Norsk Retrieverklubb

VALPEKURS 2-5 MNDR oppstart 10 mars

Kurset er rettet mot nye hundeeiere som har behov for å lære grunnleggende ferdigheter og kunnskaper om hundehold, valpesosialisering og miljøtrening.

VALPEKURS 2-5 MNDR

Kursbeskrivelse/målgruppe: 

Kurset er rettet mot nye hundeeiere som har behov for å lære grunnleggende ferdigheter og kunnskaper om hundehold, valpesosialisering og miljøtrening. Kurset baserer seg utelukkende på prinsipper om belønning og positiv forsterkning for å oppnå ønsket adferd. Hardhendt håndtering av hundene godtas ikke. Kurset er rettet mot deg som hundeeier – det er først og fremst du som er på kurs, ikke hunden. Den praktiske delen av kurset vil tilpasses den enkelte i størst mulig grad og balansere teori og praksis i forhold til valpens kapasitet.

I løpet av kurset vil deltagerne få en innføring i grunnleggende læringsteori og de viktigste ferdighetene valpen trenger å lære i hverdagen. På dette kurset for de aller yngste vil vi også fokusere på sosialisering og miljøtrening, og deltagerne vil få anledning til å la valpene hilse og leke med hverandre under kontrollerte former.

Aktivisering og belønnings former er gjennomgangstemaer i alle våre kurs, og faktorer som påvirker hundens evne til å ta imot læring vil også bli berørt.

Målet med kurset er å bevisstgjøre deltagerne på hvilke virkemidler og læringsmetoder som legger grunnlaget for et godt samspill med hunden bygget på gjensidig respekt og tillit – uansett hvilke langsiktige mål deltagerne har for sitt hundehold.

Praktiske øvelser vi vil gjennomgå i løpet av kurset er bl.a. Kontakt og fokus, rolig trening, hilse trening, gå fint i bånd, innkalling, teppe trening og håndtering/stell av valpen.

Forkunnskaper: Ingen

Sted: Retriever klubbens treningsområde på Sviland

Tidspunkt: Kurset går over 8 ganger, mandager og torsdager kl. 18-19 med oppstart torsdag 10. mars (1 1/2 time teori uten hund). Deretter 14.3, 17.3, 21.3, 24.3, 28.3, 31.3 og 4.4.

Pris: 1200 kr for medlemmer, 1500 kr for andre. Kursavgiften betales til klubbens konto nr. 3206 20 68131 samtidig med innsending av påmeldingsskjema. Når begge deler er mottatt av klubben vil du få en bekreftelse på kursplassen fra klubben. Merk innbetalingen Valpekurs + navn på kursdeltager.

Antall deltagere: Maximum 8, første mann til mølla. Påmeldingen stenges automatisk når kurset er fulltegnet.

Instruktør: Torun Larsen
Torun er utdannet NKK trinn I instruktør og har 3 hunder nå for tiden:
NUCH Bella 9 år Flatcoated retriever, som hun har trent lydighet (klasse 1) og rallylydighet (opprykk til klasse 2), har 2 BK i jakt og som hun stiller på utstilling.
RL1, RL2 LP1 Kid er border collie på 6 år, han har opprykk til klasse 3 i lydighet og opprykk til klasse 3 i rallylydighet.
Rekrutten Pixie. en flatfrøken på 20 mndr som holder på å lære seg grunnferdigheter som kan brukes i mange ulike grener, så vi får se hva det blir etterhvert. 
Hun har vært leder i avd Rogaland i 11 år, sittet i lydighets komiteen i 15 år og utstillingskomiteen i 8 år.

Beklager, skjemaet tillater ikke flere påmeldinger.