Norsk Retrieverklubb

UNGHUNDKURS 6 -24 MNDR oppstart 10 mars -fullt

Kurset er rettet mot deg som har passert den første valpetiden, puster lettet ut – og oppdager at du har fått en «ungdom» i huset som byr på både nye utfordringer og overraskelser.

UNGHUNDKURS 6 -24 MNDR

Kursbeskrivelse/målgruppe: 

Kurset er rettet mot deg som har passert den første valpetiden, puster lettet ut – og oppdager at du har fått en «ungdom» i huset som byr på både nye utfordringer og overraskelser.  Kurset baserer seg utelukkende på prinsipper om belønning og positiv forsterkning for å oppnå ønsket adferd. Hardhendt håndtering av hundene godtas ikke. Kurset er rettet mot deg som hundeeier – det er først og fremst du som er på kurs, ikke hunden. Den praktiske delen av kurset vil tilpasses den enkelte i størst mulig grad og balansere teori og praksis i forhold til hva den enkelte hunden mestrer.

I løpet av kurset vil deltagerne få en forståelse av unghundens utvikingsfaser, behov og utfordringer. Vi repeterer grunnleggende læringsteori fra valpekurset, og tar for oss de vanligste problemene som kan oppstå i denne perioden og hvordan disse kan håndteres.

Aktivisering og belønningsformer er gjennomgangstemaer i alle våre kurs, og faktorer som påvirker hundens evne til å ta imot læring vil også bli berørt.

Målet med kurset er å bevisstgjøre deltagerne på hvilke virkemidler og læringsmetoder som legger grunnlaget for et godt samspill med hunden bygget på gjensidig respekt og tillit – uansett hvilke langsiktige mål deltagerne har for sitt hundehold.

Praktiske øvelser vi vil gjennomgå i løpet av kurset bygger videre på de grunnleggende ferdighetene vi har jobbet med på valpekurset, bl.a. kontakt og fokus med forstyrrelser, roligtrening/passivitet, hilsetrening, passeringstrening/gå fint i bånd og innkalling.

Forkunnskaper: Det er en fordel om dere har gått et valpekurs, men ikke et krav.

Sted: Retrieverklubbens treningsområde på Sviland

Tidspunkt: Kurset går over 8 ganger, mandager og torsdager 19:15 – 20:45 med oppstart torsdag 10. mars (1 1/2 time teori uten hund). Deretter 14.3, 17.3, 21.3, 24.3, 28.3, 31.3 og 4.4.

Pris: 1800 kr for medlemmer, 2100 kr for andre. Kursavgiften betales til klubbens konto nr. 3206 20 68131 samtidig med innsending av påmeldingsskjema. Når begge deler er mottatt av klubben vil du få en bekreftelse på kursplassen fra klubben. Merk innbetalingen Unghundkurs + navn på kursdeltager.

Antall deltagere: Maximum 8, første mann til mølla. Påmeldingen stenges automatisk når kurset er fulltegnet.

Instruktør: Tove Nina Klemmetsrud

Tove Nina jar vært medlem i lydighetskomiteen i 15 år og leder i Lydighets komiteen i en årrekke og deltatt først som hjelpeinstruktør og fra 2009 som godkjent NKK I instruktør for Retrieverklubbens lydighetskurs. Har også jobbet i Retrieverklubbens styre gjennom mange år, både som sekretær, nestleder, kasserer og regnskapsfører.

Hundetreningsfilosofi og treningsmetoder er under kontinuering utvikling (heldigvis!), og jeg liker å holde meg oppdatert gjennom ulike profesjonelle norske og utenlandske hundetrenerfora og kurs. Jeg er er spesielt opptatt av «hverdagshunden» og bidra til at hundeholdet skal bli så problemfritt som mulig gjennom å øke forståelsen av hundens behov og hvordan dette kan ivaretas på enkle måter i hverdagen.

Har hatt tre flatcoated retriever gutter tidligere som har blitt trent og konkurrert i ulike hundesporter som lydighet, agility, jakt og rallylydighet. Har nå en goldengutt på 20 måneder som først og fremst er familiehund og turkamerat, men som også får prøve seg på ulike aktiviteter som jakt og rallylydighet i øyeblikket.

Unghund kurs høst 2024