter «førstemann til mølla»-prinsippet ved innsending av påmeldingsskjema og innbetaling av kursavgiften (NB! Sjekk at du får kvitteringsmelding fra systemet når du sender inn skjemaet). Vi prioriterer medlemmer av Rogaland Retrieverklubb ved påmelding før 10. april; deretter er det åpent for andre. Påmeldingen stenges automatisk når kurset er fulltegnet.

 

Vi minner om at påmeldingen er økonomisk bindene og kursavgiften refunderes ikke ved forfall med mindre noen står på venteliste og kan overta plassen.

 

Ønsker du å stå på venteliste hvis kurset er fulltegnet? Send en mail til rogaland.kurs@retrieverklubben.no så får du beskjed ved eventuelle forfall.

Kursavgift: 1800 kr (medlemmer), 2100 kr (andre). Innbetales til konto nr. 3206 20 68131 Norsk Retrieverklubb avd. Rogaland. Merk innbetalingen med Aktivitetskurs og navn på deltager. Påmeldingen er økonomisk bindende og kursavgiften refunderes ikke med mindre det er noen på venteliste som kan overta plassen.

Introduksjon til hundesporter/aktivitetskurs for hverdagshunden våren 2024

utstilling